reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mało ruchów było. Zostawili mnie na kontroli i tak leżę drugi dzień .. jak się czujesz ? Jak synuś ? :)
Ja już dużo lepiej normalnie raczej chodzę , synek raczej grzeczny jak na razie wszystko ok [emoji8] tylko z cycków mało leci ale to niby norma po CC szczególnie na zimno. Mały już mi coś mlaska więc dostawiam do cyca. Trzymajcie się [emoji8]

reklama
Zobacz załącznik 880149 Cześć dziewczyny, bardzo dawno się nie udzielałam, ale czytam was regularnie. Tyle piszecie, że jak nadrobię ta masę postów to już nie wiem na co odpisać. Chciałam się pochwalić moja kruszynką. Urodziła się wczoraj o 18:01, porod sn, termin miałam na 4 sierpnia. Agatka waży tylko 2880g i mierzy 48cm. Dostala 10pkt. Pozdrawiam was wszystkie.
Gratuluję ☺śliczna kruszynka. A Ty jak się czujesz po porodzie? To Twoje pierwsze dziecko?

Ja już dużo lepiej normalnie raczej chodzę , synek raczej grzeczny jak na razie wszystko ok [emoji8] tylko z cycków mało leci ale to niby norma po CC szczególnie na zimno. Mały już mi coś mlaska więc dostawiam do cyca. Trzymajcie się [emoji8]

Gratuluję jeszcze raz szczęśliwego rozwiązania [emoji8] będzie dobrze z karmieniem. Ty jesteś silna babka to tak szybko się nie poddasz [emoji8]

Klaudia lipiec się jeszcze nie skończył ☺ w każdej chwili może się coś zadziać

Czuje się jak bym była w ciąży już z dwa lata. No ale trudno, kiedyś i na mnie przyjdzie pora. Byle do domu i już będę spokojnie czekać :) mam chwilę gdzie wiem , że muszę czekać bo przecież jeszcze mala ma czas a są momenty gdzie mam nerwy i płakać mi się chce bo też bym chciała już córkę zobaczyć,przytulić :/ powiedziałam K wczoraj , że nie będziemy mieć więcej dzieci [emoji23]

@klaudiaa975 poczekaj do jutrzejszego dnia. Zadzwoń do swojego lekarza i będziesz wiedzieć. Każdy przypadek jest indywidualny, więc nie przejmuj się innymi laskami[emoji16]

Zrobią badanie na fotelu może, ktg i jak nic nie stwierdza to zadzwonię. Powiem , że przyszłam w sobotę i czy jest sens leżeć, czy mogłabym się wypisać i czekać spokojnie w domu na poród. Zobaczymy co powie. W sumie racja. Lepiej to z nim skonsultować. I odrazu dopytam jak to będzie z tym wywołaniem

Hej dziewczyny :)
Miałam ciężką noc..nie dlatego że mała nie spala a dlatego że wokół były jakieś halasy głosy płacz dzieci z innych sal . Moja obserwatorka jest po CC nie może się zająć wiadomo dzieckiem tak jak po sn , dziecko jej płakało marudzili a ona pół nocy : niunio nie płacze proszę ..niunio nie płacze proszę i tak w kółko ..położne przychodziły się pytaly czy zabrać dziecko nakarmia itp a ona że nie ..i tak pół nocy gadała do dziecka nie płacz.. do sali ma otwarte drzwi to słychać było . Wogole po CC trzeba dźwigac jak najmniej do picia woda że smoczkiem a ona ma koło szafki obok łóżka 2 duże baniaki wody 5 l :D jak ona chce pić z tego :D
od południa byłam sama na sali a w nocy przywieźli dziewczynę po porodzie i znów usnąć się nie dało mu musieli ja ogarnąć.
Dzisiaj pediatra mówiła o higienie dziewczynek żeby chusteczek uyzwac raczej na wyjścia w domu tylko woda bo chusteczki czasem powodują sklejanie się warg . Do higieny pepusxka tak jak wszędzie patyczek nasączony octeniseptem .
O 12 sie czegoś dowiem kiedy wychodzimy . Chyba nie nadrobię waszych wcześniejszych postów .., :/
Zobacz załącznik 880183
W szpitalu to się można nasłuchać i napatrzeć.
Ciesz się swoją Ślicznotką już niedługo będziecie w domu ☺ale ma fajną czuprynkę ☺

Czuje się jak bym była w ciąży już z dwa lata. No ale trudno, kiedyś i na mnie przyjdzie pora. Byle do domu i już będę spokojnie czekać :) mam chwilę gdzie wiem , że muszę czekać bo przecież jeszcze mala ma czas a są momenty gdzie mam nerwy i płakać mi się chce bo też bym chciała już córkę zobaczyć,przytulić :/ powiedziałam K wczoraj , że nie będziemy mieć więcej dzieci [emoji23]
Czuje to samo co ty ;)

reklama
Do góry