reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
IMG_0974.JPG

To może dziś następna okazja na jakieś porody? [emoji5][emoji5][emoji5][emoji5]

Załączniki

• IMG_0974.JPG
    IMG_0974.JPG
    108,8 KB · Wyświetleń: 417
Juz myślałam, że rodzisz :* i że te wszystkie sposoby pomogły;) u mnie w mieszkaniu tez tak gorąco, leżę przed wiatrakiem;) Ty i tak dużo robisz w porównaniu z moim lenistwem xD

Nie wiem czy pomogły, ale po wczorajszych aktywnościach to miałam bardzo napiety ten brzuch, coś tam bolało i pewnei jakbym była pod ktg to by się zapisało trochę tych skurczykow 80-100, ale no nie rozkręciło się. Licze dziś na magiczne nasienie hahahaha

No u nas masakra, mamy wiatrak taki mały to codziennie działa non stop i mamy całe szczęście takie rolety na okna, które odbijają słońce i nie nagrzewa się aż tak w mieszkaniu, ale i tak jest ciężko.. nie narzekam, bo większość ludzi na swiecie musi jeszcze chodzić do pracy, ogarniać oboawiazki, dziecko itd a ja tylko leżę i czekam na zbawienie w postaci akcji porodowej hah ale to już chyba jak każda z nas.
E tam, wydaje Ci się kochana [emoji5] mój ciagle koło mnie robi obiady, kolacje, wychodzi z psem. Ja już nie daje rady ;(

Tragedia jest z tymi temperaturami. Ja zjadłam 2 kromeczki z serkiem białym i rzodkiewką:) i kawałek ciasta i tez leżę:) nie mogę się w końcu zabrać za prasowanie pościeli do łóżeczka[emoji16] u ginekologa pewnie znowu będą opóźnienia..i będę czekać a jeszcze czeka mnie leżenie 30 min pod ktg

Ja podobne śniadanko, tzn 2 x kromka z białym serem, pomidorem ogórek [emoji5] taki mnie głód złapał jak nigdy. No Ty mi o prasowaniu nic nie mów hhaha, u mnie już chyba 2 tyg sterta ciuchów Bartka leży i dupa, nie mam mocy przy tych upałach przy Żelazku stać godzinę. Chyba, ze to pomoże w rozkręceniu akcji to zrobie to nawet x 3 hahahha

Ja mojemu powiedziałam, że jak teraz nie to potem dluuuugo nie będzie sexu. Ja w ciążę zachodzę bardzo łatwo. Każda ciąża za 1 strzalem więc mam stracha ogromnego przed kolejną. Prezerwatyw nie lubię, jak brałam tabletki po 2ciąży to krwawiłam przez miesiąc i odstawiłam. 4lata pchaliśmy na kalendarzyku małżeńskim i nas nie zawiódł ale z myślą, że chcemy jeszcze 3cie dziecko więc jak się trafi ciąża to spoko. Teraz myślę o krążkach tych z hormonami albo spirali hormonalnej tyko to koszt min. 800zl jednorazowo.
Ja miałam spirale mirene. Gorąca polecam. Koszt duży jednorazowy ale jeśli miałabyś to przeliczyć na koszty tabletek to i bardzo się opłaca no i nie musisz pamiętać aby brać dzień w dzień ( moja zmora systematyczność [emoji23][emoji23])

Problemu pewnie nie ma bo jak mi pomogły przystawić to czułam , że tak wygodnie leży i wtedy załapała i jadła ciągiem. A jak przystawiam sama to coś pomamla i puszcza , drze siez szuka , złapie , pociągnie i puszcza. Dwa razy może samej udało mi się tak ładnie dołożyć ja. Mimo wszystko widzę , że nie jest głodna po takim mamlaniu bo usypia ładnie , ale dzisiaj w nocy musiałam dać sztuczne i rano odciągnięte w butelce. Spróbuję na leżąco później jak wstanie ..

Sorki , że piszę o karmieniu itp jak jeszcze większość z Was z brzuszkiem , ale miałam nadzieję , że właśnie któraś doradzi bo jesteście podwójnymi i potrójnymi mamami :*
Jestem z listopadowego forum, ale podczytuje Was.
Masz możliwość konsultacji w poradni laktacyjnej?
Jeżeli będziesz karmić mm coraz częściej nie będzie chciała piersi.
Mm jest ciężej strawne i dłużej po nim nie będzie głodna.
Jak są twarde to ciężko jej złapać.
Spróbuj odciągnąć do odczucia ulgi i dopiero przystawić.
A najlepiej połóż się z małą i podawaj jak najczęściej raz jedną raz drugą pierś.
Jak ciężko Ci odciągnąć a piersi twarde to chwilę ciepły prysznic na piersi i odciągaj.
Trzymam kciuki.
Pozwoliłam sobie napisać, bo karmiłam 1 dziecko 15mcy, 2gie 18mcy a trzecie 22mce.
Przeszłam skazę białkową, zastój i zapalenie piersi.

Dzień dobry :)
Jaki pięęęęękny upalny dzień ;)
Głowa mnie dziś pobolewa. Jeszcze mam wizytę. Położna powiedziała że mam podpytać o ktg na którym ja ani razu nie byłam :/ i tak sobie myślę że jak ja mam teraz wsiadać w auto, prowadzić i jechać te 30km ponad do szpitala na ktg to.mi się odechciewa :(
Dziewczyny ja już jestem tak zmęczona tym brzucholem.

reklama
Dziewczyny musze kupic sobie wiekszy stanik :errr: mam tak duzo pokarmu i tak wielkie cycki ze szok :szok: rozmiar chyba "Z" [emoji23] jeden cycek na bank wazy 2.5 kg.. jak nie wiecej.. jest wiekszy 2-3x od glowki malej :szok: i musze sobie kupic stanik lepszej firmy i delikatnie usztywniany a nie miekki z sama fiszbina bo sa za ciezkie i on nie utrzymuje ich :confused2:

Do góry