Bajunia
Fanka BB :)
Nie mówiła nic o pierworódkach. Ja nie pytałam. U mnie w pierwszej ciąży do porodu był święty spokój, zero mocniejszych skurczy tylko takie smyranie jak na okres.A u pierworódek? [emoji16] bo ja takie konkretne skurcze miewam od 2-3 dni [emoji16]
Psikaj octaniseptem na krocze to szybciej się zagoi.@Maljan
@Anulaa88
Dziękuje , dobrze mała dzisiaj wazy 3600.
Co jakiś czas ja przystawiam do piersi, ile pociągnie tyle zje, jak widzę , że znowu chce to znowu ja biorę. Trochę się tak pomeczymy póki nie będę miała normalnie mleka ale wolę to niż sztuczne dokarmianie rana mnie strasznie boli po nacięciu i rana w środku bo pękła mi pochwa przy porodzie ogólnie wszytko boli, ledwo chodzę, ale jak patrzę na tego mojego darciuszka to wszystko przechodzi
Moja córka w dniu wypisu miała 200g mniej i nikt się nie czepiał☺Nie chcę cię straszyć ale żeby was puścili do domu to mala musi ważyć mniej więcej tyle samo co się urodziła. Mój syn urodził się z wagą 3780 i nie puścili nas po 3bo ważyli 3620. Też karmiłam tylko cyckiem plus swoim ściągniętymi mlekiem. Jakaś położna mi podpowiedziała, żebym dokarmiła mm i tak zrobiłam podfutrowałam go dodatkowo między cyckiem mm i na drugi dzień wazyl 3800 wyszliśmy na następny dzień. Ba samym cycu jeszcze ze 2-3dni byśmy leżeli zanim przyszedł nawał pokarmu.
Jak nie będziesz skakać dźwigać to takie rzeczy jak robisz nie zaszkodzą. A chociaż oddech z przepony ćwicz jak chodzisz po tych schodach. ☺A ja idę pochodzić teraz trochę po schodach, zejdę 5 razy i wejdę 5 razy na to moje 3 piętro, później ananas i herbatka z liści malin i prysznic wezmę.
Może to coś pomoże [emoji16][emoji16][emoji16][emoji16]
Tu na oddziale była w sobotę dziewczyna która miała 2 dni do terminu i przyszła bo czuła jakieś pierwsze skurcze. Nieregularne ale to jej pierwsza ciąża i się już wystraszyła jak tylko coś poczuła i przyszła. Podpowiedziałyśmy jej żeby sobie pochodziła po schodach właśnie bo ją te skurcze męczyły a na ktg średnio wychodziły i rozwarcia brak. I po paru takich spacerach w górę i w dół odeszły jej wody tak koło 16 i o 22 urodziła nawet bez oksy ☺