reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A gdybym zadzwoniła do położnej żeby zbadala serduszko małej ? Moze jest gdzieś przejazdem. Jak myślicie ?
Serduszko serduszkiem. A na ktg i tętno i skurcze i pewnie zrobią Ci usg na wszelki wypadek. I badanie ginekologiczne. Ja bym wolała jechać do szpitala :)

reklama
Dzieki wielkie za ten wpis- No wlasnie ja sie nakręciłam, bo tam pisały o dzieciach z wyższa waga , ze hipotrofia, ze pępowina dwunaczyniowa , słabe przepływy a mi tez nikt tego nie bada . No i moja mała tez kopie bardzo mocno i wciaz sie przekręca , teraz juz leżała główka do dołu :) u nas od samego początku wymiar BPD zaniża statystyki bo bardzo odbiega od reszty .

Nie ma problemu, po to tutaj jesteśmy żeby się wspierać, informować i doradzać :) a tamto forum już po paru dniach mi podpadło i szkoda w ogóle tam tracić czas i nerwy.. to szczerze to nie wiem czy one potrzebują lekarza diagnozy i badania skoro same „wszystko” wiedzą..

To super, już się przygotowywuje żeby zaniedlugo Was zaszczycić swoją obecnością [emoji847][emoji5][emoji16] u nas od jakoś 22 tygodnia leży w dół główka i niech tak już zostanie hah i mówię nie martw się, każde dzieciątko jest inne i nie ma co się sugoerwac tygodniami i liczbami aż tak [emoji56]

Podziwiam Cię Kasiu. Daj mi trochę Twojej mocy. Ja nie mam sił na nic. Dobija mnie ta pogoda. Nawet obiadu jeszcze dziś nie mam ani pomysłu co bym mogła ugotować chyba zamówimy coś do z dostawą do domu. Jak M wróci z pracy mamy pojechać na spacer i na zjeżdżalnie z dziećmi a mi się tak nie chce. W domu też nie chcę sama zostać.
Eh..ja tez bez mocy..zrobiłam tylko zakupy i pranie a teraz brak sił..a muszę jeszcze posprzątać a na obiad robię hamburgera domowego xD

A jeśli mogę spytać bo chyba mnie ominął ten post, Karolina pisała wcześniej coś o wodach ? Myślałam , że jej odeszły i dlatego pojechała do szpitala. Można to wyczuć , że ma się mało wód ?
Chyba nie. Właśnie też nie dokładnie zrozumiałam czy jej odeszły czy miała takie przeczucie.
Samemu raczej się tego nie wyczuje.

Twardy sen masz :D ale co się dziwić jak biedna nie wyspana i jeszcze tyle emocji ❤️

Zazdroszczę :) mi zostało jechać nad wodę w tygodniu na grila :p tylko nie wiem czy mogę wejść ? Czy skoro mam rozwarcie to bakterie się jakieś dostaną ? Bo wody chyba bym czuła gdyby odeszły

I jak się czujesz ?:(
Ja wchodziłam ostatnio do jeziora ale zakładałam tampon.

Podziwiam Cię Kasiu. Daj mi trochę Twojej mocy. Ja nie mam sił na nic. Dobija mnie ta pogoda. Nawet obiadu jeszcze dziś nie mam ani pomysłu co bym mogła ugotować chyba zamówimy coś do z dostawą do domu. Jak M wróci z pracy mamy pojechać na spacer i na zjeżdżalnie z dziećmi a mi się tak nie chce. W domu też nie chcę sama zostać.
Kochana sama mocy nie mam :( robię bo muszę... Bo przecież nie powiem dziecku że nie będzie przyjęcia bo matce się nie chce. I tak miałam robić jeszcze ciastka i babeczki, drugą sałatkę. Ale po prostu nie mam mocy. Od kilku dni bym tylko leżała i spała.

Dzwoniłam do położnej. Dzisiaj ma dyżur więc nie ma możliwości się z nią spotkać.
K będzie za godzinę w domu, zjemy, wykape się i jedziemy. Mam głupie przeczucie , wolę sprawdzić i być spokojna. Bo boje się , żeby coś się jej nie działo ...

reklama
Tu nie chodzi o faszerowanie się, tylko ulżenie sobie[emoji4] magnez czy nospa mogłyby pomóc, ale skoro nie chcesz nic brać, to już twoja decyzja[emoji39]
A ja dziewczyny dziś odwaliłam :)
Pożyczyłam sobie od chłopaka takie szorty bieliźniane w krateczkę do spania. Rano umyłam się i ubrałam sukienkę, która jest lekko tam przejrzysta. Wyszłam z psem na spacer i się w drodze powrotnej zorientowałam, że nie zmieniłam bielizny na swoją :D:D szorty dość że wystawały spod sukienki to jeszcze były widoczne przez materiał :D:D:D:D hahaha mam nadzieję że jak ktoś zwrócił na to uwagę to przymknął oko ze względu na mój stan :D
Haha jesteś mega![emoji16]
A jeśli mogę spytać bo chyba mnie ominął ten post, Karolina pisała wcześniej coś o wodach ? Myślałam , że jej odeszły i dlatego pojechała do szpitala. Można to wyczuć , że ma się mało wód ?
Karolinie nie odeszły wody. Miała cc ze względu na tętno dziecka i plus ułożony był pośladkowo, więc nie rodziła sn. A pojechała na kontrolne ktg, bo miała niby wód za mało. W końcu chyba nawet były w normie.

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry