reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hej ❤
Dzis o 3 w nocy obudzil mnie jakby mega bol miesiaczkowy,rozwinal sie z tego skurcz,albo po prostu byl to skurcz.. bolalo bardzo w krzyzu tez ,mialam przy nim mega mdlosci.. pozniej kolejny i kolejny itd.. i przeszlo :/ jestem zmeczona.. napina mi sie bardzo gora brzucha i robi sie kwadratowa :/ pozniej puszcza.. ale i tak brzuch jest napiety mocno..

Dzis wizyta u gina to moze mi tam cos ruszy :/
No to oby się ruszyło :D daj znać po wizycie ;)

reklama
Już mi przeszło ;) ale trzymało calutką noc, zaczęło się zaraz po tym jak się położyłam i skończyło jak wstałam czyli przed 5 :) ciekawe czy po poludniu padne z niewyspania czy dam rade normalnie funkcjonować ;)
Hyhy wierze ;) a ja dzis jeszcze do miasta i tez jestem wykonczona przez ta nocke..

Dam :* moj maz sie smieje ze w weekend urodze, jak mloda bedzie u babci :D zawozimy ja w sobote :p

Niech gin zrobi jakies czary mary albo sama ją wyciagne :D
Poproś,żeby Ci szyjke wymasował. Chwilę bolu,ale efekt gwarantowany. Mój ginekolog w ciąży z synem zrobił to bez pytania, rano wizyta,wieczorem wody odeszly:-) siostra też miała masaż i w ciągu kilku godzin poszlo;)

Ostatnia edycja:
Poproś,żeby Ci szyjke wylądował. Chwilę bolu,ale efekt gwarantowany. Mój ginekolog w ciąży z synem zrobił to bez pytania, rano wizyta,wieczorem wody odeszly:-) siostra też miała masaż i w ciągu kilku godzin poszlo;)
A tak z ciekawości zapytam, mocno bolesny był dla Ciebie ten masaż?

Poproś,żeby Ci szyjke wylądował. Chwilę bolu,ale efekt gwarantowany. Mój ginekolog w ciąży z synem zrobił to bez pytania, rano wizyta,wieczorem wody odeszly:-) siostra też miała masaż i w ciągu kilku godzin poszlo;)
Dzieki ,zapytam czy zrobi cos takiego.. chyba ze nie bedzie potrzebne ;) bo on tak bolesnie bada w srodku ze szok.. tzn wczesniej mnie nie bolalo.. teraz tak jakos..

A tak z ciekawości zapytam, mocno bolesny był dla Ciebie ten masaż?
Hmmm... Ja też mam dość wysoki próg bolu jak Ewka, przyjemne to nie było na pewno, dało się wytrzymać. Później plamilam, ale dzień porodu był idealny. Rano wizyta,więc ogolona i pachnąca, później przyjechała fryzjerka, pofarbowala mi włosy,ułożyła, później drzemeczka... :D jak się obudziłam pogadalamprzez tel i odeszły mi wody:D 9 czerwca 3 lata temu:)
Każda z nas inaczej odczuwa takie zabiegi, moja siostre strasznie bolało, aż chciała lekarza kopnąć..tylko ona ma niski próg bolu na pewno..Ale tak myślę,że może to też być uzależnione od szyjki. Ja już miałam 1,5 cm rozwarcia, ciąża zagrożona od 22 tc, więc może też nie było trzeba tyle gmerac...

Dzieki ,zapytam czy zrobi cos takiego.. chyba ze nie bedzie potrzebne ;) bo on tak bolesnie bada w srodku ze szok.. tzn wczesniej mnie nie bolalo.. teraz tak jakos..
No właśnie, tego nie wiesz czy będzie bolało. Ale skoro już tak się męczysz, poród przed Tobą to i masaż szyjki wytrzymasz:D będzie dobrze, trzymam kciuki:*

Dzien dobry ;)
Ja już od 6 na nogach, na 7.40 miałam wizytę w labolatorium, później byliśmy w salonie Kia, bo ktos ukradł nam w aucie spryskiwacz do reflektoru :/ i w kauflandzie na zakupach, ale ja już się nie nadaje, czołgam się jak żółw. Przy kasie zrobiło mi się słabo, Myslalam ze się przewroce, zimne poty i ciemno przed oczami, kazałam mojemu po wode leciec. Ale juz wracamy do domu, na szczęście. U nas dziś zapowiadają najcieplejszy Dzien 38 stopni... Ale na szczęście już wracamy do domu i nie robię już nic, leżę z nogami w gorze przy wiatraku :)

reklama
Dziewczyny miałyście tak, że mega twardy brzuch jak skala cały?? I to tak przez godzinę mam już.
To nie jest żadna część ciała wypychana przez córcię, bo to umiem już doskonale poznać. I od godziny miałam dosyć takie mocne bóle po bokach jakby w nerkach i kręgosłup boli trochę jakby od ciężaru brzuszka i oprócz tego takie bóle przeszywające od góry jakby kolka ze stresu do dołu brzucha.
Już tak z 8 tygodni ;)

Do góry