reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Wróciłam po 4 godzinnym obchodzie po mieście , ledwo wracałam, kręgosłup mi wysiadł, do tego bóle brzucha. Wróciłam i jestem już 4 razy na toalecie. Przy tym bóle kłujące od brzucha do pleców , lub na odwrot. Poleze i mam nadzieję , że przejdzie bo boli strasznie .. a to raczej nie skurcze bo trwają ciągiem .. pewnie od chodzenia i tego upalu tak wysiadłam.

reklama
A no tak, to na tym fb to ja dawno już się np usunęłam, bo tam codziennie tyle dziwnych postów jest, że szok.. także racja :)
Tak to chodzi o ta grupę FB gdzie dziewczyny sieją panikę . Najlepiej jak sie stamtąd usune , bo od czytania znajduje u siebie wszystkie niepokojące objawy :)

A ty pamiętasz ile Kornelia ważyła tak w 36 tygodniu ?

A ja dziewczyny dziś odwaliłam :)
Pożyczyłam sobie od chłopaka takie szorty bieliźniane w krateczkę do spania. Rano umyłam się i ubrałam sukienkę, która jest lekko tam przejrzysta. Wyszłam z psem na spacer i się w drodze powrotnej zorientowałam, że nie zmieniłam bielizny na swoją :D:D szorty dość że wystawały spod sukienki to jeszcze były widoczne przez materiał :D:D:D:D hahaha mam nadzieję że jak ktoś zwrócił na to uwagę to przymknął oko ze względu na mój stan :D

Ciężarne mają swoją własną modę :D Ja też chodzę po domu w męskich gatkach takich do spania :D

@Ewka34 współczuje Ci bardzo że się tak nacierpisz :(
Ja w ogóle nie wierzę w KTG. W dzień porodu po południu w ogóle żadnych skurczy nie było i położna mi mówiła że nic się nie dzieje że jeszcze mam się przygotować na jakieś 2 tygodnie w dwupaku. W nocy jechałam na porodówkę. Podłączona do KTG miałam tak koszmarne skurcze że nikomu nie życzę. A położna że nic się nie pisze i nic się nie dzieje. To mega frustrujące. Ja przerażona jak to kierwa nic się nie dzieje jak ja tu zdycham z bólu, to co to będzie jak się zacznie coś dziać???? No ale oczywiście to były normalne regularne skurcze porodowe i kilka godzin później miałam już syna przy sobie. Także u mnie KTG ani razu nie pokazało prawdy. Teraz ide pierwszy raz we wtorek ale jakoś sceptycznie do tego podchodzę, bardziej sprawdzic tętno i aktywność maluszka niż ewentualne skurcze
Mi się na ostatnim ktg chcialo smiać z tego badziewnego sprzętu bo skurcze mi się rysowały jak brałam głębszy oddech a jak wypuszczałam powietrze z płuc to malały. Im większy oddech robiłam tym bardziej się rysowały. Ale jeden skurcz faktycznie wtedy dostałam i niby też się zaznaczył mimo, że wtedy nie oddychałam głęboko. Może narysował się trochę bardziej bo było ok 70 a te "oddechowe" wychodziły tak na 40/50 ale sam fakt, że jakim cudem może rysować się skurcz skoro ja tylko oddycham

W dzień śpi je , a w nocy się kręci , otwiera oczy rozgląda się a ja nie śpię . Może ze 3 godz łącznie . Jak wkoncu usnęłam to spałam jak kamień a w tym czasie mała się obudziła a ja nic nie słyszałam że płacze , aż podeszła dziewczyna z sali do mnie bo myślałam że coś mi się może stało że się nie budzę.. :p położna powiedziała że trzeba jak najwięcej dziecko w dzień budzić żeby w nocy spało i nam dało pospać :)
Twardy sen masz :D ale co się dziwić jak biedna nie wyspana i jeszcze tyle emocji ❤️
Heh.a ja dziś mam zakaz rodzenia. Jadę nad morze na obiad a może na nockę;)
Zazdroszczę :) mi zostało jechać nad wodę w tygodniu na grila :p tylko nie wiem czy mogę wejść ? Czy skoro mam rozwarcie to bakterie się jakieś dostaną ? Bo wody chyba bym czuła gdyby odeszły
Byl obchod.. mialam badanie.. szyjka zamknieta itd.. jade do domu bo to skurcze przepowiadajace.. :/
I jak się czujesz ?:(

Cześć Ciężaróweczki przy sobocie :)

@karkula309 gratulacje!! Taka niespodzianka! Wraca szybko do zdrówka :*
@oliwiapatrycja Tobie również gratuluję, mała jest cudowna!! ach jakbym chciała już swoją mieć przy sobie

@Gienio mam to samo z tą waga. Moja w 37+0 miała 2 450g Lekarz powiedział po prostu że malutka ale że wszystko ok. No ale nie odnotowałam żeby mi jakieś przepływy sprawdzał czy łożysko więc zaczęłam się martwić. dziewczyny trochę mnie uspokoiły że każde dziecko inne itp, że błąd pomiaru. A tu na fb rzeczywiście ciągle te posty o wadze i większość po 3kg już ma i też mnie to denerwuje. Zwłaszcza jak laski piszą o wadze takiej jak mojej małej i że lekarz stwierdził hipotrofie. A ja tak sobie myślę czy wszystkie dzieci musza być identyczne? Kurczę przecież każda z nas jest inna, jedna ma 180cm a inna 150cm. Moja od początku była trochę mniejsza na usg wagowo. Staram się o tym nie myślęc. Mimo że mała to dość silna bestia bo kopie o wiele mocniej niż syn który przy porodzie ważył 3 450. a też na statnim usg prze dporodem lekarz mówił że ma 2500, a urodzony prawie 1 kg więcej. Więc może moje dzieci mają krótkie nózki albo małe główki dlatego taki obraz wagi na usg wychodzi... No nic szkoda czasu na zamartwianie się.

Trzymajcie się mamuśki, już ostatnie dni przed nami :)
Dzieki wielkie za ten wpis- No wlasnie ja sie nakręciłam, bo tam pisały o dzieciach z wyższa waga , ze hipotrofia, ze pępowina dwunaczyniowa , słabe przepływy a mi tez nikt tego nie bada . No i moja mała tez kopie bardzo mocno i wciaz sie przekręca , teraz juz leżała główka do dołu :) u nas od samego początku wymiar BPD zaniża statystyki bo bardzo odbiega od reszty .

Twardy sen masz :D ale co się dziwić jak biedna nie wyspana i jeszcze tyle emocji ❤️

Zazdroszczę :) mi zostało jechać nad wodę w tygodniu na grila :p tylko nie wiem czy mogę wejść ? Czy skoro mam rozwarcie to bakterie się jakieś dostaną ? Bo wody chyba bym czuła gdyby odeszły

I jak się czujesz ?:(
Jestem w domku ;) mam skurcze przepowiadajace i krzyzowe, nie regularne ;) nie pojade wczesniej juz do szpitala,niz gdy wody mi odejda lub bede lazic po suficie z bolu z regularnymi skurczami ;) ;)

reklama
Dzieki wielkie za ten wpis- No wlasnie ja sie nakręciłam, bo tam pisały o dzieciach z wyższa waga , ze hipotrofia, ze pępowina dwunaczyniowa , słabe przepływy a mi tez nikt tego nie bada . No i moja mała tez kopie bardzo mocno i wciaz sie przekręca , teraz juz leżała główka do dołu :) u nas od samego początku wymiar BPD zaniża statystyki bo bardzo odbiega od reszty .
Slonce mi tez nikt tego nie badal ;) jedynie czy mala nie jest pepowina owinieta ;) nie denerwuj sie ❤❤❤

Do góry