reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja dzisiaj w nocy miałam ponad godzinę skurcze ale nieregularne bardzo ,mimo wszytko myślałam że to już ale się uspokoiło i usnęłam.
We wtorek mam ktg i w czwartek już w szpitalu i 9 sierpnia to mój termin z USG no i 14 sierpnia z om. Może jednak się coś ruszy w tym tygodniu na dobre.
U nas dzisiaj 30 st także masakra:(

reklama
Skończony 37 tydzień to 36+6 :)

U mnie po wizycie u ginekologa w czwartek były brązowe plamienia przez dwa dni, bo chciała mi szyjke obruszyc ale teraz jest czysto..:( A już się ludziłam...9 dni do terminu, strasznie się to dłuży.
Kochana ja też po środowej wizycie miałam plemienia i podbarwione juz krwią... wszystko na nowo w donu popralam, posprzatalam, obiad na dwa dni ugotowalam...i co? Nic. Teraz tylko z rana od 2 dni dalej czop odchodzi ale bez krwi... i czekanie jak na bombie. Echhh.. ach te zagrozone ciaze. Synek juz wyszedl, a teraz juz 38+3.
Mąż zaproponował żebyśmy pojechali do miasteczka nad morzem gdzie mieliśmy sesję zdjęciową slubna i byliśmy na obiedzie w pierwsza rocznice...Ale nie wiem czy patrzy na to przez ten sam pryzmat co ja (watpie) czy po prostu przez to że to piękne miejsce nad morzem i syna chcemy nad morze zabrac;)

@miloscwczasachpopkultury to na bank rodzi! Tak długa cisza z jej strony oznacza jedno [emoji38]

@Gienio ja nam termin na 23 sierpnia, ale tam gdzie chcę rodzić przyjmują tylko ciszę donoszone, więc musi byc skończony 37 tydzień, czyli to 37+6 dla nich ;)

Dziewucha, ale słodkie te Wasze dzieciaczki [emoji173][emoji173][emoji173] nie mogę się napatrzec takie slodziutkie Maleństwa [emoji7]

My dzis mieliśmy pospać, a przed 8 Teść przyjechał i wyrwal nas ze snu i jeszcze siedzi [emoji33] jak pojedzie to polecimy na zakupy, umyjemy auto i sru nad jeziorko odpoczywać :)
W tym moim szpitalu, gdzie ja bede rodzic tez naczytałam sie , ze przyjmują tylko donoszone ciąże po 37 tyg wiec przy podpisywaniu umowy zapytałam o to , ze nie chciałabym sytuacji, ze poród zacznie sie wcześniej przyjadę i ktos mnie odeśle do innego szpitala . Okazało sie , ze bez problemu przyjmują od 32 tygodnia - mam to nawet w umówie zagwarantowane . Ostatnio jak byłam z wysokim ciśnieniem to mówili ze juz moga mnie przyjac na oddział jakby cos to był 36 tydzień .

Przy KP samo mleko. Ale przy mm przy takich upałach odrobina wody dobra. Mm jest gestsze i nie zsspakaja tak pragnienia
Hej;)
Widze ze juz po cc jestes sliczna ta twoja Majeczka tez mam coreczke Maje. Z waga szybko nadrobi zobaczysz moj synek urodzil sie z waga 3350g i wczoraj skonczyl 15 tygodni i wazy 8000g narazie jest grzeczny i super sie chowa:)
Sokolowski robil ci cc? Bo mi wlasnie on robil i jestem zadowolona:)

Hej;)
Widze ze juz po cc jestes sliczna ta twoja Majeczka tez mam coreczke Maje. Z waga szybko nadrobi zobaczysz moj synek urodzil sie z waga 3350g i wczoraj skonczyl 15 tygodni i wazy 8000g narazie jest grzeczny i super sie chowa:)
Sokolowski robil ci cc? Bo mi wlasnie on robil i jestem zadowolona:)
Hej :) niestety nie robił. Termin z nim cc miałam na 10 sierpnia :) a Maja postanowiła wyjść 29 lipca :) jeszcze jako wcześniaczek :)

Załączniki

• 1529841940269.jpg
    1529841940269.jpg
    36,7 KB · Wyświetleń: 124
No jest spory pączuś :D my póki co pampersy 0 bo 1 o dużo za duże. I ciuszki 50 też się jeszcze topimy [emoji23] Mała urodziła się z waga 2450 :)
Malutka kruszynka oby do trzech miesiecy a pozniej juz bedzie super u mnie te trzy miesiace takie pelne strachu i obaw a teraz juz jest super:)
Duzo zdrowka wam zycze;)

reklama
Do góry