E
Ewka34
Gość
Hyhyhy ja tak mialam w szpitalu tez pozamykaneMoja ma 3 dni [emoji23] i zastanawia mnie , że na ostatniej wizycie miałam 1cm rozwarcia a dzisiaj podobno wszystko obniżone ale pozamykane [emoji16]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Hyhyhy ja tak mialam w szpitalu tez pozamykaneMoja ma 3 dni [emoji23] i zastanawia mnie , że na ostatniej wizycie miałam 1cm rozwarcia a dzisiaj podobno wszystko obniżone ale pozamykane [emoji16]
Aa bo to kobieta ginekolog to już czaje kobieta kobietę zrozumieJa jej sama o nic nie prosiłam [emoji16] Powiedziałam tylko, że mnie już wszystko boli, a ona że wie, że rozumie, bo sama była w ciąży dopiero niedawno [emoji16]
Tak, ja rowniez cieszę się, że mam go nadal tak blisko siebie ☺ kazda z nas juz się niecierpliwi, ale warto sobie uświadomić, ze posiadanie takiego skarbu w brzuszku to wyjatkowe i nieprzeciętnie uczucie i szczegolnie na końcówce trzeba to doceniać ☺☺☺Dzidziuś już gotowy do porodu ale jeszcze mu dobrze u Ciebie pod serduszkiem ☺
Ja muszę kupić sobie miskę do moczenia stop, nigdy tego nie robiłam, nie miałam czasu, potrzeby itd. Ale teraz mogłaby się okazać zbawiennaJa tez jestem spuchnięta od kilku dni..najbardziej stopy i ręce :/ zjadłam kotleciki z cukinii i leżę [emoji23] później stopy włożę do zimnej wody, moze trochę mi ulży
[emoji23]
Zamiast się rozkręcać to nam się jeszcze zamyka wszystko , no jaja jakies [emoji23]Hyhyhy ja tak mialam w szpitalu tez pozamykane
Hyhyhyhy nie? [emoji23][emoji23]Zamiast się rozkręcać to nam się jeszcze zamyka wszystko , no jaja jakies [emoji23]
Ogólnie dobrze. Trochę ciągnie tu i tam, bolą plecy jak trochę dłużej np. Przy zlewie postoje. Do tego u nas upały. W tym tyg. Ma być ponad 34 stopni. Jutro mam wizytę u położnej i ciekawa jestem co mi powie.@Meml a jak Ty sie dzis czujesz? :*
Usg na życzenie kosztuje 30 Euro.Jutro idę do gina na wizytę ostatnie usg mialam 4 tyg. Temu teraz jestem w 35 tc wiem że jutro też mi nie zrobi usg tylko że tydzień (niemcy) bylam u 2 lekarzy pytać o prywatna usg dodatkowe nie chciało mi zrobić normalnie jeździłem do pl. I nie było problemu prywatnie ale teraz już nie jeżdżę tak często. Zastanawiam się jak zmusić moja wspaniała Panie doktor do wykonania cholernego usg. Mam dwie opcje albo będę kłamać ze coś mnie boli albo powiem żeby mi na piśmie napisała odmowę wykonania, mogę jeszcze poprosić by zrobiła a ja zapłacę. Co sądzicie?
Pewnie potęguje to jeszcze, że jest daleko od was [emoji4]Ogólnie dobrze. Trochę ciągnie tu i tam, bolą plecy jak trochę dłużej np. Przy zlewie postoje. Do tego u nas upały. W tym tyg. Ma być ponad 34 stopni. Jutro mam wizytę u położnej i ciekawa jestem co mi powie.
Mam trochę zmartwienia, bo Marta jest poddenerwowana. Jest daleko od nas, a bardzo przeżywa przyjście na świat brata. O niczym innym nie myśli, tylko o tym czy Leonardo się już urodził. Nie myślałam, że będzie to tak przeżywać. Zawsze jak była u teściowej, to nawet nie chciała że ma przez tel rozmawiać. Odpoczywała od nas, a teraz strasznie tęskni i nie może doczekać się braciszka...
Tak właśnie dziś to wyczytałam, żeby ograniczyć sól, pic dużo wody i nogi w gorze. Dwa ostatnie punkty już wprowadziłam w życie. Nogi trzymam w gorze, gdy tylko mam czas na odpoczynek i możliwość, żeby się gdzieś położyć. Wody w ciągu ostatnich 4h wypiłam cała butelkę 1,5l i zaczelam kolejna (za to biegam do toalety jak postrzelona [emoji23]). Raczej nie sole dużo, ale w miarę możliwości postaram się jeszcze bardziej sól ograniczyć do minimum. I mam nadzieje, ze to pomozeMusisz pić jeszcze więcej niż do tej pory. Nerki Ci zaczną lepiej pracować i przefiltrują Ci krew bo z wodą w organizmie zebrały Ci się toksyny. Trzeba się zmusić i butelka wody przy sobie cały dzień.