reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Trzymam kciuki. Będzie dobrze ☺

Rzadko się zdarza ,(pewnie się zdarza) że dziecko piersi nie chce jak z niej leci mleczko tylko woli butelkę. To jest mimo wszystko potrzeba bliskości z mamą a jak jeszcze pojeść można... ☺ to butelka nie ma szans☺

No i super informacje o. Będzie wszystko dobrze i mała urodzi się z przyzwoitą wagą i będzie wszystko w porządku ☺
Mnie mój gin wyśmiał jak mnie przyjmował do szpitala , bo mówię mu że ja piję dużo wody , butelkę 1,5l dziennie. ☺ oczywiście, że dwie trzeba w takie upały ☺

Synek znajomych urodził się 1700g w 34 tc dostał 10 pkt ale czekają do 2 kg to wypiszą do domu.

Klaudia powiem Ci, że jak Cię teraz czytam to jakby to pisała inna Klaudia☺ wcześniej tzn przed porodem, byłaś taka wystraszona (zrozumiałe przy 1szym dziecku) i spanikowana a teraz czyta się Ciebie jak rozsądną doświadczoną mamusie☺ bardzo mi się podoba, że słuchasz swojej intuicji bo ona najczęściej podpowiada najlepsze rozwiązania dla naszego dziecka i dla nas samych.
Ja też karmiłam na raz z obu piersi jeśli tylko dziecko chciało. Ale z tym jednak trzeba uważać. Jak miałam z czasem na prawdę dużo pokarmu i dałam drugą pierś , żeby mi mała ściągnęła żeby nie bolało to potrafiła wszystko zwrócić bo się przejadła. Najczęściej tak było w nocy kiedy tego pokarmu jest najwięcej. Nieraz musiałam z tej drugiej piersi sama ściągnąć trochę dla ulgi i wylać jak widziałam , że córa już najedzona. Potem już w nocy to jedną pierś jej dawałam na jedno karmienie, w dzień jadła z obu naraz.

Jestem z Tobą myślami , bo wiem jak Ci ciężko. Ale to wszystko dla dobra malutkiej i już lada chwila będziecie w domu ☺

cieszę się , że tak to wyglada z Twojej strony :) staram się jak mogę, a jest ciężko. Mało śpię, a jak przychodzi pora karmienia to jestem wykończona. Wczoraj ładnie jadła, a dzisiaj musiałam odciągnąć i dać z butelki swoje po kryjomu przed położnymi. Mam tyle mleka , że nie wiem co z nim robić a ona nie chce łapać sutka :( do tego jedna pierś się zastała , zrobił się taki kamień , że ledwo odciagnelam. Teraz znowu twarde i bola, czekam aż wstanie i znowu będziemy próbować się karmić .. wrazie czego mam nassykowane 100ml w torbie dla niej. Nie wiem co mam robić w takiej sytuacji jak nie chce ciągnąć , nie umie złapać ..

cieszę się , że tak to wyglada z Twojej strony :) staram się jak mogę, a jest ciężko. Mało śpię, a jak przychodzi pora karmienia to jestem wykończona. Wczoraj ładnie jadła, a dzisiaj musiałam odciągnąć i dać z butelki swoje po kryjomu przed położnymi. Mam tyle mleka , że nie wiem co z nim robić a ona nie chce łapać sutka :( do tego jedna pierś się zastała , zrobił się taki kamień , że ledwo odciagnelam. Teraz znowu twarde i bola, czekam aż wstanie i znowu będziemy próbować się karmić .. wrazie czego mam nassykowane 100ml w torbie dla niej. Nie wiem co mam robić w takiej sytuacji jak nie chce ciągnąć , nie umie złapać ..
Klaudia poproś położna o pomoc w przystawieniu. Może trzeba na leżąco albo pod pachy? Poprostu inna pozycję zeby Alunia lepiej chwyciła. Jeśli to nie pomoże to jeszcze są nakładki na sutki no albo niech sprawdza czy Ala nie ma problem z wedzidelkiem?

Oczywiście że boli ale każda z nas da radę i szybko zapomni o bólu :) ja tak mówiłam że nie chce więcej dzieci ale po ciężkiej ciąży nie po porodzie. Teraz też nie boje się samego porodu chociaż już wiem jak to jest , boje się że za szybko to się potoczy bo wszyscy straszą ze drugie to szybciej się rodzi. A ja muszę mieć antybiotyk podany no i dojechać do szpitala i córkę oddać do babci. Także mój strach dotyczy rzeczy logistycznych.
Dzisiaj pomyślałam że już tyle przeszłam 9 miesięcy i że to już prawie koniec i trochę mi się smutno zrobiło bo więcej dzieci pewnie mieć nie będziemy więc to moje ostatnie brzuszkiem chwile.
Ja to bym chciała, żeby było szybko :p Chociaż nie miałam jeszcze nawet pobranego wymazu do badań i w sumie poki co nie wiem czy będę musiała wziac antybiotyk czy nie. Dopiero w poniedziałek mam wizytę i ma pobrać moja gin, bo rzekomo w 37-38 tyg się to robi. A dziewczyny wszystkie już chyba maja :p Co do brzuszka to chyba tez mi będzie go brakowało, głaskania i mówienia do niego :D

A ty dbaj o piersi żeby nie porobiły się zastoje skoro są już twarde.
U mnie problem podobny tylko że mały śpi na cycku i nie i to samo na butelce więc muszę dawać z butli żeby mieć kontrolę ile je . I ktoś pisał żeby próbować innych pozycji. Święta prawda . Moje dziecko nawet ładnie je spod pachy

Witam wszystkie pozostałe SIERPNIÓWECZKI [emoji3][emoji3][emoji3]
Zbudziłam sie na siku i już po śnie [emoji86]
@Maljan bardzo bardzo bardzo bolało? Ja mam wizytę jutro, myśle ze tez będzie mi ten masaż robić, nawet myślałam żeby go o to poprosić jak sie nic nie rozwinie do jutra [emoji3] termin mam na 8go to powoli mogłaby już wychodzić ale jak to tak boli to ja nie wiem... ja z tych delikatesów bardziej [emoji3][emoji33]
Haha ja też chyba, bo masaż szyjki mnie przeraża, a lekarz tylko ostatnio przy badaniu próbował...I stwierdził, że to i tak najmniejszy ból, który będę czuła[emoji85][emoji85][emoji85]

Klaudia poproś położna o pomoc w przystawieniu. Może trzeba na leżąco albo pod pachy? Poprostu inna pozycję zeby Alunia lepiej chwyciła. Jeśli to nie pomoże to jeszcze są nakładki na sutki no albo niech sprawdza czy Ala nie ma problem z wedzidelkiem?
Problemu pewnie nie ma bo jak mi pomogły przystawić to czułam , że tak wygodnie leży i wtedy załapała i jadła ciągiem. A jak przystawiam sama to coś pomamla i puszcza , drze siez szuka , złapie , pociągnie i puszcza. Dwa razy może samej udało mi się tak ładnie dołożyć ja. Mimo wszystko widzę , że nie jest głodna po takim mamlaniu bo usypia ładnie , ale dzisiaj w nocy musiałam dać sztuczne i rano odciągnięte w butelce. Spróbuję na leżąco później jak wstanie ..

Sorki , że piszę o karmieniu itp jak jeszcze większość z Was z brzuszkiem , ale miałam nadzieję , że właśnie któraś doradzi bo jesteście podwójnymi i potrójnymi mamami :*

@Maljan skoro taka twarda sztuka jak ty pojechała do szpitala to coś jest na rzeczy. Myślę że to początki porodu A masaż szyjki pewnie przyspieszy kwestię. Ja coś czuje że jesteś następna;)

Mnie właśnie mąż wnerwil. Właśnie kumplowi powiedział że jecze i stekam. I jeszcze ze powinnam iść na oddział i zapłacić komu trzeba żeby mi poród wywołali... nie wiem co go naszło. Wiem że ma firmę na głowie szuka pracownika i nie może znaleźć itd ale on chyba myśli że ciąża to k... koncert życzeń. Prędzej język mi uschnie niż mu teraz powiem że się źle czuje. On w końcu wszechwiedzacy wie najlepiej co i jak i jeszcze co powinnam zrobić.

Dla śmiechu śnił mi się mój gin prowadzący. Ale był lekarzem wykładowca A ja chyba jego uczennica ;)

reklama
A ty dbaj o piersi żeby nie porobiły się zastoje skoro są już twarde.
U mnie problem podobny tylko że mały śpi na cycku i nie i to samo na butelce więc muszę dawać z butli żeby mieć kontrolę ile je . I ktoś pisał żeby próbować innych pozycji. Święta prawda . Moje dziecko nawet ładnie je spod pachy
Jak o nie dbać ? Masować ? Czy częściej przystawiać ? Ja tylko na siedząco / pollezaco umiem ja trzymać przy cycku. Muszę spróbować ja owinąć pieluszka żeby była na sztywno , może to coś da.

Do góry