reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

I po porodzie dziecko chyba też jest przykurczone to powinna wejść w 56 myślisz ? Czy lepiej wziąć na wszelki wypadek większy rozmiar dodatkowo ?
Możesz wziąć ze 2 pary to dużo miejsca nie zajmuje. Tak przykurczone na początku.

Padlam, leżę i zdycham. Mój mąż wypożyczył dziś odkurzacz piorący. Wyprał kanapę w salonie, materace u dzieci na łóżkach, 2 dywany a ja też chciałam spróbować jak to cacko działa i wyprałam dywanik z kuchni, lazienki i korytarza, umylam podłogi i nie mam sił ruszyć ręką ani nogą.

reklama
Właśnie robię racuchy z jabłkami. Dawno ich nie jadłam na obiad :)
2018-07-27 14.39.02.jpg

Załączniki

• 2018-07-27 14.39.02.jpg
    2018-07-27 14.39.02.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 433
Nie widać, bo nie mam weny żeby napisać coś sensownego :p ale za to jestem bieżącym obserwatorem. Nie mam siły na nic, nogi mam jak balony i ledwo żyje. Do tego cycki mnie bardzo bolą i co chwilę z nich coś leci :(
Już myślałam że może będziesz kolejna na porodówce☺

A ja dzisiaj szaleje, jakbym chciała zdążyć przed tą pełnią i zaćmieniem księżyca☺ latam po całym domu i sprzątam. A mam 200 m do ogarnięcia.
Chwilę mnie sąsiadka wybiła z rytmu bo przyszła na kawę z córką - koleżanką z przedszkola Natalki. Obie od nowa zrobiły mi sajgon na piętrze i w salonie.. Na szczęście moja córka od jakiegoś czasu czerpie wielką przyjemność z tego , że wysprząta w swoim pokoju. Poukłada wszystko na miejsce, lalki, klocki , książki i powyciera kurze.

Cześć dziewczyny ;) Igorek ma już 7 dni :) jest super . Czy to normalne ze 7 dni po cc myśle już o kolejnym bobasku ?
Trzymam kciuki za te w dwupaku i wysyłam zdjęcie mojego cudu :)
Jaki słodziaczek:) To znaczy, że dobrze się czujesz po cc, cieszę się naprawdę. Może Igorek będzie miał szybko rodzeństwo:biggrin2: Jak sobie radzicie? Jak z karmieniem, często się budzi na jedzonko dużo płacze, chodzicie już na spacery?

Właśnie się dowiedziałam , że znajoma która miała termin 3 tyg po mnie w środę już urodziła.☺ 6 tyg za wcześnie. Ale Mały dostał 10 pkt podobno. Waga 1800g. Wszystko z nimi w porządku. A pisała do mnie we wtorek , że ją bardzo podbrzusze boli a to już coś się zaczęło dziać☺ rodziła sn i podobno bardzo szybko.

reklama
Jaki słodziaczek:) To znaczy, że dobrze się czujesz po cc, cieszę się naprawdę. Może Igorek będzie miał szybko rodzeństwo:biggrin2: Jak sobie radzicie? Jak z karmieniem, często się budzi na jedzonko dużo płacze, chodzicie już na spacery?

Myśle ze szybko pomyślimy o siostrzyczce :) teraz mam jeszcze mamę i męża ale szczerze mówiąc pomocy nie potrzebuje bo mały śpi i je :) nie daliśmy rady z kp . Wklęsłe brodawki plus brak pokarmu (próbowałam herbatki , przystawianie z nakładkami ,laktator ) . Podaje bebilon i mały wazy już 2900 (w poniedziałek było 2670). Muszę go budzić 2 razy w nocy bo tak ładnie śpi . Prawie nie płacze . Po porodzie przez pierwsza dobę nie słyszałam jego płaczu i serio się martwiłam o co chodzi :p jestem zakochana po uszy i szczęśliwa !!!
Spacery były już 3 :) ale krótkie bo ciepło i dziś się mamy wybrać ale leje :(

Do góry