reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dziewczyny dajecie nadzieję z tymi brzuszkami po ciąży ☺

U nas od godz 8 cały czas pada i burza i dosyć się ochłodziło ☺ mnie co chwilę łapie jakiś skurcz raz mocniejszy raz słabszy. Liczę , że się powoli coś rozkręci , lepiej by teraz urodzić w ten chłodek niż w upał jaki znów zapowiadają od środy ponad 36 st.

Próbuj z tą butelką bo inaczej to będzie jak z moją córką, że butelki nie ruszyła nigdy.

Swoje mleko możesz dolewać do wanienki jak kąpiesz malutką tym bardziej , że może być jak piszesz narażona na alergie. Taki naturalny emolient ☺ szkoda wylewac do zlewu

Przy butelce jest smoczek który trzeba ciągnąć jak pierś. Myślisz , że wziac inna butelkę ? Ale znowu boje się , że jak lekko leciało to się pezyzwyczai do wygody choć ona już jest wygodna bardzo, i nie chwyci piersi.

Załączniki

• FB_IMG_1533024435663.jpg
    FB_IMG_1533024435663.jpg
    92,8 KB · Wyświetleń: 93
Moja znowu nie chce chwycić butelki , przyzwyczaila się do piersi. Pare minut się męczymy bo sutek w buzi, mleko kapie a ona uparta nie chce ciągnąć. Dopiero za jakiś czas się przełamie i ciągnie z pół godziny. Resztę odciągam laktatorem to mało co w piersi jest bo z 50 ktorego nie chce dojesc bo nie chce ciągnąć butelki. Bez karmienia wcześniejszego też ściągnę z 100. Chociaż od dwóch dni i tak tylko pierś bo szkoda mleka wylewać jak nie chce butelki. A trochę szkoda , bo na dwór chciałam odciągać albo zostawiać jak by ktoś pilnował małej..
Ja jak za mało mleka uzbierałam do mrożenia to, żeby nie wylewać to dolewałam do wanienki do wody i Marta kąpała się w mleku jak Kleopatra ;). Tak mi polecała moja położna.

reklama
To ja mam to szczęście że młoda i butle i cyca [emoji7] tak jak i braciszek [emoji173]️
Dostaje cyca, ale czasami butle. Bo mnie pokarm zalewa i odviagam. Dziś zjadła z cyca a zaraz i tak że mnie leci. To z dwóch cycow 150 ml jeszcze odciagnelam gdzie z jednego zjadła jeszcze chwilę wcześniej. Muszę kupić woreczki do mrozenia bo ona mi tego nie przeje. A szkoda mi wylewac. Z synem miałam za mało, a tu mimo że za dużo to szkoda mi wylewac
Polecam pudełeczka do mrożenia z Aventu.

Do góry