reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mój ześwirowal hah, taki zestresowany, że aż mi go szkoda :( on chyba sądzi, ze ja urodzę do 12, a on będzie spał w domu i „przegapi” hahaha

Faceci i ich wyobraźnia
IMG_1003.JPG
IMG_1004.JPG

Załączniki

• IMG_1003.JPG
    IMG_1003.JPG
    115,8 KB · Wyświetleń: 385
  • IMG_1004.JPG
    IMG_1004.JPG
    136,6 KB · Wyświetleń: 373
reklama
Hahah no musi być, powiem Ci, ze od wczoraj od 15 zjadłam pół talerza zupy. W nocy mnie przetegowalo na kibelku a rano zjadłam tylko płatki i teraz czuje głód to te kabanosy wciągnę całe, szkoda ze bułki nie mam hah. Ale obiad pewnei jakiś do 14 będzie to dam rade.
Ja w szpitalu na tych porcjach też wiecznie głodna byłam [emoji23] więc dobrze ze się zabezpieczylas [emoji23] a i tak jeszcze Bartek będzie musiał Ci dowozic [emoji23]

Ja po antybiotyku już lepiej [emoji8] a mała jak Mała [emoji7][emoji23] je i śpi [emoji23]
Dziś ma być położna, mam nadzieję że będzie z waga bo chce zobaczyć czy coś przybrała na wadze :) bo je jak szalona [emoji23]
Ja się zaciągam laktstorem bo po tym ostatnim stresie trochę mniej pokarmu.
Brodawki mało mi nie odpadna [emoji23] ale muszą się przyzwyczaić po takiej przerwie w karmieniu [emoji23]

To super wieści :) aniołek Ci się trafił, ale może później z wiekiem będzie diablica hah [emoji5][emoji16]

To super, daj znać co po wizycie położnej. A dużo taki maluch robi w pampersa w ciągu dnia całego? Tak z ciekawości haha.
Ja już się boje tego karmienia piersią i odciągania, bólu sutków itd. Ciekawa jestem czy dam rade później i czy będzie pokarm itd

Na jutro, ale to z aplikacji i w sumie początkowy miałam na niedziele albo sobotę, ale nie miałam od końca lipca okresu i później 12 październik to łyżeczkowanie i w sumie to nie wiadomo tak do końca.. ale chyba mnie już nie wypuszcza skoro od 4 h miałam te skurczyki i ten śluz już ciemny. A wiecie jak u mnie ta ciąża przebiegała, bezobjawowo i spokojnie. Jak wy wszystkie już cierpialyscie skurcze itd czopy leciały to ja nadal nic.
Na pewno sama nie wyjdziesz ze szpitala :D tylko pytanie kiedy

To ja dziś z kolei mam przez Ciebie ochotę na te Kabanosy i w robocie zupę ugotuje bo czuje potrzebę warzyw [emoji23]

Hah one są pyszne, aż żałuje, ze mam tylko takie dwa małe opakowania i brak bułki chociażby takiej za 20 gr zwykłej. ;( ale Bartek mi później dowiezie pewnie „zachcianki”

Jakiej robocie :D Ty nie mów, ze już klientki przyjmujesz hah :p

reklama
Właśnie utwierdziłas mnie w przekonaniu że dobrze pamiętam :) po 5 latach to niby się wydaje że się pamięta a jednak przychodzą wątpliwości czy zorientuje się na czas.
Wczoraj rozmawiałam z lekarze o GBS bo mam dodatni i powiedział mi żebym się nie przejmowała bo poród drugi nawet aż tak szybki nie jest tym bardziej że pierwszy trwał 9h to nawet jak drugi będzie szybszy to zdążą. A ja się boje ze przegapie te skurcze.
No i jeszcze to że córkę muszę z kimś zostawić chociaż w ostateczności mąż zawiezie mnie do szpitala z córką i później ja zostanę a on ja odwiezie do babci.
W dzień to nie ma problemu. Gorzej w nocy. U nas jest o tyle dobrze, że dziadkowie mieszkają 300 m od nas i w każdej chwili teściowa przyleci do dziecka.
Moja siostra drugi poród miała ekspresowy bo w domu od razu złapały ją silne skurcze co 3 min. Po trzecim takim skurczu od razu pojechali do szpitala i ledwo zdążyli. Dziecko urodziło się w ciągu 15 min. Ale ona pierwszy poród też w sumie szybki miała bo może ze 3 godz wszystkiego.
Ja córkę urodziłam o 15:45 a zaczęło się o 7 odejściem wód. To podejrzewam , że teraz będzie szybciej. Ale czy zacznie się od skurczy czy od wód..?
A ja wlasnie spakowalam paczke 10 podkladow i doszlam do wniosku, ze po co mi az dwie, tyle miejsca zajmują :D mysle, ze tez nic nie znajde jak sie zestresuje i wszystko wywale ;)
Ja za pierwszym razem miałam dwie paczki czyli 20 szt i poszło w szpitalu w ciągu 2 dni. Ale ja zmieniałam tak co 1-2 godz bo w ten upał (czerwiec) to inaczej się nie dało.
Już kochana jestem w szpitalu, przyjęli mnie bez gadania, bardzo sprawnie wszystko poszło, mój zestresowany jak cholera, pojechał już do domku, bi po nocce padnięty i kazałam mu spać ile wlezie i tak na 18 przyjedzie do mnie. Ja już rozpakowana w szpitalu, jestem na sali 2 osobowej łącznie ze mną, jest jedna Pani i już tam coś pogadalysmy. Ja teraz czekam na lekarza, będzie mnie prwnie badał i ktg. Skurcze lekko ustały, ale mam nadzieje, ze dziś ruszy. Położne bardzo miłe. Oddział ten przed porodem jest taki PRL, ale to nieważne, jest spoko obsługa :) i dziś i jutro chyba będzie mój lekarz :)

Jest duchota na maksa, dlatego prysznic pewnie x 4 dziennie z nudów i higieny hah. I cieszę się, ze „aż tyle nabrałam”, bo coś czuje ze koszula to na jeden dzień i do prania.

Jestem wyluzowana, czekam aż coś się zacznie dziać i co lekarz powie :) będę pisała na bieżąco, bo nudy tu pewnie zaliczę hah ale mam tableta, słuchawki i telefon internet ;) Zobacz załącznik 884021Zobacz załącznik 884022Zobacz załącznik 884023
Są dwie opcje. Albo się rozkręci albo wyciszy. Życzę Ci tego pierwszego oczywiście ☺
Ja miałam wiatrak w szpitalu bo inaczej to bym chyba zdechła.
Ale prowiantu masz☺ im więcej koszul tym lepiej. Ja miałam 3 szt i co dzień nowa. Dokupiłam sobie jeszcze dwie czyli mam spakowane 5 teraz bo lepiej zmieniać i czuć się świeżo niż zaśmierdnąć ☺

Do góry