reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Zapomnialyscie o Luizie i naszych bliźniaczkach [emoji7]

Bo ona chyba właśnie pytała o to kto już urodził hah :p

Czyli już chyba 5 z nas urodzilo, albo 6.

Co wy na ten folder osobny z naszymi dzidziusiami? Tzn imię, waga, miara, miejscowość, godzina i dzień porodu a termin planowany?

reklama
Dostalam skierowanie na Cc na 13.08
O to jesteś już 3cia zapisana na ten dzień na cc. Tylko ty i Kasia będziecie miały cc 13ego a ja tylko przyjęcie do szpitala a cc 14 albo 15.08. Takie u nas dziwne procedury. To jednak lepiej, że kilka dni wcześniej urodzisz a ciąża i tak już donoszona.

Cudowna ❤❤❤ i juz tydzien ❤❤❤ i jak? W porzadku z mala?
Tak :) jest jeszcze taka żółtawa ale w normie w piętek będziemy pobierać krew żeby sprawdzić poziom ale pediatra mówi że raczej już powinno być dobrze . W nocy się budzi tak po 4 razy no i ciągle pamperski trzeba bo szybko jej się czerwona robi pupcia. Mam porownanie to chłopiec siusiak jest łatwiejszy w pielęgnacji a dziewczynka dużo delikatniejsza . :)

Termin miałabym na 23 sierpnia. Jesli zrobią cesarke około 10 sierpnia to myślę ze nie będzie tak źle. Co do płci to Polski lekarz określił ze to chłopiec ale on ma gorsze usg w klinice gdzie przyjmuje natomiast w szpitalu maja bardzo dobry sprzęt i pokazywali nam ze "o tu tu proszę jest dziurka" trochę żeśmy zdebieli w sumie to nieważne co będzie my już jesteśmy po ciężkich doswiadczeniach ( miałam 3 poronienia) w ciazy każdej muszę brać clexane więc nie ma toznaczeniapragnę tylko żebymałe było zdrowe. Imiona już mamyJulia lub Patryk. Śmiejemy się ze sa bliźniaki hihi tylko pokazują się jak chcą hihi.
Synek ma na imię Filip i skończył w maju 3 latka. Jest kochany ale charakterek to ma po mnie hihi c zpiot taki sam jak ja byłam mała. Cieszy się ze będzie dzidziuś "mama ja będę z nim spać a ja będzie płakać to dam mu buziaczka alekwasnego" przezabawne to jest a jak pytamy czy będzie braciszek czy siostrzyczka to mówi " nie będzie, tylko dzidziuś "
Moja mama przyleciała do nas żeby z nim być bo mezus musi do pracy chodzić. Całe szczęście ze tak mogliśmy zrobić bo inaczej byłby na urlopie cały czas. Tęskni mały za mną bardzo ja za nimi też ale jeszcze troszkę. Opiekę w szpitalu mam naprawdę super. Wszyscy naprawdę co chwilę zaglądają poloznelekarze. Nie mam porównania co do Polski ale tutaj jest super szpital ja jestem w polozniczym sporym szpitalu w Limerick zobaczcie w wolnej chwili. Stary ale sprzęt Nowy no i najważniejsze obsługa extra.
Nie napisalam imienia swojego sorki Ania.
A co do ruchów dzidzi powodu łożyska z przodu to słyszałam że inaczej się je czuję. Mam porównanie i siebie też bo z Filipkiemlozysko było na ścianie gdzieś z boku iczułam fo bardziej w środku a teraz lozysko jest nisko i dzidzie czuję tuż pod skórą z przodu widać rączkę czasem itd. Super uczucie.
Mój synek w brzuszku będzie Filip :) wszyscy mówią, że Filipki mają swoje charakterki [emoji16]

Witam nową mamę:)
Ja mialam 2 cc, teraz czeka mnie 3cia. Po pierwszej cc pokarm był od początku ale malusio, na dobre rozkręciło się w 4tej dobie po cc i karmiłam tylko cycem 8m-cy bo wtedy też zaszłam w drugą ciążę i musiałam odstawić starszego syna od piersi. Po 2gim cc pokarm był szybciej właściwie od razu tyle ile młody potrzebował. Karmiłam rok tylko cycem. Teraz też bym chciała ale zobaczymy jak wyjdzie w praniu bo przy 3ce dzieci, poród zbiegnie się z rozpoczęciem roku szkolnego to pewnie będę miała urwanie głowy ale mam nadzieję, że pokarm będzie.
Moi synowie mają 6 i 7lat, teraz czekają na siostrę:)

Byłam wczoraj w aptece doz po krem dla córki pani mi powiedziała 45 zł więc stwierdziłam że dużo i że poszukam. W tej samej aptece z przesyłką do paczkomatu kupiłam ten krem za 31 zl także niezła roznica.
W doz mają spore różnice. Ja tam kupuję online, z odbiorem w aptece i jest dużo taniej [emoji16] A aptekę mam pod nosem [emoji16]

reklama
@Biedroneczka10 w samo sedno! Jedzenie może bez szału, szpital wyglądający jak za czasów PRL, ale są właśnie ważniejsze rzeczy jak opieka i specjaliści :) dlatego nie ide rodzic do szpitala o super warunkach jak w hotelu i z cateringiem. Tylko idę do starszego szpitala, gdzie sa super specjaliści.
Ja tak samo. Ten, w którym będę rodzila to masakra. Pierwszy raz jak tam szłam w marcu to myślałam, że wygląda jak z horroru, że zaraz mnie zaciukają za rogiem korytarza:) Stary szpital, sale 4osobowe, łazienki na korytarzu ale najlepszy szpital na pomorzu jedni z najlepszych specjalistów. Mają go przenosić od września/października w inne miejsce i już od lat nic tu nie robią. Ostatnio jak byłam się zapisać na cc to widziałam, że na parterze zabili deskami część okien...także ten. Ale najważniejsze, że opieka dobra a ja te 3,4 dni wytrzymam. Najgorsze jest to, że nikt nawet mąż nie może ze mną być tylko te 2 pierwsze godziny po cc. Ale w pozostałych 2 szpitalach jest tak samo wiec mają takie procedury u nas dziwne.

Do góry