reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mała miała za wysokie tętno teraz. Za godzinę położna zbada jeszcze raz. Norma to 140-160 a miała blisko 200 :/ chyba , że dlatego , że się ruszała to tak podskoczyło.

Ojej to dużo. Wiec tym bardziej dobrze, ze zostałaś tam :) to bardzo duże tętno i wątpię żeby było spowodowane i podwyższone aż tak ruchami małej, bo ja będąc pod ktg przez 40 min tak miesiąc temu to ona się ruszała i miała ciśnienie idealne tzn 140-160, a 200 to już dużo i lepiej niech obserwują do nocy :)

reklama
Nie mówił czy było większe niż ostatnio miałam, nie spytałam :/ . Ale po badaniu tak kłuje , że ledwo z łazienki wrocilam
Do tego wykończe się z sikaniem. Leżę na końcu sali, jak wyjdę to idę przez drugą gdzie też leżą kobiety , a
Lazienka na samym końcu długiego korytarza. zejdę z toalety i znowu chce mi się siku... Masakra [emoji30]

Na pewno po badaniu podraznil szyjkę i mogła się jeszcze skrócić. Ja dlatego czekam na poniedziałek i wizytę i co tam u niej i jak będzie wlasnei „dogłębnie” sprawdzał wszystko to na bank tez coś naruszy i może by się zaczęło coś dziać konkretnego :D

@klaudiaa975 no ciekawa jestem czy się coś u Ciebie rozwinie. Życzę z całego serca!

@KatiNails super, że Alex zadowolony i imprezka udana! Tort super wyglądał!

Marta dzwoniła zapłakana, że chce do taty i mamy... Zmęczona już była. Trochę się uspokoiła jak rozmawialiśmy z kamerą. Pytała się czy Leonardo się już urodził ❤️. Jak mówiliśmy, że nie to pytała się czy już się urodzi jak ona wróci z urlopu. Miło, że tak czeka na braciszka ❤️.

Dziękuje :-*

Pij dużo wody. Ja tak miałam też u lekarza, że mały miał za wysokie tętno koło 170, lekarka kazała wypić mi 2-3 kubki wody i za 15 min tętno było już 144-148
Jak wypije kubek to się zesikam bo ciągle leżę na wstrzymaniu, nie chce biegać do łazienki a najchętniej bym spała na toalecie [emoji23] mam tylko wodę smakowa i nie mogę jej pić bo jutro mocz i krew rano chcą pobrac. Położna
Zmierzyła teraz tętno małej, 170 i zauważyła , że brzuch twardnieje regularnie. Będzie obserwować

Moim zdaniem to te skurcze takie w miarę już wysokie i mimo ruchów małej dobrze, że zostałaś w szpitalu, bo teraz to już taki stan, ze w danej chwili na nic się aż tak nie zanosi, a za pare h może zacząć się konkretna akcja także dla świetego spokoju i mniejszego stresu lepiej do poniedziałku zostać pod obserwacja :)
Myślę , że dłużej mnie przytrzymają. Minimum te trzy dni. To liczę , niedzielę, poniedziałek , wtorek i w środę mnie puszcza. Oby coś się wydarzyło do tej pory [emoji5] a Ty jak się czujesz ?

Jak wypije kubek to się zesikam bo ciągle leżę na wstrzymaniu, nie chce biegać do łazienki a najchętniej bym spała na toalecie [emoji23] mam tylko wodę smakowa i nie mogę jej pić bo jutro mocz i krew rano chcą pobrac. Położna
Zmierzyła teraz tętno małej, 170 i zauważyła , że brzuch twardnieje regularnie. Będzie obserwować
To masz lepsza opieke niz ja mialam :)

reklama
To masz lepsza opieke niz ja mialam :)
Słyszałam jak dziewczyna z łóżka obok gadała przez telefon i mówiła , że się pozmieniało w tym szpitalu i po terminie trzymają całe dwa tygodnie i dopiero wywołują , a mi lekarz kazał się zgłosić dwa dni po terminie i 5 dni po wywołają. Czyli w przyszły piątek. Ciekawe jak to będzie :/
Ale jeśli chodzi o opiekę to póki co jest okej. A ty masz blisko siebie tylko jeden szpital? Może jak będą tak mocne skurcze jak miałaś to lepiej położyć się gdzieś indziej

Do góry