Ja mam tak z żołądkiem.. a od wczoraj wymioty... I to takie konkretne. Zarsz jadę do swojego ginekologa po receptę.. powtórka z rozrywki z ciąży z synem.. a miałam nadzieję że ta ciąża będzie lepszaCo do USG na nfz u mnie w przychodni robi się tylko 3.. dlatego w tej ciąży chodzę ibprywatnie i na nfz [emoji14] dziś na 12 mam właśnie 1 Usg na nfz Ale tam to mają sprzęt.. z lat 80 chyba.jak nie dalej.
Ja bym chciała teraz synka ale druga córeczka też nie pogardze
Dziewczyny, czy któraś z was boli żołądek ?? Ja wieczorami umieram. Tak boli jakbym się kamieni najadla ani zjeść ani wypić. Do tego te mdłości. Kieedy to się skończy
I jak z tym zamkniętym wątkiem ??
U nas będzie Julia albo.. nie wiem Myślę o Bartku, Marcelku.. I wiele innych. Ciężko będzie z chłopcem
reklama
Ja o tym,że będą mamą chłopca dowiedziałam się w 20tyg
Co do imion dla dziewczynki podoba mi się Martynka , a dla chłopca Miłosz. Za to mężowi : Matylda, Helena. A dla chłopca Fryderyk lub Wincenty ;D Ale teraz ,to ja decyduję o imieniu
Co do imion dla dziewczynki podoba mi się Martynka , a dla chłopca Miłosz. Za to mężowi : Matylda, Helena. A dla chłopca Fryderyk lub Wincenty ;D Ale teraz ,to ja decyduję o imieniu
Thisjuss
Moderatorka
Dzień dobry! Coś mi się popsuło w apce i nie dostawałam powiadomień ale nadrobilam. Dziewczyny współczuję tych chorób. Mnie za to bierze mały stresik przed jutrem, niby wychodzę za mężczyzne z którym jestem 11lat, ale to całe zamieszanie mnie denerwuje okropnie [emoji14]
Augusta89
Fanka BB :)
Hej dziewczyny, dawno nie pisałam, ale się przypomnę. Wg OM powinnam być w 9 Tc, usg z wczoraj 7 Tc, ale pocieszające jest to że maleństwo rośnie i mam nadzieję, że nadrobi. Dodatkowo miałam infekcje i przyjmuje Pimafucin (dziś będzie moja ostatnia globulka). Wczoraj w pracy zauważyłam zabarwiony śluz, dlatego odrazu pojechałam do lekarza. Wszystko w środku wygląda wporzadku, nic ma nic niepokojącego, serducho maleństwa bije jak szalone. Podejrzewam, że to zabarwienie pojawiło się po zaparciach z którymi walczę od tygodnia + ciągłe zmęczenie i niewyspanie, być może też globulki. Niestety niewiadomo. Dostałam duphaston I zwolnienie z pracy do końca miesiąca. Także leżę i odpoczywam. Pozdrawiam
oliwiapatrycja
Na allegro są takie unisex jak ostatnio oglądalam, półspioszki czy śpioszki np, jak znajdę link to później mogę wysłać :-)Jak znajdziesz unisexowe ciuszki w jakiejś sieciówce czy czymś to dawaj znać bo podchodzę do tego tak samo. U mnie w okolicy niestety mało jest sklepów z odzieżą używaną, a jak są to w chorych cenach, a wiem że cuda tam można znaleźć.
anulka1991
Ja wiem ze nikt normalny by tak może nie wolał. Ale obawiam się ze tesciowie po złośliwości by mogli wołać właśnie Olesia.
U nas będzie albo Bartosz albo Małgosia.
Moze by tak mogli wolac z przyzwyczajenia moja babcia sw. Pamieci ciagle mylila imiona swoich synow i tak zartowalam ze powinna dac na odwrot imiona
anulka1991
Ja bym juz chciala poznac bo chetnie bym juz kupowala ciuszki takie slodkie sa zreszta kupilam juz kiedys taka slodka kamizelke a maz sie zapytal czy to kupilam dla psa to jeszcze zalezy jak sie szkrabek obroci mi sie jakos 3D nie podobaja zdjecia wole te zwykleTo szybko poznałaś płeć :-)ja trochę czytałam informacji należy ten temat i że w takich tygodniach jest trochę za wcześnie bo narządy chłopca i dziewczynki na tym etapie jeszcze wyglądają podobnie. Chociaż wolałabym tez juz poznać płeć to nie wiem jak z tym będzie :-)
Tez jestem za wątkiem zamkniętym :-)ja mam jutro usg 12.4 tydz ale wątpię że poznam płeć jeszcze z moim szczęściem :-/
a miałas robione usg w 3d czy to zwykle w 12 tyg?
Tak też myślę ta moja lekarka poprostu była niemiła opinię też miała kiepska ale jedyny lekarz dostępny w mojej przychodni a ciąża przebiegała prawidłowo więc nie narzekałam teraz wiem że w ciążyKwestia lekarza. Ja chodziłam na nfz i miałam więcej niż 3 a ciąża rozwijała się prawidłowo.
zasługuje na godne traktowanie trudno skoro w większości przypadków trzeba za ten komfort zaplacic...tak to jest u nas w Polsce
Co do obiadu to już postanowienie mąż zrobi mi kebaby a ja na szybko jeszcze jakaś zupkę sknoce oczywiście gotowca
Co do zamknięcia forum też bym była za
Madziula 27
Moderatorka
KatiNails, bidulko oby zrobiło Ci się lepiej ! Daj znać po wizycie u lekarza [emoji4]
Pralinka92 też wychodź z założenia, że lepiej założyć wątek zamknięty. W poprzedniej ciąży zrobiliśmy wątek zamknięty gdzieś ok 14tc w zupełności inaczej się pisało i tak zostało do dnia dzisiejszego, że piszemy do siebie [emoji6]
Karorek, współczuję jelitowki [emoji17]
Oliwiapartycja, jak jest bardzo profesjonalny sprzęt to nie ma problemu z określeniem płci [emoji6]Ze względu na pewne problemy o których nie chce tutaj pisać póki nie zamkniemy wątku. Chodzę do najlepszego specjalisty w Warszawie i robi mi usg na takim monitorze który ma 32cal i widać naprawdę wszystko. Dla mnie temat usg jest bardzo wrażliwy cały czas mam nadzieję, że dzidziuś jest zdrowy i ponownie będę mogła się cieszyć malutkim maluszkiem o którym marzę [emoji4]Mi się marzy mieć Oliwkę w domu [emoji6]
Colorado1989, o rany ale mi narobiłaś ochotę na młode ziemniaczki z koperkiem do tego kefir i jajeczko - pycha [emoji6] A do lata jeszcze tak daleko [emoji17]
Oliwiapartycja, Megalija dzięki Wam mam dzisiaj obiad makaronowy zrobię cannelloni [emoji6]
Megalija, strasznie ciężko kupić dobre ziemniaczki na szczęście my nie mamy tego problemu bo przywozimy od teściów a oni mają swoje i w smaku konsystencji w ogóle nie przypominają tych ze sklepu. Chociaż w Lidlu czasami można kupić na wagę takie ziemniaki z ziemi nawet są zjadliwe [emoji6] Patrzyłaś w h&m tak są takie ciuszki unisex i jak kiedyś w next była bynajmniej dużo zamówiłam dla córeczki takich ciuszkow[emoji6]
Thisjuss, jak super będę trzymać kciuki żeby stres odpuścił i żeby to był najwspanialszy dzień [emoji6]
Augusta89, też z Martynka miałam 2 tyg przesunięcia według usg termin był na 17.08 a OM na 27.07 urodziła się według terminu USG najprawdopodobniej miałam przesunięta owulacje [emoji6] odpoczywaj dużo [emoji4]
Wiola1994, mnie na początku strasznie bolal żołądek okropne uczucie [emoji17] na szczęście przeszło [emoji6]
Też nie jestem za portalem społecznościowym nie pisze się tak fajnie jak na forum bb!!
Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom
Pralinka92 też wychodź z założenia, że lepiej założyć wątek zamknięty. W poprzedniej ciąży zrobiliśmy wątek zamknięty gdzieś ok 14tc w zupełności inaczej się pisało i tak zostało do dnia dzisiejszego, że piszemy do siebie [emoji6]
Karorek, współczuję jelitowki [emoji17]
Oliwiapartycja, jak jest bardzo profesjonalny sprzęt to nie ma problemu z określeniem płci [emoji6]Ze względu na pewne problemy o których nie chce tutaj pisać póki nie zamkniemy wątku. Chodzę do najlepszego specjalisty w Warszawie i robi mi usg na takim monitorze który ma 32cal i widać naprawdę wszystko. Dla mnie temat usg jest bardzo wrażliwy cały czas mam nadzieję, że dzidziuś jest zdrowy i ponownie będę mogła się cieszyć malutkim maluszkiem o którym marzę [emoji4]Mi się marzy mieć Oliwkę w domu [emoji6]
Colorado1989, o rany ale mi narobiłaś ochotę na młode ziemniaczki z koperkiem do tego kefir i jajeczko - pycha [emoji6] A do lata jeszcze tak daleko [emoji17]
Oliwiapartycja, Megalija dzięki Wam mam dzisiaj obiad makaronowy zrobię cannelloni [emoji6]
Megalija, strasznie ciężko kupić dobre ziemniaczki na szczęście my nie mamy tego problemu bo przywozimy od teściów a oni mają swoje i w smaku konsystencji w ogóle nie przypominają tych ze sklepu. Chociaż w Lidlu czasami można kupić na wagę takie ziemniaki z ziemi nawet są zjadliwe [emoji6] Patrzyłaś w h&m tak są takie ciuszki unisex i jak kiedyś w next była bynajmniej dużo zamówiłam dla córeczki takich ciuszkow[emoji6]
Thisjuss, jak super będę trzymać kciuki żeby stres odpuścił i żeby to był najwspanialszy dzień [emoji6]
Augusta89, też z Martynka miałam 2 tyg przesunięcia według usg termin był na 17.08 a OM na 27.07 urodziła się według terminu USG najprawdopodobniej miałam przesunięta owulacje [emoji6] odpoczywaj dużo [emoji4]
Wiola1994, mnie na początku strasznie bolal żołądek okropne uczucie [emoji17] na szczęście przeszło [emoji6]
Też nie jestem za portalem społecznościowym nie pisze się tak fajnie jak na forum bb!!
Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
oliwiapatrycja
To ładnie podsumował Twój zakup tak to jest czasem z facetami. Zawsze możesz jakieś unisex kupić. Ja narazie kupuje szare, kremowe, beżowe, ciuszki bo uważam ze będę pasować dla chłopca i dziewczynki, potem wiadomo żeby za szaro nie było to dodaje coś różowego albo jak chłopiec niebieskiego i będzie ok :-)jak będę pewna płci to dopiero zaczną kupować typowo dla chłopca albo dziewczynki, ale gdyby była dziewczynka to i tak nie chce wszystkiego mieć różowego bo co za dużo to nie zdrowoJa bym juz chciala poznac bo chetnie bym juz kupowala ciuszki takie slodkie sa zreszta kupilam juz kiedys taka slodka kamizelke a maz sie zapytal czy to kupilam dla psa to jeszcze zalezy jak sie szkrabek obroci mi sie jakos 3D nie podobaja zdjecia wole te zwykle