reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ja się nie znam ale mój starszy syn okręcił się pępowiną podczas porodu. 2 dni przed porodem miałąm wizytę u swojego gina i nie był okręcony, przy przyjęciu na porodówkę też nie widzieli, żeby byl okręcony. Dopiero jak po 12h tętno zanikało, szybka decyzja o cc i dopiero po cc mi powiedzieli, że młody okręcony pępowiną podczas porodu.
Mi też lekarz mówił teraz w szpitalu jak byłam , że w każdej chwili może się okręcić. W 38 TC miała pępowinę wokół barków , a w 39 już kolo nóżek. Dlatego trzeba kontrolować, zwłaszcza w ostatnich tygodniach i przy końcówce, bo dziecko ma zbyt mało miejsca żeby sobie poradzić w razie problemu.

Ale w sensie, że zrobiły wam się mniej jędrne? Bo moje właśnir przeciwnie, takie większe i pełniejsze - fajne [emoji16] Tylko z rozstępami niestety :(
Powiem Ci tak..[emoji16] Wcześniej miałam miseczkę C. Były duże i były powiedzmy ok.. ale zawsze miałam problem z ubraniami, sukienki itd...w cyckach się nie mieściłam[emoji23]
Teraz niby dużo nie urosły, ale oklapły... nie są w ogóle pełniejsze. Na początku ciąży były... teraz to wyglądają strasznie i opierają mi się na brzuchu[emoji23][emoji23][emoji23] porażka. To jest mój kompleks od lat.. mojemu mężowi się podobały i podobają, ale mnie już gorzej [emoji85][emoji85][emoji85]

Hmm, nie wiem jaki dopuszczalny, a dużo robisz i chodzisz czy przy leżeniu pół dnia taki? Może to przez pogode. Ja nie pomogę, bo ja np mam zawsze na wizycie idealne ciśnienie itd czyli 117/75 itd
Kochana ciśnienie ciśnieniem, ale tętno to co innego [emoji14]
Ja np ciśnienie mam bardzo niskie 90-100/55-65, a tętno mam 110-120 :) czasem potrafilam mieć skoki nawet do 130. Tętno to prędkość bicia serca :* a te dwie wartości ciśnienie :*

reklama
No u nas jest sklep firmowy Zielonej budki i teraz na wakacjach kaktusy te wodne były nawrt po 20, 30gr /szt więc jak jechaliśmy to pół zamrażarki lodów miałam dla dziecka [emoji23]
No właśnie jak czytalam o tych kaktusach to mi tak przeszło przez głowę, że któraś z Was kupowała tak tanio o tak dużo. Ale nie pamiętałam która. A To Ty ! :D

Do góry