reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Kasia a jakie Ci wyszły wyniki przy badaniu krzywej? Pytam bo moja znajoma ma wynik niższy niż ja i ma się ograniczać z cukrem a mi nikt o ograniczeniach nic nie mówił.
Moje wyniki były takie: na czczo 81, po 1 godz 153, po 2 godz 152. Wiem, że jestem na granicy ale nikt mi słodkiego odatawiać nie kazał.
To super masz wyniki. W ciąży są inne normy. A znajoma w ciąży? Ja po godzinie miałam 170 a po dwóch coś 140 i też w porządku. Bez żadnych zaleceń i ograniczeń.

U Nas nic ani kropelki. Nie mam, mam ostatnią wizyte 8 sierpnia to będzie prawie 39 tydzień i wtedy ma mi powiedzieć co i jak. Z tego co go zrozumiałam to przyjmą mnie na patologie ciąży i tam wpisza w plan na któryś dzień na cc. Podejrzewam, że będzie to jakoś w terminie bo On nie jest za szybszym rozwiązywaniem ciąży gdy nie ma do tego powodu, ale chciałabym wiedzieć kiedy eh :) a Ty już masz ? ;)
13.08 mam się zgłosić do szpitala na patologię ciąży a cięcie 14-15 jak będą mieli wolny blok. U mnie to początek 39tc

Ja 15 kg ale już od 2 tygodni nic także nie wiem o co chodzi. Mam nadzieję że już zostanie te 15 kg i mam zamiar tym razem poważnie podejść do tematu. Przede wszystkim 24 h po porodzie zaczynam ćwiczyć mięśnie krocza a jak tylko lekarz pozwoli to ćwiczenia z płytką z którą ćwiczyłam w ciazy. A zanim zgodzi się lekarz na ćwiczenia to będę dużo spacerować żeby zacząć przyspieszać metabolizm. Bardzo bym nie chciała ważyć tyle tylko chce zejść przynajmniej do 60kg czyli jak przed ciążą.

No i ponieważ mam Hashimoto to boje się że tak łatwo to zrzucanie kg nie pójdzie.
Ja już +13kg i też mam zamiar porządnie wziąć się w garść po porodzie i najpierw spacerki, a później jak już lekarz pozwoli, to chcę się zapisać na jakiś fitness. Myślę, że to mnie bardziej zmobilizuje niż ćwiczenia samej w domu :)

Mi położna powiedziała , że u wieloródek od takich konkretnych skurczy przepowiadających i nieregularnych do porodu zazwyczaj jest ok tygodnia. Chociaż była przekonana, że ja wtedy w sobotę to się już rozkręcę i na porodówce wyląduje a tu odpuściło. Ja się cieszę bo jeszcze będę miała chwilę na ogarnięcie ostatnich rzeczy w domu. I przede wszystkim na psychiczne przygotowanie się do narodzin drugiego dziecka [emoji5]
A u pierworódek? [emoji16] bo ja takie konkretne skurcze miewam od 2-3 dni [emoji16]

reklama
Do góry