reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
IMG_0974.JPG

To może dziś następna okazja na jakieś porody? [emoji5][emoji5][emoji5][emoji5]

Załączniki

• IMG_0974.JPG
    IMG_0974.JPG
    108,8 KB · Wyświetleń: 414
Juz myślałam, że rodzisz :* i że te wszystkie sposoby pomogły;) u mnie w mieszkaniu tez tak gorąco, leżę przed wiatrakiem;) Ty i tak dużo robisz w porównaniu z moim lenistwem xD

Nie wiem czy pomogły, ale po wczorajszych aktywnościach to miałam bardzo napiety ten brzuch, coś tam bolało i pewnei jakbym była pod ktg to by się zapisało trochę tych skurczykow 80-100, ale no nie rozkręciło się. Licze dziś na magiczne nasienie hahahaha

No u nas masakra, mamy wiatrak taki mały to codziennie działa non stop i mamy całe szczęście takie rolety na okna, które odbijają słońce i nie nagrzewa się aż tak w mieszkaniu, ale i tak jest ciężko.. nie narzekam, bo większość ludzi na swiecie musi jeszcze chodzić do pracy, ogarniać oboawiazki, dziecko itd a ja tylko leżę i czekam na zbawienie w postaci akcji porodowej hah ale to już chyba jak każda z nas.
E tam, wydaje Ci się kochana [emoji5] mój ciagle koło mnie robi obiady, kolacje, wychodzi z psem. Ja już nie daje rady ;(

Tragedia jest z tymi temperaturami. Ja zjadłam 2 kromeczki z serkiem białym i rzodkiewką:) i kawałek ciasta i tez leżę:) nie mogę się w końcu zabrać za prasowanie pościeli do łóżeczka[emoji16] u ginekologa pewnie znowu będą opóźnienia..i będę czekać a jeszcze czeka mnie leżenie 30 min pod ktg

Ja podobne śniadanko, tzn 2 x kromka z białym serem, pomidorem ogórek [emoji5] taki mnie głód złapał jak nigdy. No Ty mi o prasowaniu nic nie mów hhaha, u mnie już chyba 2 tyg sterta ciuchów Bartka leży i dupa, nie mam mocy przy tych upałach przy Żelazku stać godzinę. Chyba, ze to pomoże w rozkręceniu akcji to zrobie to nawet x 3 hahahha

Ja mojemu powiedziałam, że jak teraz nie to potem dluuuugo nie będzie sexu. Ja w ciążę zachodzę bardzo łatwo. Każda ciąża za 1 strzalem więc mam stracha ogromnego przed kolejną. Prezerwatyw nie lubię, jak brałam tabletki po 2ciąży to krwawiłam przez miesiąc i odstawiłam. 4lata pchaliśmy na kalendarzyku małżeńskim i nas nie zawiódł ale z myślą, że chcemy jeszcze 3cie dziecko więc jak się trafi ciąża to spoko. Teraz myślę o krążkach tych z hormonami albo spirali hormonalnej tyko to koszt min. 800zl jednorazowo.
Ja miałam spirale mirene. Gorąca polecam. Koszt duży jednorazowy ale jeśli miałabyś to przeliczyć na koszty tabletek to i bardzo się opłaca no i nie musisz pamiętać aby brać dzień w dzień ( moja zmora systematyczność [emoji23][emoji23])

Problemu pewnie nie ma bo jak mi pomogły przystawić to czułam , że tak wygodnie leży i wtedy załapała i jadła ciągiem. A jak przystawiam sama to coś pomamla i puszcza , drze siez szuka , złapie , pociągnie i puszcza. Dwa razy może samej udało mi się tak ładnie dołożyć ja. Mimo wszystko widzę , że nie jest głodna po takim mamlaniu bo usypia ładnie , ale dzisiaj w nocy musiałam dać sztuczne i rano odciągnięte w butelce. Spróbuję na leżąco później jak wstanie ..

Sorki , że piszę o karmieniu itp jak jeszcze większość z Was z brzuszkiem , ale miałam nadzieję , że właśnie któraś doradzi bo jesteście podwójnymi i potrójnymi mamami :*
Jestem z listopadowego forum, ale podczytuje Was.
Masz możliwość konsultacji w poradni laktacyjnej?
Jeżeli będziesz karmić mm coraz częściej nie będzie chciała piersi.
Mm jest ciężej strawne i dłużej po nim nie będzie głodna.
Jak są twarde to ciężko jej złapać.
Spróbuj odciągnąć do odczucia ulgi i dopiero przystawić.
A najlepiej połóż się z małą i podawaj jak najczęściej raz jedną raz drugą pierś.
Jak ciężko Ci odciągnąć a piersi twarde to chwilę ciepły prysznic na piersi i odciągaj.
Trzymam kciuki.
Pozwoliłam sobie napisać, bo karmiłam 1 dziecko 15mcy, 2gie 18mcy a trzecie 22mce.
Przeszłam skazę białkową, zastój i zapalenie piersi.

Dzień dobry :)
Jaki pięęęęękny upalny dzień ;)
Głowa mnie dziś pobolewa. Jeszcze mam wizytę. Położna powiedziała że mam podpytać o ktg na którym ja ani razu nie byłam :/ i tak sobie myślę że jak ja mam teraz wsiadać w auto, prowadzić i jechać te 30km ponad do szpitala na ktg to.mi się odechciewa :(
Dziewczyny ja już jestem tak zmęczona tym brzucholem.

reklama
Dziewczyny musze kupic sobie wiekszy stanik :errr: mam tak duzo pokarmu i tak wielkie cycki ze szok :szok: rozmiar chyba "Z" [emoji23] jeden cycek na bank wazy 2.5 kg.. jak nie wiecej.. jest wiekszy 2-3x od glowki malej :szok: i musze sobie kupic stanik lepszej firmy i delikatnie usztywniany a nie miekki z sama fiszbina bo sa za ciezkie i on nie utrzymuje ich :confused2:

Do góry