reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Witaj @Mamcia z Irlandii :) super, że masz taką opiekę w szpitalu, lepiej dmuchać na zimne ;) ja mam termin na 24.08 :) po badaniach wróciłam do domu, przebrałam się i pojechałam do mamy na działkę, bo było za chmurką..jak już jechałam to słońce wyszło i jest straszny upał ;/ w cieniu jest 28 stopni, nie chcę wiedzieć ile w słońcu. Za tydzień mam mieć wyniki badań, więc zobaczymy jak ten gbs.

Termin miałabym na 23 sierpnia. Jesli zrobią cesarke około 10 sierpnia to myślę ze nie będzie tak źle. Co do płci to Polski lekarz określił ze to chłopiec ale on ma gorsze usg w klinice gdzie przyjmuje natomiast w szpitalu maja bardzo dobry sprzęt i pokazywali nam ze "o tu tu proszę jest dziurka" trochę żeśmy zdebieli w sumie to nieważne co będzie my już jesteśmy po ciężkich doswiadczeniach ( miałam 3 poronienia) w ciazy każdej muszę brać clexane więc nie ma toznaczeniapragnę tylko żebymałe było zdrowe. Imiona już mamyJulia lub Patryk. Śmiejemy się ze sa bliźniaki hihi tylko pokazują się jak chcą hihi.
Synek ma na imię Filip i skończył w maju 3 latka. Jest kochany ale charakterek to ma po mnie hihi c zpiot taki sam jak ja byłam mała. Cieszy się ze będzie dzidziuś "mama ja będę z nim spać a ja będzie płakać to dam mu buziaczka alekwasnego" przezabawne to jest a jak pytamy czy będzie braciszek czy siostrzyczka to mówi " nie będzie, tylko dzidziuś "
Moja mama przyleciała do nas żeby z nim być bo mezus musi do pracy chodzić. Całe szczęście ze tak mogliśmy zrobić bo inaczej byłby na urlopie cały czas. Tęskni mały za mną bardzo ja za nimi też ale jeszcze troszkę. Opiekę w szpitalu mam naprawdę super. Wszyscy naprawdę co chwilę zaglądają poloznelekarze. Nie mam porównania co do Polski ale tutaj jest super szpital ja jestem w polozniczym sporym szpitalu w Limerick zobaczcie w wolnej chwili. Stary ale sprzęt Nowy no i najważniejsze obsługa extra.
Nie napisalam imienia swojego sorki Ania.
A co do ruchów dzidzi powodu łożyska z przodu to słyszałam że inaczej się je czuję. Mam porównanie i siebie też bo z Filipkiemlozysko było na ścianie gdzieś z boku iczułam fo bardziej w środku a teraz lozysko jest nisko i dzidzie czuję tuż pod skórą z przodu widać rączkę czasem itd. Super uczucie.
Witam nową mamę [emoji1] obecnie mieszkam w Limerick. Będę mieć w poniedziałek wizytę w szpitalu. Dobrze, że jesteś pod opieką. Syn trochę się babcią nacieszy [emoji846] sam szpital jest stary, za to położne i lekarze bardzo mili.
Pozdrawiamy wszystkie ciocie <3
Dzisiaj bylismy na kontroli w przychodni , mała już waży prawie 30 dag więcej od wyjścia ze szpitala , jutro kończymy tydzień :)Zobacz załącznik 881353 Zobacz załącznik 881354
Jaka ona jest śliczna [emoji7][emoji7] jeszcze trochę i już nie będzie taka żółta.
Bo ona chyba właśnie pytała o to kto już urodził hah [emoji14]

Czyli już chyba 5 z nas urodzilo, albo 6.

Co wy na ten folder osobny z naszymi dzidziusiami? Tzn imię, waga, miara, miejscowość, godzina i dzień porodu a termin planowany?
Super pomysł z tym folderem [emoji846]

Ewka34 uwielbiam jaszczurki. Kiedyś miałam kameleona i żółwie stepowe.

Zanka to trochę się CC przyspieszy [emoji4]

Do mnie wczoraj przyszedł basen do porodu i będę w domu próbować porodu domowego. Sama jestem ciekawa jak to będzie wyglądać.

Ciekawe, która się zdecyduje rodzić w zaćmienie księżyca? [emoji16] Klaudia, może Twoja Alicja się zdecyduje? [emoji6]

Przywołałam Cię dziś chyba tu hah a akurat nie mogłam się doczekać foty i relacji Twojej.
Jezuuuuu jaka ona jest piękna, bez kitu. Najładniejsze dziecko jakie widziałam i ta czuprynka i jaka malutka jest. Super wieści. A lekarz mówił coś ciekawego z rad dla Ciebie i dotyczące małej?

Jak Ty się czujesz?
Dziękuję :*
Dzisiaj nic nie powiedzieli ciekawego z rad tylko takie podstawowe rzeczy żeby dawać witaminke d , jak dbać o pepuszek :)
Ja na kontrolę idę za 6 tyg tyg w sumie już 5 do gina. Szwy mam rozpuszczalne ale goi się dobrze :)czasem mocniej zaszczypie jak więcej cos w domu zrobię . Przy 2 dzieci plus obowiązki domowe mało czasu jest ale wkoncu się do tego przyzwyczaję jakoś pierwsze tygodnie najgorsze .
I tak myślę że chyba sobie kupię laktator jakiś lepszy bo mam taki zwykły ręczny od koleżanki dała mi bo nie uxywala..ale wolałabym lepszy żeby odciągnąć mleczko np jak bym chciała ogranac dom po swojemu czy mieć chwilę dla siebie żeby się na spokojnie wykąpać ..zrobic maseczke ..mieć chwilę dla siebie a mąż by się zajął w tym czasie mała i dał jej mleczko jakby zgłodniała .:) teraz wszystko w pośpiechu

Hej. Przy przodujacym lozysku istnieje ryzyko nagłego krwotoku na każdym etapie ciazy a zwłaszcza w 3 trymestrze i kiedy brzusio bardzo rośnie. Liczą się wtedy minuty żeby się nie wykrwawic i uratować dziecko. Dkatego od 34 tygidnia już jestem w szpitalu zapobiegawczo. Różnie bywa kobitki niektóre krwawia niektóre wcale. Jak narazie ja miałam tylko plamienie raz w 28 tygodniu. Chodzi o to że takie lozysko jest ułożone nisko i zasłania ujście macicy więc dzidzia naciskając na lozysko glowka czy nóżkami narusza je no i oczywiście nie ma szans na poród naturalny. a przy cesarce troszke stresu bo takie lozysko bardzo krwawi w komecie wuciagania wiec juz nawet krew mają dla mnie do przetoczenia gdybym bardzo krwawila-troszkę stresu jest. Modle się żeby doczekać jak najdluzejbez krawienia bo wiadomo im dłużej w brzusiu tym lepiej dla malucha. Rodzicie naturalnie ? (Ja pierwszy poród naturalnie). Będziecie karmić piersią dziewczyny?
Dosyć niebezpieczne to wygląda ale dobrze , że jesteś już pod opieką specjalistów. To z pierwszym dzieckiem nie miałaś takiej sytuacji?
Ja mam 4 letnią córkę teraz czekamy na synka. Termin na 17.08. Córka sn teraz też tak się szykuje. Córkę karmiłam 2 lata nie wyobrażam sobie teraz inaczej. Jestem jak najbardziej za☺

Ale słodka ta twoja Malwinka:)
W nosidelku taka kruszynka wygląda. Już nie pamiętam jak to było takie maleństwo mieć.
Na 1 wizytę się idzie tak wcześnie? Już zapomnialam.
Prawidłowo to tydzień po wyjściu ze szpitala powinnyśmy iść na kontrolę ale ze względu że jest jeszcze żółta to musieliśmy wcześniej .:)

Ja już po 2 ktg. Skurcze się nie piszą więc kolejne za tydzień . Upolowalam dziś na wyprzedaży w Lidlu 2 koszulki na ramiączkach do karmienia za 10 zł
A w komisie z rzeczami używanymi dla dzieci przewijak za 12 zł i 2 pary skarpetek dla malutkiej po 0,50zł
Lubię takie zakupy
1532521640796-1317286028.jpg
153252173191822898179.jpg

Załączniki

• 1532521640796-1317286028.jpg
    1532521640796-1317286028.jpg
    726,4 KB · Wyświetleń: 429
  • 153252173191822898179.jpg
    153252173191822898179.jpg
    595,1 KB · Wyświetleń: 420
reklama
Podobno dzieci często rodzą się właśnie w burzę. Tzn w burzę często wody odchodzą☺ to kiedy zapowiadają? ☺
Też to słyszałam od położnej jak leżałam w szpitalu z zagrożeniem przedwczesnego porodu, że w burze mam szczególnie na siebie uważać i się oszczędzać bo lubi się wtedy zacząć poród.

Do góry