reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A u pierworódek? [emoji16] bo ja takie konkretne skurcze miewam od 2-3 dni [emoji16]
Nie mówiła nic o pierworódkach. Ja nie pytałam. U mnie w pierwszej ciąży do porodu był święty spokój, zero mocniejszych skurczy tylko takie smyranie jak na okres.
@Maljan
@Anulaa88
Dziękuje , dobrze :) mała dzisiaj wazy 3600.
Co jakiś czas ja przystawiam do piersi, ile pociągnie tyle zje, jak widzę , że znowu chce to znowu ja biorę. Trochę się tak pomeczymy póki nie będę miała normalnie mleka ale wolę to niż sztuczne dokarmianie :) rana mnie strasznie boli po nacięciu i rana w środku bo pękła mi pochwa przy porodzie :( ogólnie wszytko boli, ledwo chodzę, ale jak patrzę na tego mojego darciuszka to wszystko przechodzi ❤️
Psikaj octaniseptem na krocze to szybciej się zagoi.
Nie chcę cię straszyć ale żeby was puścili do domu to mala musi ważyć mniej więcej tyle samo co się urodziła. Mój syn urodził się z wagą 3780 i nie puścili nas po 3bo ważyli 3620. Też karmiłam tylko cyckiem plus swoim ściągniętymi mlekiem. Jakaś położna mi podpowiedziała, żebym dokarmiła mm i tak zrobiłam podfutrowałam go dodatkowo między cyckiem mm i na drugi dzień wazyl 3800:) wyszliśmy na następny dzień. Ba samym cycu jeszcze ze 2-3dni byśmy leżeli zanim przyszedł nawał pokarmu.
Moja córka w dniu wypisu miała 200g mniej i nikt się nie czepiał☺
A ja idę pochodzić teraz trochę po schodach, zejdę 5 razy i wejdę 5 razy na to moje 3 piętro, później ananas i herbatka z liści malin i prysznic wezmę.

Może to coś pomoże [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16]
Jak nie będziesz skakać dźwigać to takie rzeczy jak robisz nie zaszkodzą. A chociaż oddech z przepony ćwicz jak chodzisz po tych schodach. ☺
Tu na oddziale była w sobotę dziewczyna która miała 2 dni do terminu i przyszła bo czuła jakieś pierwsze skurcze. Nieregularne ale to jej pierwsza ciąża i się już wystraszyła jak tylko coś poczuła i przyszła. Podpowiedziałyśmy jej żeby sobie pochodziła po schodach właśnie bo ją te skurcze męczyły a na ktg średnio wychodziły i rozwarcia brak. I po paru takich spacerach w górę i w dół odeszły jej wody tak koło 16 i o 22 urodziła nawet bez oksy ☺

reklama
To podobne nasze dziewczyny :)
Moja w 36+3 miala 2900:)
Od dłuższego czasu idą podobnie z wagą:)
To wizyta udana, JUPI!!! Też obstawiam,że to nie cholestaza,ale dobrze niech zrobią badania do wykluczenia.
2850 g to cudowna waga-moje marzenie,żeby młoda tyle ważyła nawet w 38.4 to byłabym przeszczęśliwa !!! A u Ciebie do terminu to będzie pewnie z 3500 g.
Masz rację, nie mam co się zastanawiać. Cc 13dni przed to więc pewnie aż tyle nie będzie ważyła ale jest ok. A ty na którą godzinę masz ktg?

Dziewczyny, a jak w koncu ubieracie dzieciaczki w szpitalu? Na dlugi rekaw czy krotki?

Jest ciepło , ubieram body długi rękaw i odkrywam rożkiem i pieluszka flanelowa lub sam rozek. Skarpetki, czapeczki i rękawiczki ani raz nie uzyte. Spodnie założę jak usnie bo burza idzie i z duchoty robi się chlodnawo. A zmarzluszek trochę jest i ciągle wtulona w mamę by chciała byc [emoji5]

Od dłuższego czasu idą podobnie z wagą:)
Masz rację, nie mam co się zastanawiać. Cc 13dni przed to więc pewnie aż tyle nie będzie ważyła ale jest ok. A ty na którą godzinę masz ktg?
Na 19.20 mam badanie przepływow,ale ja cos słabo sie dzis czuje , mam silny ból głowy , zawroty i spuchłam , ręce mi sie trzęsą chyba podejdę do położnej jak tam bede .

Nie mówiła nic o pierworódkach. Ja nie pytałam. U mnie w pierwszej ciąży do porodu był święty spokój, zero mocniejszych skurczy tylko takie smyranie jak na okres.

Psikaj octaniseptem na krocze to szybciej się zagoi.

Moja córka w dniu wypisu miała 200g mniej i nikt się nie czepiał☺

Jak nie będziesz skakać dźwigać to takie rzeczy jak robisz nie zaszkodzą. A chociaż oddech z przepony ćwicz jak chodzisz po tych schodach. ☺
Tu na oddziale była w sobotę dziewczyna która miała 2 dni do terminu i przyszła bo czuła jakieś pierwsze skurcze. Nieregularne ale to jej pierwsza ciąża i się już wystraszyła jak tylko coś poczuła i przyszła. Podpowiedziałyśmy jej żeby sobie pochodziła po schodach właśnie bo ją te skurcze męczyły a na ktg średnio wychodziły i rozwarcia brak. I po paru takich spacerach w górę i w dół odeszły jej wody tak koło 16 i o 22 urodziła nawet bez oksy ☺

Nie wzięłam ze sobą :( i bepanthenu chyba też a sutki chcą mi odpasc z bólu :(

reklama
Do góry