reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Gołąbki [emoji813]️[emoji813]️[emoji813]️
I jak puszczą Cie jeszcze do domu?

Nie no, do domku już nie wyjdę zanim nie urodzę, bo dziś mam w sumie 39+4 albo 39+6 sama nie wiem jak liczyć, w każdym razie blisko do terminu i te rozwarcie na 2 cm i szyjka się skraca a skurcze jak wstaje i leżę to czuje takie sredniawe takze może do wieczora coś się powiększy z rozwarciem itd.

Pyszne były, ale nadal głodna xd
A w domu ledwo co jadłam hah.
Będę tutaj tez sobie spacerować tak co 2 h po 15 min po korytarzu żeby pomoc temu wszystkiemu :) nie chce tak plackiem leżeć skoro jest nadzieja

U nas na osiedlu pod sklepem właśnie była policja i karetka. Jakaś mamusia zostawiła dziecko około półroczne w aucie... Dobrze że ktoś mądry szybko zareagował. Wybił szybę i wezwał policję z karetka...
Co za tumanica... Aż nóż się w kieszeni otwiera...

Co za debilka. I dobrze zrobili i to jest wskazane nawet przez policję itd. I jak psa się widzi zamkniętego w aucie bez nikogo to tez można wybić szybę „be konsekwencji” dla osoby ratującej. W końcu coś się zmienia w tym chorym kraju i prawie. Taka kara. Za głupotę. Dokładnie tak. Biedne dziecko..

W końcu się siebie nawzajem nauczycie[emoji16]
Na to liczę :)

Powiem Wam , że całe szczęście , że dokupiłam rozm. 56. Bo 62 jest dwa razy za duży , 56 też trochę przy szeroki miejscami. Jedynie body są w miarę okej. Spodnie trzeba zawijać a rampersy wiszą po stopki , nie wiem w co ja ją bede ubierala [emoji23] a
bałam się , że nie założę nic z tego małego rozmiaru , że szykuje się duże dziecko :p

Nie no, do domku już nie wyjdę zanim nie urodzę, bo dziś mam w sumie 39+4 albo 39+6 sama nie wiem jak liczyć, w każdym razie blisko do terminu i te rozwarcie na 2 cm i szyjka się skraca a skurcze jak wstaje i leżę to czuje takie sredniawe takze może do wieczora coś się powiększy z rozwarciem itd.

Pyszne były, ale nadal głodna xd
A w domu ledwo co jadłam hah.
Będę tutaj tez sobie spacerować tak co 2 h po 15 min po korytarzu żeby pomoc temu wszystkiemu :) nie chce tak plackiem leżeć skoro jest nadzieja
A nie masz schodów na oddziale?

A no i u nas po wizycie położnej wszystko super.
Mala przybiera :)
Wagę urodzeniowa miała 2450. Na pierwszą dobę po porodzie 2340. Druga doba po porodzie i przy wypisie 2280. A dzisiaj 2370 g :) czyli już 90g przybrała przez wtorek i środę :)

Super ;)

A moja to się zapowiada kruszyna, bo tu na usg wyszło, ze ma 2,7 kg. A juz prawie mam termin. A Ty urodziłaś w ponad 36 i o wadze 2,4. Także zobacz jaka moja będzie dopiero malutka hah

Ja już po wizycie, przepływy okej, szyjka zgładzona, ale rozwarcia zbytnio nie ma, cos sie zaczyna dziać ze skurczami bo nawet lekarz przy badaniu czuł brzuch jak sie napina, mówi ze powinny te skurcze zrobić rozwarcie, do terminu powinnam urodzic (08.08) gdyby nie to mam przyjść 9go. Jakby wody odeszły to do szpitala i jakby skurcze były co 5-8min to tez. Zobaczymy, mam nadzieje ze sie rozkręci cos bo jednak od 4 nie spałam bo cos smyralo i teraz tez cały czas pobolewa jak na okres [emoji110]

Jak urodzisz to ja chyba jakaś wróżka zostanę [emoji23] nawet nie pomyślałam , że napiszesz bo się dawno nie odzywałaś :D a siedzisz mi w głowie , że będziesz następna w kolejce :D u Maljan się nic nie działo a przeczucie miałam, że urodzi na dniach :p

reklama
Do góry