reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dzień dobry

Ja mam problemy, żeby usnąć. Normalnie się jako zaczyna robić, a ja jeszcze nie śpię. Jest mi za gorąco plus mały naciska mi ba pęcherz. Jak położę się na jeden bok to zaczyna się z rąk strony wypycha, jak ba drogi ból to wypycha się z drugiej. Na plecach nie umiem spać. Dzisiaj w końcu polłożyłam się na kanapie przy otwartym balkonie i jakoś usnęłam.

@Gienio może spróbuj pastylkę z solą morska ba te gardło. U mnie się sprawdziły.

@Ankan trzymam kciuki za dzisiejsze wyjście! U nas też jest możliwość takiej sali, ale w naszym wypadku odpada, bo maz musiał by być z nami, a będzie musiał zostać z Martą w domu. Jedynie będzie że ma przy porodzie.

@KatiNail powodzenia przy ustaleniu warunków. Mój mąż właśnie pojechał do lekarza, a po ma rozmowę że starym szefem.

@klaudiaa975 mialam nadzieję, że jednak coś się rozkręci i wyjdziesz już z Alicją. Uparta dziewczynka ;). Ja po porodzie z Martą musiałam być operowana i też przed operacja nie mogłam się do nikogo dodzwonić. Ani do Enno, ani mojej mamy, na stacjonarny tez nie. Z tych emocji tak mocno pozasypiali .
A no to widzisz.. wyciszyli wszystko przez miesiac a jak powinno dojść do porodu to stoi w miejscu. No ale trudno, tyle wyczekalam to i jeszcze z 10dni dam radę :)

A może wiatrak na delikatny nawiew sobie puszczaj na noc , będzie Ci się lepiej spało :)

reklama
Hej ;)
Od wczoraj wieczora boli mnie jakby zoladek.. pisze jakby, bo nie wiem.. bo u gory tak :)
Spac.. spalam jakos ,dwa razy wstalam na siku.. ale bolalo mnie w dole :) moj maz sie smieje i mowi ze mam pokazac mu miejsce gdzie mnie nie boli :p

No nic, wstaje i zrobie sobie cos do jedzenia :)

Nie właśnie nic takiego nie kojarzę z bliźniakami . Wydaje mi sie , ze u mnie to kaszel ma wpływ i to co jem , czesto po kawie z mlekiem musze natychmiast lecieć do wc - mino , ze mleko bez laktozy używam . Ostatnio tez bardzo mnie wysypało na twarzy z tydzień temu - podskórne krostki .
U mnie na buzi też wysyp ale dopiero w czwartek odstawiłam luteinę i to może stad.. U mnie takie wieksze bolace pryszcze zaczely sie pojawiac :(

Hej ;)
Od wczoraj wieczora boli mnie jakby zoladek.. pisze jakby, bo nie wiem.. bo u gory tak :)
Spac.. spalam jakos ,dwa razy wstalam na siku.. ale bolalo mnie w dole :) moj maz sie smieje i mowi ze mam pokazac mu miejsce gdzie mnie nie boli :p

No nic, wstaje i zrobie sobie cos do jedzenia :)
Też tak miałam z żołądkiem kilka dni, dziwny ból jakby ścisk.
A od trzech dni okropny bol podbrzusza, z kręgosłupem , aż nogi dretwieja i płakać się chce. Ale to nie porodowe więc trzeba czekać. Pewnie u Ciebie było tak samo.
A Ty nie masz skierowania do szpitala od lekarza ? Na po terminie żeby wywołali później ? Bo pewnie w tym samym dniu Co mi powinni Tobie :) lub tydzień później [emoji16] ciągle się gubię w twoich tygodniach [emoji16]

Witam się z Wami po wizycie ;)
Dziś 35+3.
KTG w porządku, skurcze na poziomie 55. Mała już bardzo nisko, główka w dół, już nie ma raczej szans na fikołka :p Wazy już prawie 2850g. Szyjka zamknięta. Termin z USG wychodzi na 18.08, fajna data by była ;) To by było 6 dni przed terminem. Mówiłam coś, ze jeszcze w zasadzie miesiac do terminu, ale lekarka jakby coś nieśmiało chciała zasugerować, ze może być szybciej, ale tego nie powiedziała, bo to roznie być może, zbytnio się tym nie sugeruje :p Mój się wystraszył :D mówił od razu do mojej siostry, żeby pomogła mi się dziś spakować :p

Dziewczyny.... temat z innej beczki. Co kupić na 35leci ślubu?[emoji16] pliisss pomóżcie[emoji16]
Na allegro są takie tabliczki przeźroczyste a na zamówienie można wygrawerować życzenia albo zdjęcie. My jak ostatnio byliśmy na tym 50-leciu ślubu dziadków T. to właśnie takie prezenty dostawali a my poszliśmy na łatwiznę i daliśmy bukiet kwiatów..

Witam się z Wami po wizycie ;)
Dziś 35+3.
KTG w porządku, skurcze na poziomie 55. Mała już bardzo nisko, główka w dół, już nie ma raczej szans na fikołka :p Wazy już prawie 2850g. Szyjka zamknięta. Termin z USG wychodzi na 18.08, fajna data by była ;) To by było 6 dni przed terminem. Mówiłam coś, ze jeszcze w zasadzie miesiac do terminu, ale lekarka jakby coś nieśmiało chciała zasugerować, ze może być szybciej, ale tego nie powiedziała, bo to roznie być może, zbytnio się tym nie sugeruje :p Mój się wystraszył :D mówił od razu do mojej siostry, żeby pomogła mi się dziś spakować :p
Super ze wszystko jest dobrze :*

A od trzech dni okropny bol podbrzusza, z kręgosłupem , aż nogi dretwieja i płakać się chce. Ale to nie porodowe więc trzeba czekać. Pewnie u Ciebie było tak samo.
A Ty nie masz skierowania do szpitala od lekarza ? Na po terminie żeby wywołali później ? Bo pewnie w tym samym dniu Co mi powinni Tobie :) lub tydzień później [emoji16] ciągle się gubię w twoich tygodniach [emoji16]
Nie, nie mam skierowania, bo moj lekarz stwierdzil ze juz sie nie zobaczymy :p takze lekko sie zdziwi jak przyjade w czwartek na wizyte :D ja mam wg lekarza 38+5 dzis ;)

reklama

Macica się po prostu zniża w dół i przesuwa, tak lekarz opisywał mój gin, ze będzie się działo im bliżej porodu :)

Do góry