G
gosc12
Gość
Im częściej będzie Ci wisieć na piersi tym szybciej sutki się przyzwyczaja. A jak będziesz dawała im odpoczywać to tak szybko się nie przyzwyczaja. I niech łapie Ci z otoczka wtedy mniej boli. Mi czasem jak złapie sama brodawkę to aż mnie skręca z boluDziękuje ślicznie :*
To od jutra będę to robiła + na piersi klade zimny ręcznik na całość i tak spie, bo już zaczal mi się „nawał” pokarmu i są twarde, napuchietd i jeśli któraś mniej karmiona to jest większa także jutro tez od rana wyparzymy części z laktatora elektrycznego i będziemy próbować odciągać trochę pokarmu i może przechowywać tak żeby mieć na 2 karmienia do przodu i zobaczymy jak malutka reaguje na butelkę, bo moje sutki tez nie wytrzymają tak codziennie wiszenia na nich, w nocy jedynie mała dłużej śpi i jest „spokój”.
Wczoraj tez wieczorem jak nie chciała cyca i była przebrana to spróbowaliśmy smoczka i ten najmniejszy jest i tak prawie na cała buzie hah ale nauczyła się go mieć w buźce i cycka ładnie i jest spokojna wtedy tak jak Kasia napisała nie chce uczyć smoczkowania, ale wole dać smoczek albo 2 razy dziennie butelka nakarmić i trochę dać odpoczac tym piersiom, bo skoro 3 dni i już mi „umierają” to co będzie za 1-2 tygodnie. Oczywiście sutki tez smaruje żeby dać im odpocząć także może za pare dni będzie lepsze samopoczucie jeśli chodzi o te strefy ciała