reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Bajunia, u mnie też wczoraj mała tak dawała w brzuchu że się zastanawiałam czy wszystko ok. Ja mam schizę, że jak się tak mocno wierci, żeby się nie okręcila pępowiną.. Dziś za to spokój, pewnie odpoczywa po wczorajszych harcach.

Spakowałam walizkę do szpitala tak już definitywnie ale zastanawia mnie jeszcze kwestia ubrania na wyjście. Sukienka będzie ok? Najwyżej jakby było chłodniej to mąż dowiezie mi sweter. Nie mam długiej sukienki same przed kolano.

U mnie książka do tej pory to jest wieczorny rytuał. Tej małej czytałam od urodzenia. Najpierw zazwyczaj jak ją karmiłam po kąpaniu. I tak jej zostało. Jak nieraz sama jestem zmęczona i nie mam siły jej czytać to nie da rady, zapala lampkę nocną, przynosi mi książkę i wyjścia nie mam. Chyba że sama jest padnięta i nieraz od razu po kąpaniu pada.
Myślę , że Mały w brzuszku też jak słyszy co wieczór jak czytamy i się już przyzwyczaja☺
No i super. My dokładnie tak samo, bajka czytana przed spaniem musi być i ciągle dostajemy albo kupujemy nowe książki. W sumie Młody w brzuchu zawsze zaczyna harcować jak córce czytam. To naprawdę dużo daje ma 5 lat i potrafi już wszystko przeczytać i napisać tylko z błędami oczywiście tak jak się słyszy. Wczoraj mi narysowała potwora i napisała POTFUR :)
A już o wyobraźni nie wspomnę i ciekawości świata. Jednak te wszystkie akcje o czytaniu dzieciom nie są bezsensu.

Moglas iść do niego pod prysznic , myślisz , że by Cię wpuścił ? ;)

Mi tez nie sprawia to przyjemnosci :D ja mam strefe erogenna na karku :D i moj o tym wie hyhy
Hyhy moglas wejsc do niego pod prysznic ;) tak jak klaudia pisala ;)
Pewnie gdyby nie powaga sytuacji to bym poszła, choć wątpię że byśmy się tam zmiescili:D ale wiecie co, widzs,ze on potrzebyje czasu jeszcze. O ile ja jestem w stanie wrocic do normalnosci, on jeszcze nie... z reszra nie ukrywam,ze przykre slowa klebia sie w glowie. Trzeba nauczyc sie cierpliwości i poczekać,aż wszystko będzie szczere;) no tylko się boję,że mam rację,że córcia czeka aż tatuś dotknie i pocałuj brzuchol i mamusie... żebym też nie była grudniowa mama:D

Tak, zmiękł wczoraj także się uspokoiłam, a i mała od południa po wypiciu coli się ruszała i jak mój robił obiadek i wrócił z pracy to tez, także już z niej córeczka tatusia jest hah xd
Córeczki zawsze są tatusiowe:) ciekawe czy mój synek będzie mamusiny haha.

reklama
Bajunia, u mnie też wczoraj mała tak dawała w brzuchu że się zastanawiałam czy wszystko ok. Ja mam schizę, że jak się tak mocno wierci, żeby się nie okręcila pępowiną.. Dziś za to spokój, pewnie odpoczywa po wczorajszych harcach.

Spakowałam walizkę do szpitala tak już definitywnie ale zastanawia mnie jeszcze kwestia ubrania na wyjście. Sukienka będzie ok? Najwyżej jakby było chłodniej to mąż dowiezie mi sweter. Nie mam długiej sukienki same przed kolano.

Ja biorę sukienkę taka do kolan czerwona, rozciągliwy materiał :)

Do góry