reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Hah one są pyszne, aż żałuje, ze mam tylko takie dwa małe opakowania i brak bułki chociażby takiej za 20 gr zwykłej. ;( ale Bartek mi później dowiezie pewnie „zachcianki”

Jakiej robocie :D Ty nie mów, ze już klientki przyjmujesz hah :p
Nie nie ten robot do gotowania co mam [emoji23]

Czyli tak 10 na dzień idzie hah, dlatego ja mam te małe 22 szt tutaj, w domu większe jakies chyba na 3-6 kg, a reszte dokupią chętni :D

Hahah no niezłe, a słyszałam, ze tak jest często, ze ledwo się przebierze i poświęci 20 min na pielęgnacje, obmycie wszystkiego, przebrani, a maleństwo znowu zanim zapniesz pampersa to narobi hahaha
My musieliśmy 0 kupić [emoji23] a mam 6 paczek rozm 1 i dwie te wielkie 2 [emoji23] nie kupiwalismy wcześniej 0 bo nie sądzilismy że będą potrzebne [emoji23] a w 1 to się topi [emoji23]

Tez taka mam nadzieje, bo bym się załamała chyba :/ no wiatraka tu nie ma, może mój mi weźmie z domu haha xd

To i tak mało, tak tylko wyglada, ze niby dużo :p
Dokładnie tak, bo jednak jak się leży na tym łóżku cały dzień to się klei ciało i poci. Ja prysznic wezmę później po drzemce sobie od razu, i wieczorem tez
Ja 3 razy brałam prysznic rano przed obchodem bo nieraz na badanie trzeba było iść, w południe i wieczorem. Koniecznie niech Ci przywiezie wiatrak jak tylko macie w domu.
Czyli tak 10 na dzień idzie hah, dlatego ja mam te małe 22 szt tutaj, w domu większe jakies chyba na 3-6 kg, a reszte dokupią chętni :D

Hahah no niezłe, a słyszałam, ze tak jest często, ze ledwo się przebierze i poświęci 20 min na pielęgnacje, obmycie wszystkiego, przebrani, a maleństwo znowu zanim zapniesz pampersa to narobi hahaha
Po kilku dniach dojdziesz do wprawy to w 3 min obrobisz kupę☺
Ja to już nawet nie liczę ile paczek pampersów nam poszło [emoji16][emoji16]
Z kupami robimy podobnie jak ty ale u nas jest jeszcze sikający siusiak podczas zmiany pieluszki i często zsika nowego pampersa nawet i z drugiej strony jak nie zdążymy okielznac małego peniska [emoji16][emoji16] nie mam serca go zapinać w pampersa osikanego i bierzemy nowego [emoji23]
Ja z córką miałam tak samo bo też się w takie upały urodziła. Duże ilości pieluch szły bo też jak tylko raz zrobiła siku to już nową zakładałam.☺

H
Nawet i po każdym karmieniu [emoji23] [emoji23]
Także ja jak słyszę że kupa idzie to ja przebieram po karmieniu tylko tak czasem aż skończy. Bo jak za szybko przebiore to dorobi w czystego [emoji23] a tak ogólnie najpierw staram się przebrać pampersa, żeby też trochę ja rozbudzic do karmienia [emoji23]mi od poniedziałku od godziny 16 bo tak byliśmy w domu poszła cała paczka pampersow roz. 0. W paczce było 30 szt. Mam jeszcze ostatniego z tej paczki [emoji23] więc sobie wyobraź [emoji23][emoji23]
A karmienia się broń Boże nie bój :) w porównaniu do bólu porodowego, czy po cc to na prawdę pikuś. I pierwsze intensywne dni są ciężkie a potem już tylko lepiej :) po prostu brodawki muszą się zahartować.
Dzwoniłam do męża bo jest w sklepie żeby mi Kabanosy kupił[emoji23] teściowa by mnie zajebała bo ona jeszcze inne pokolenie [emoji23]
Jeszcze sobie wymyśliła że przez te gorączki mam tydzień leżeć i nic nie robić! Bo że Damian w domu i on wszystko zrobi za mnie [emoji23] masakra!
yhyhyhy moja tylko przy zmianie cycka zrobila w pampersa dwa razy :D i zawsze robi oo kaemieniu.. a tu mowia polozne zeby przebierac przed karmieniem.. [emoji23] i pozniej co? W kupie ma lezec?

Ja to już nawet nie liczę ile paczek pampersów nam poszło [emoji16][emoji16]
Z kupami robimy podobnie jak ty ale u nas jest jeszcze sikający siusiak podczas zmiany pieluszki i często zsika nowego pampersa nawet i z drugiej strony jak nie zdążymy okielznac małego peniska [emoji16][emoji16] nie mam serca go zapinać w pampersa osikanego i bierzemy nowego [emoji23]
Z siusiakien to trzeba uważać to strzela wszędzie [emoji23] ale ja jestem zalamana pielęgnacja cipki. Dobrze ze dziś będzie położna to mi pokaże i wytłumaczy bo ja Oszaleje a boję się jakis infekcji u niej.
Maja tez mi już tak raz zrobiła jeszcze dobrze pampersa nie zapielam a już czuję że pampers ciepły i kreska z żółtej na pampersie zrobiła się niebieska (czyli już nasiurane) haha.

Dziękuje :3 właśnie dzwoniłam do lekarza prowadzącego i go chyba obudziłam hah, ale mówił żeby przyjechać do szpitala :) także mój już znosi moje torby i jedziemy zaraz. Bo skurczyki nadal tak co 4-7 min są. Fajnie, ze już rodzilyscie to będzie mi mówić co robić haha [emoji5]
Powodzenia :)

reklama
Dokładnie tak hah, nie zginę z nudów, wiec będę aktywna bardziej niż zwykle. Później czekam na książkę jakaś jak mi mój przywiezie. On już do pracy nie pojedzie na nockę, lepiej niech nie ryzykuje, i tak mu się należy 2 dni opieki nade mną jak tu jestem i od poniedziałku ma urlop do 20 sierpnia także tym bardziej licze ze urodzę.

No coś tam skurczyki łapią, od 8:15 do teraz nie wpisywałam w apke, bo mnie przyjmowali ale było tak od rana Zobacz załącznik 884032Zobacz załącznik 884033Zobacz załącznik 884034Zobacz załącznik 884036Zobacz załącznik 884032
No to dzieje się, oby tak dalej ;)

Do góry