reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Hej. Mialam dzis wizytę (38+1) i poki co oznak porodu nie widać. Ktg ok. Olek wazy okolo 3300 g. Wszystko w normie tylko ja juz się niecierpliwie. Mialam nadzieję, ze to juz ostatnia wizyta, natomisast gdyby się nic nie działo to mam się jeszcze pojawić 07.08. Ehh
Dzidziuś już gotowy do porodu ale jeszcze mu dobrze u Ciebie pod serduszkiem ☺

U nas już po wizycie, szyjka się trochę skróciła, ale nadal jest ok :D
Mała jest już głową w dół także różnie może być. Dziś 38+2 i ma 3 kg, na wizycie 2 tyg temu było 2,8 kg.

Następnej wizyty już oczywiście nie ma, ale mam zrobić w tym tyg jeszcze krew mocz i to już do szpitala wziąć, a jeśli nic się nie zacznie dziać do terminu to 8 sierpnia zgłosić się do szpitala żeby mnie przebadali dokładnie itd. Bo u mnie to ciężko z tym terminem dokładnym porodu skoro nie miałam okresu pomiędzy tamta ciąża, łyżeczkowaniem a tą teraz.

Widzieliśmy jej buziorka, uśmiechała się. Ale niestety mi nie wydrukował :(
Płynu owodniowego mam w normie, a nawet idealnie, przepływy i wsio tez ;)

Na poród się nie zapowiada teraz, ale lekarz mówi, że nagle za pare godzin się może coś zacząć dziać, bo takie są uroki końcówki ciąży.

A mój do mnie, ze będzie teraz się codziennie ze mną kochał aż mu opadnie hah xd
Już teraz nasze dzidzie w większości są gotowe na przyjście na świat ale po co ma im się tak spieszyć jak im w brzuszku dobrze☺

reklama
@zanka200389 jak tam u Ciebie?

Mój Mały tak mi dzisiaj buszuje w brzuszku, a dwa dni wcześniej to był aż za spokojny i mało się ruszał aż mnie to trochę martwiło. Brzuch mi się co chwilę napina i twardnieje to może przez tą jego aktywność, macica reaguje skurczami.

No ciekawe , która będzie następna chętna na lipcową mamusie☺ @zanka200389 może Ty?

Do góry