reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja dzisiaj w nocy miałam ponad godzinę skurcze ale nieregularne bardzo ,mimo wszytko myślałam że to już ale się uspokoiło i usnęłam.
We wtorek mam ktg i w czwartek już w szpitalu i 9 sierpnia to mój termin z USG no i 14 sierpnia z om. Może jednak się coś ruszy w tym tygodniu na dobre.
U nas dzisiaj 30 st także masakra:(

reklama
Skończony 37 tydzień to 36+6 :)

U mnie po wizycie u ginekologa w czwartek były brązowe plamienia przez dwa dni, bo chciała mi szyjke obruszyc ale teraz jest czysto..:( A już się ludziłam...9 dni do terminu, strasznie się to dłuży.
Kochana ja też po środowej wizycie miałam plemienia i podbarwione juz krwią... wszystko na nowo w donu popralam, posprzatalam, obiad na dwa dni ugotowalam...i co? Nic. Teraz tylko z rana od 2 dni dalej czop odchodzi ale bez krwi... i czekanie jak na bombie. Echhh.. ach te zagrozone ciaze. Synek juz wyszedl, a teraz juz 38+3.
Mąż zaproponował żebyśmy pojechali do miasteczka nad morzem gdzie mieliśmy sesję zdjęciową slubna i byliśmy na obiedzie w pierwsza rocznice...Ale nie wiem czy patrzy na to przez ten sam pryzmat co ja (watpie) czy po prostu przez to że to piękne miejsce nad morzem i syna chcemy nad morze zabrac;)

@miloscwczasachpopkultury to na bank rodzi! Tak długa cisza z jej strony oznacza jedno [emoji38]

@Gienio ja nam termin na 23 sierpnia, ale tam gdzie chcę rodzić przyjmują tylko ciszę donoszone, więc musi byc skończony 37 tydzień, czyli to 37+6 dla nich ;)

Dziewucha, ale słodkie te Wasze dzieciaczki [emoji173][emoji173][emoji173] nie mogę się napatrzec takie slodziutkie Maleństwa [emoji7]

My dzis mieliśmy pospać, a przed 8 Teść przyjechał i wyrwal nas ze snu i jeszcze siedzi [emoji33] jak pojedzie to polecimy na zakupy, umyjemy auto i sru nad jeziorko odpoczywać :)
W tym moim szpitalu, gdzie ja bede rodzic tez naczytałam sie , ze przyjmują tylko donoszone ciąże po 37 tyg wiec przy podpisywaniu umowy zapytałam o to , ze nie chciałabym sytuacji, ze poród zacznie sie wcześniej przyjadę i ktos mnie odeśle do innego szpitala . Okazało sie , ze bez problemu przyjmują od 32 tygodnia - mam to nawet w umówie zagwarantowane . Ostatnio jak byłam z wysokim ciśnieniem to mówili ze juz moga mnie przyjac na oddział jakby cos to był 36 tydzień .

Przy KP samo mleko. Ale przy mm przy takich upałach odrobina wody dobra. Mm jest gestsze i nie zsspakaja tak pragnienia
Hej;)
Widze ze juz po cc jestes sliczna ta twoja Majeczka tez mam coreczke Maje. Z waga szybko nadrobi zobaczysz moj synek urodzil sie z waga 3350g i wczoraj skonczyl 15 tygodni i wazy 8000g narazie jest grzeczny i super sie chowa:)
Sokolowski robil ci cc? Bo mi wlasnie on robil i jestem zadowolona:)

Hej;)
Widze ze juz po cc jestes sliczna ta twoja Majeczka tez mam coreczke Maje. Z waga szybko nadrobi zobaczysz moj synek urodzil sie z waga 3350g i wczoraj skonczyl 15 tygodni i wazy 8000g narazie jest grzeczny i super sie chowa:)
Sokolowski robil ci cc? Bo mi wlasnie on robil i jestem zadowolona:)
Hej :) niestety nie robił. Termin z nim cc miałam na 10 sierpnia :) a Maja postanowiła wyjść 29 lipca :) jeszcze jako wcześniaczek :)

Załączniki

• 1529841940269.jpg
    1529841940269.jpg
    36,7 KB · Wyświetleń: 121
No jest spory pączuś :D my póki co pampersy 0 bo 1 o dużo za duże. I ciuszki 50 też się jeszcze topimy [emoji23] Mała urodziła się z waga 2450 :)
Malutka kruszynka oby do trzech miesiecy a pozniej juz bedzie super u mnie te trzy miesiace takie pelne strachu i obaw a teraz juz jest super:)
Duzo zdrowka wam zycze;)

reklama
Do góry