reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
@klaudiaa975 @Ewka34 gratulacje dla Was dzielne mamy :) córeczki sliczne:)

Wczoraj miałam serie bolesnych skurczy coraz mocniejszych już myślałam że będziemy jechać do szpitala ale jednak się uspokoiło. A dzisiaj obudziłam się z okropnym bólem kręgosłupa lędźwiowego :(
Dzisiaj apka mówi że 2 tygodnie do terminu i mam nadzieję że szybko urodzę.
Wczoraj kupiliśmy materac i organizer na łóżeczko w Ikei także już w sumie chyba wszystko mamy.

Dzisiaj o 17 mam ktg zobaczymy czy coś więcej się pisze.
To mamy podobny termin bo u mnie dziś 38+0 :)

Dzień dobry po weekendzie :)
@klaudiaa975 i @Ewka34 ale śłodziutkie są te Wasze Księżniczki :-) :) Mam nadzieję, że z dnia na dzień karmienie będzie szło Wam coraz lepiej :*
@KatiNails trzymam mocno kciuki za konsultację z neonatologiem :* Jeszcze troszkę i wrócicie z Majeczką do domu, przytulisz synka i Twoje samopoczucie się poprawi. Jestem dobrej myśli Kochana :*
U nas weekend leniwy. W sobotę odpoczywaliśmy w domu, a wczoraj odwiedziliśmy rodzinkę na wiosce. Cały dzień był taki skwar, że o 21 już spałam jak zabita i nawet imprezka w brzuchu nie przeszkadzała mi w zaśnięciu :p Trochę mnie męczą te bóle w krzyżu i oczywiście na noc skurcze, ale widzę, że nie tylko u mnie wieczory i nocki są najgorsze :(
Powodzenia wizytującym Mamusiom i ochłodzenia życzę Nam wszystkim :*

Trzymam kciuki za same dobre wiadomości na wizycie ✊
@KatiNails jak tam sie miewasz?

@miloscwczasachpopkultury daj znać , jak Ci minęła nocka.

Ja dzis mam znowu badane przepływy pod wieczór , jutro KTG i beda tak mnie kontrolować az do terminu CC. Jesli nadal przyrost bedzie słaby jest opcja , ze trafie do szpitala . Samo z siebie póki co nie dzieje sie nic . Zero czopu ,czy skurczów przepowiadających , od tylko normalne dolegliwości na koncowce- popuchnięte nogi , ból krzyża przy nadmiernym schylaniu i brzuch wiszący na kolanach - dosłownie .

Może bardziej się pilnujesz teraz z jedzeniem. Poza tym przy dzieciach jesteś cały czas w ruchu. Chociaż ja mam odwrotnie. Z córką przytyłam 8 kg a teraz już z 15☺
Mój Mały w ciągu 3 tyg przybrał 800-900g z 2500 na 3300-3400. W ostatnich tygodniach dzieciaczki najszybciej przybierają☺
Powodzenia na wizycie ☺
Dzień dobry.

Powodzenia dla wizytujących dziś. Ja też mam wizytę na 15.00. Ostatnia n3tyg temu młoda ważyła niecale 2400 ciekawe ile dziś. Zważyłam się rano i cieszę się bo przez 3 ostatnie tyg nic nie przytyłam. Jak na razie na plusie 8kg. nie wiem dlaczego w poprzednich ciążach tyłam po 22kg a teraz 8kg. ale to dobre, bo teraz startowalam ze znacznie wyższej wagi.

Dzień dobry.

Powodzenia dla wizytujących dziś. Ja też mam wizytę na 15.00. Ostatnia n3tyg temu młoda ważyła niecale 2400 ciekawe ile dziś. Zważyłam się rano i cieszę się bo przez 3 ostatnie tyg nic nie przytyłam. Jak na razie na plusie 8kg. nie wiem dlaczego w poprzednich ciążach tyłam po 22kg a teraz 8kg. ale to dobre, bo teraz startowalam ze znacznie wyższej wagi.
To malutko przytyłaś, łatwiej będzie Ci zrzucić po ciąży :) ja mam na razie ok 12kg do przodu i chciałabym, żeby już więcej nie przybyło ale może być z tym problem bo ostatnio bardzo mnie ciągnie do słodyczy i w zeszłym tyg przybrałam 1 kg ;)

U nas w nocy popadało i to konkretnie, nie jest już tak parno ale slońce znowu daje więc pewnie będzie nadal gorąco.
Kasiu, a ty masz już ustalony termin cc?

U Nas nic ani kropelki. Nie mam, mam ostatnią wizyte 8 sierpnia to będzie prawie 39 tydzień i wtedy ma mi powiedzieć co i jak. Z tego co go zrozumiałam to przyjmą mnie na patologie ciąży i tam wpisza w plan na któryś dzień na cc. Podejrzewam, że będzie to jakoś w terminie bo On nie jest za szybszym rozwiązywaniem ciąży gdy nie ma do tego powodu, ale chciałabym wiedzieć kiedy eh :) a Ty już masz ? ;)

reklama
Czekam na usg z najlepszym neonatolog iem u nas. Jeśli będzie wszystko ok jest szansa że nas puszcza.
Ale mnie ta głową boli coraz bardziej. Jak leżę nie czuje a jak wstaje to masakra.
Dlatego też wolałabym być w domu już. Bo nawet bym wystawac nie musiała. Bo mi mąż ze wszystkim pomoże.
Teściowa dobrze ze tez pracuje tu w szpitalu tylko na innym oddziale. Przyniosła mi kawę bo ona też dobra na zespół popunkcyjny.
Można coś zaradzić na ten zespól popunkcyjny?

Do góry