reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dziewczyny dajecie nadzieję z tymi brzuszkami po ciąży ☺

U nas od godz 8 cały czas pada i burza i dosyć się ochłodziło ☺ mnie co chwilę łapie jakiś skurcz raz mocniejszy raz słabszy. Liczę , że się powoli coś rozkręci , lepiej by teraz urodzić w ten chłodek niż w upał jaki znów zapowiadają od środy ponad 36 st.

Próbuj z tą butelką bo inaczej to będzie jak z moją córką, że butelki nie ruszyła nigdy.

Swoje mleko możesz dolewać do wanienki jak kąpiesz malutką tym bardziej , że może być jak piszesz narażona na alergie. Taki naturalny emolient ☺ szkoda wylewac do zlewu

Przy butelce jest smoczek który trzeba ciągnąć jak pierś. Myślisz , że wziac inna butelkę ? Ale znowu boje się , że jak lekko leciało to się pezyzwyczai do wygody choć ona już jest wygodna bardzo, i nie chwyci piersi.

Załączniki

• FB_IMG_1533024435663.jpg
    FB_IMG_1533024435663.jpg
    92,8 KB · Wyświetleń: 90
Moja znowu nie chce chwycić butelki , przyzwyczaila się do piersi. Pare minut się męczymy bo sutek w buzi, mleko kapie a ona uparta nie chce ciągnąć. Dopiero za jakiś czas się przełamie i ciągnie z pół godziny. Resztę odciągam laktatorem to mało co w piersi jest bo z 50 ktorego nie chce dojesc bo nie chce ciągnąć butelki. Bez karmienia wcześniejszego też ściągnę z 100. Chociaż od dwóch dni i tak tylko pierś bo szkoda mleka wylewać jak nie chce butelki. A trochę szkoda , bo na dwór chciałam odciągać albo zostawiać jak by ktoś pilnował małej..
Ja jak za mało mleka uzbierałam do mrożenia to, żeby nie wylewać to dolewałam do wanienki do wody i Marta kąpała się w mleku jak Kleopatra ;). Tak mi polecała moja położna.

reklama
To ja mam to szczęście że młoda i butle i cyca [emoji7] tak jak i braciszek [emoji173]️
Dostaje cyca, ale czasami butle. Bo mnie pokarm zalewa i odviagam. Dziś zjadła z cyca a zaraz i tak że mnie leci. To z dwóch cycow 150 ml jeszcze odciagnelam gdzie z jednego zjadła jeszcze chwilę wcześniej. Muszę kupić woreczki do mrozenia bo ona mi tego nie przeje. A szkoda mi wylewac. Z synem miałam za mało, a tu mimo że za dużo to szkoda mi wylewac
Polecam pudełeczka do mrożenia z Aventu.

Do góry