miloscwczasachpopkultury
Fanka BB :)
Na pewno sama nie wyjdziesz ze szpitala tylko pytanie kiedy
No oby do niedzieli/poniedziałku, takie tam marzenia [emoji5]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Na pewno sama nie wyjdziesz ze szpitala tylko pytanie kiedy
W dzień to nie ma problemu. Gorzej w nocy. U nas jest o tyle dobrze, że dziadkowie mieszkają 300 m od nas i w każdej chwili teściowa przyleci do dziecka.
Moja siostra drugi poród miała ekspresowy bo w domu od razu złapały ją silne skurcze co 3 min. Po trzecim takim skurczu od razu pojechali do szpitala i ledwo zdążyli. Dziecko urodziło się w ciągu 15 min. Ale ona pierwszy poród też w sumie szybki miała bo może ze 3 godz wszystkiego.
Ja córkę urodziłam o 15:45 a zaczęło się o 7 odejściem wód. To podejrzewam , że teraz będzie szybciej. Ale czy zacznie się od skurczy czy od wód..?
Ja za pierwszym razem miałam dwie paczki czyli 20 szt i poszło w szpitalu w ciągu 2 dni. Ale ja zmieniałam tak co 1-2 godz bo w ten upał (czerwiec) to inaczej się nie dało.
Są dwie opcje. Albo się rozkręci albo wyciszy. Życzę Ci tego pierwszego oczywiście [emoji5]
Ja miałam wiatrak w szpitalu bo inaczej to bym chyba zdechła.
Ale prowiantu masz[emoji5] im więcej koszul tym lepiej. Ja miałam 3 szt i co dzień nowa. Dokupiłam sobie jeszcze dwie czyli mam spakowane 5 teraz bo lepiej zmieniać i czuć się świeżo niż zaśmierdnąć [emoji5]
Nawet i po każdym karmieniu [emoji23] [emoji23]To super wieści aniołek Ci się trafił, ale może później z wiekiem będzie diablica hah [emoji5][emoji16]
To super, daj znać co po wizycie położnej. A dużo taki maluch robi w pampersa w ciągu dnia całego? Tak z ciekawości haha.
Ja już się boje tego karmienia piersią i odciągania, bólu sutków itd. Ciekawa jestem czy dam rade później i czy będzie pokarm itd
Mmmmm zjadlabym sobie maliny i borowki ❤❤❤❤Dzien dobry
U mnie jakiś przypływ energii, wczoraj trochę poprasowalam, bo tak chłodniej było. Miałam teraz te większe już na 68, ale poki mam sile to lepiej to zrobię, później zostanie mi tylko porządne posegregowanie wszystkiego według rozmiarów, bo teraz raczej według tego co jest napisane na metce. Ale chce kupić jeszcze te pudełka do komody, od dziś maja być w lidlu u nas to może podjedziemy wieczorem. Teraz jem pierwsze śniadanko i pojde kończyć prasowac, poki jeszcze nie ma skwaru. To Przynajmiej te prasowanie miałabym za sobą
Miłego dzionka!
Zobacz załącznik 884024
Nawet i po każdym karmieniu [emoji23] [emoji23]
Także ja jak słyszę że kupa idzie to ja przebieram po karmieniu tylko tak czasem aż skończy. Bo jak za szybko przebiore to dorobi w czystego [emoji23] a tak ogólnie najpierw staram się przebrać pampersa, żeby też trochę ja rozbudzic do karmienia [emoji23]mi od poniedziałku od godziny 16 bo tak byliśmy w domu poszła cała paczka pampersow roz. 0. W paczce było 30 szt. Mam jeszcze ostatniego z tej paczki [emoji23] więc sobie wyobraź [emoji23][emoji23]
Ja to już nawet nie liczę ile paczek pampersów nam poszło [emoji16][emoji16]Nawet i po każdym karmieniu [emoji23] [emoji23]
Także ja jak słyszę że kupa idzie to ja przebieram po karmieniu tylko tak czasem aż skończy. Bo jak za szybko przebiore to dorobi w czystego [emoji23] a tak ogólnie najpierw staram się przebrać pampersa, żeby też trochę ja rozbudzic do karmienia [emoji23]mi od poniedziałku od godziny 16 bo tak byliśmy w domu poszła cała paczka pampersow roz. 0. W paczce było 30 szt. Mam jeszcze ostatniego z tej paczki [emoji23] więc sobie wyobraź [emoji23][emoji23]
Mi 10 to braknie. Co dwie godziny staram się karmić wtedy przebieramy więc już 12 pampersów a w między czasie jak pampers ciężki czy z kupa to też się przebiera. Mój mały dużo sikaCzyli tak 10 na dzień idzie hah, dlatego ja mam te małe 22 szt tutaj, w domu większe jakies chyba na 3-6 kg, a reszte dokupią chętni
Hahah no niezłe, a słyszałam, ze tak jest często, ze ledwo się przebierze i poświęci 20 min na pielęgnacje, obmycie wszystkiego, przebrani, a maleństwo znowu zanim zapniesz pampersa to narobi hahaha
Ojjjj bedzie, bo ja tez caly czas glodna jestem [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]Ja w szpitalu na tych porcjach też wiecznie głodna byłam [emoji23] więc dobrze ze się zabezpieczylas [emoji23] a i tak jeszcze Bartek będzie musiał Ci dowozic [emoji23]
Mi 10 to braknie. Co dwie godziny staram się karmić wtedy przebieramy więc już 12 pampersów a w między czasie jak pampers ciężki czy z kupa to też się przebiera. Mój mały dużo sika
Ojjjj bedzie, bo ja tez caly czas glodna jestem [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]