reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
W dzień to nie ma problemu. Gorzej w nocy. U nas jest o tyle dobrze, że dziadkowie mieszkają 300 m od nas i w każdej chwili teściowa przyleci do dziecka.
Moja siostra drugi poród miała ekspresowy bo w domu od razu złapały ją silne skurcze co 3 min. Po trzecim takim skurczu od razu pojechali do szpitala i ledwo zdążyli. Dziecko urodziło się w ciągu 15 min. Ale ona pierwszy poród też w sumie szybki miała bo może ze 3 godz wszystkiego.
Ja córkę urodziłam o 15:45 a zaczęło się o 7 odejściem wód. To podejrzewam , że teraz będzie szybciej. Ale czy zacznie się od skurczy czy od wód..?

Ja za pierwszym razem miałam dwie paczki czyli 20 szt i poszło w szpitalu w ciągu 2 dni. Ale ja zmieniałam tak co 1-2 godz bo w ten upał (czerwiec) to inaczej się nie dało.

Są dwie opcje. Albo się rozkręci albo wyciszy. Życzę Ci tego pierwszego oczywiście [emoji5]
Ja miałam wiatrak w szpitalu bo inaczej to bym chyba zdechła.
Ale prowiantu masz[emoji5] im więcej koszul tym lepiej. Ja miałam 3 szt i co dzień nowa. Dokupiłam sobie jeszcze dwie czyli mam spakowane 5 teraz bo lepiej zmieniać i czuć się świeżo niż zaśmierdnąć [emoji5]

Tez taka mam nadzieje, bo bym się załamała chyba :/ no wiatraka tu nie ma, może mój mi weźmie z domu haha xd

To i tak mało, tak tylko wyglada, ze niby dużo :p
Dokładnie tak, bo jednak jak się leży na tym łóżku cały dzień to się klei ciało i poci. Ja prysznic wezmę później po drzemce sobie od razu, i wieczorem tez

To super wieści :) aniołek Ci się trafił, ale może później z wiekiem będzie diablica hah [emoji5][emoji16]

To super, daj znać co po wizycie położnej. A dużo taki maluch robi w pampersa w ciągu dnia całego? Tak z ciekawości haha.
Ja już się boje tego karmienia piersią i odciągania, bólu sutków itd. Ciekawa jestem czy dam rade później i czy będzie pokarm itd
Nawet i po każdym karmieniu [emoji23] [emoji23]
Także ja jak słyszę że kupa idzie to ja przebieram po karmieniu tylko tak czasem aż skończy. Bo jak za szybko przebiore to dorobi w czystego [emoji23] a tak ogólnie najpierw staram się przebrać pampersa, żeby też trochę ja rozbudzic do karmienia [emoji23]mi od poniedziałku od godziny 16 bo tak byliśmy w domu poszła cała paczka pampersow roz. 0. W paczce było 30 szt. Mam jeszcze ostatniego z tej paczki [emoji23] więc sobie wyobraź [emoji23][emoji23]
A karmienia się broń Boże nie bój :) w porównaniu do bólu porodowego, czy po cc to na prawdę pikuś. I pierwsze intensywne dni są ciężkie a potem już tylko lepiej :) po prostu brodawki muszą się zahartować.
Dzwoniłam do męża bo jest w sklepie żeby mi Kabanosy kupił[emoji23] teściowa by mnie zajebała bo ona jeszcze inne pokolenie [emoji23]
Jeszcze sobie wymyśliła że przez te gorączki mam tydzień leżeć i nic nie robić! Bo że Damian w domu i on wszystko zrobi za mnie [emoji23] masakra!

Dzien dobry :)
U mnie jakiś przypływ energii, wczoraj trochę poprasowalam, bo tak chłodniej było. Miałam teraz te większe już na 68, ale poki mam sile to lepiej to zrobię, później zostanie mi tylko porządne posegregowanie wszystkiego według rozmiarów, bo teraz raczej według tego co jest napisane na metce. Ale chce kupić jeszcze te pudełka do komody, od dziś maja być w lidlu u nas to może podjedziemy wieczorem. Teraz jem pierwsze śniadanko i pojde kończyć prasowac, poki jeszcze nie ma skwaru. To Przynajmiej te prasowanie miałabym za sobą :D
Miłego dzionka! ;)
Zobacz załącznik 884024
Mmmmm zjadlabym sobie maliny i borowki ❤❤❤❤

Także ja jak słyszę że kupa idzie to ja przebieram po karmieniu tylko tak czasem aż skończy. Bo jak za szybko przebiore to dorobi w czystego [emoji23] a tak ogólnie najpierw staram się przebrać pampersa, żeby też trochę ja rozbudzic do karmienia [emoji23]mi od poniedziałku od godziny 16 bo tak byliśmy w domu poszła cała paczka pampersow roz. 0. W paczce było 30 szt. Mam jeszcze ostatniego z tej paczki [emoji23] więc sobie wyobraź [emoji23][emoji23]

Czyli tak 10 na dzień idzie hah, dlatego ja mam te małe 22 szt tutaj, w domu większe jakies chyba na 3-6 kg, a reszte dokupią chętni :D

Hahah no niezłe, a słyszałam, ze tak jest często, ze ledwo się przebierze i poświęci 20 min na pielęgnacje, obmycie wszystkiego, przebrani, a maleństwo znowu zanim zapniesz pampersa to narobi hahaha

Ja to już nawet nie liczę ile paczek pampersów nam poszło [emoji16][emoji16]
Z kupami robimy podobnie jak ty ale u nas jest jeszcze sikający siusiak podczas zmiany pieluszki i często zsika nowego pampersa nawet i z drugiej strony jak nie zdążymy okielznac małego peniska [emoji16][emoji16] nie mam serca go zapinać w pampersa osikanego i bierzemy nowego [emoji23]

Czyli tak 10 na dzień idzie hah, dlatego ja mam te małe 22 szt tutaj, w domu większe jakies chyba na 3-6 kg, a reszte dokupią chętni :D

Hahah no niezłe, a słyszałam, ze tak jest często, ze ledwo się przebierze i poświęci 20 min na pielęgnacje, obmycie wszystkiego, przebrani, a maleństwo znowu zanim zapniesz pampersa to narobi hahaha
Mi 10 to braknie. Co dwie godziny staram się karmić wtedy przebieramy więc już 12 pampersów a w między czasie jak pampers ciężki czy z kupa to też się przebiera. Mój mały dużo sika

reklama
Do góry