reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Co do USG na nfz u mnie w przychodni robi się tylko 3.. dlatego w tej ciąży chodzę ibprywatnie i na nfz [emoji14] dziś na 12 mam właśnie 1 Usg na nfz Ale tam to mają sprzęt.. z lat 80 chyba.jak nie dalej.
Ja bym chciała teraz synka ale druga córeczka też nie pogardze :)
Dziewczyny, czy któraś z was boli żołądek ?? Ja wieczorami umieram. Tak boli jakbym się kamieni najadla :( ani zjeść ani wypić. Do tego te mdłości. Kieedy to się skończy :(
I jak z tym zamkniętym wątkiem ??
U nas będzie Julia albo.. nie wiem :D Myślę o Bartku, Marcelku.. I wiele innych. Ciężko będzie z chłopcem :p
Ja mam tak z żołądkiem.. a od wczoraj wymioty... I to takie konkretne. Zarsz jadę do swojego ginekologa po receptę.. powtórka z rozrywki z ciąży z synem.. a miałam nadzieję że ta ciąża będzie lepsza

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

reklama
Ja o tym,że będą mamą chłopca dowiedziałam się w 20tyg ;)
Co do imion dla dziewczynki podoba mi się Martynka , a dla chłopca Miłosz. Za to mężowi : Matylda, Helena. A dla chłopca Fryderyk lub Wincenty ;D Ale teraz ,to ja decyduję o imieniu ;)

Dzień dobry! Coś mi się popsuło w apce i nie dostawałam powiadomień :( ale nadrobilam. Dziewczyny współczuję tych chorób. Mnie za to bierze mały stresik przed jutrem, niby wychodzę za mężczyzne z którym jestem 11lat, ale to całe zamieszanie mnie denerwuje okropnie [emoji14]

hchyyx8dnm3epjzo.png

Hej dziewczyny, dawno nie pisałam, ale się przypomnę. Wg OM powinnam być w 9 Tc, usg z wczoraj 7 Tc, ale pocieszające jest to że maleństwo rośnie i mam nadzieję, że nadrobi:). Dodatkowo miałam infekcje i przyjmuje Pimafucin (dziś będzie moja ostatnia globulka). Wczoraj w pracy zauważyłam zabarwiony śluz, dlatego odrazu pojechałam do lekarza. Wszystko w środku wygląda wporzadku, nic ma nic niepokojącego, serducho maleństwa bije jak szalone:). Podejrzewam, że to zabarwienie pojawiło się po zaparciach z którymi walczę od tygodnia + ciągłe zmęczenie i niewyspanie, być może też globulki. Niestety niewiadomo. Dostałam duphaston I zwolnienie z pracy do końca miesiąca. Także leżę i odpoczywam. Pozdrawiam:)

Jak znajdziesz unisexowe ciuszki w jakiejś sieciówce czy czymś to dawaj znać bo podchodzę do tego tak samo. U mnie w okolicy niestety mało jest sklepów z odzieżą używaną, a jak są to w chorych cenach, a wiem że cuda tam można znaleźć.
Na allegro są takie unisex jak ostatnio oglądalam, półspioszki czy śpioszki np, jak znajdę link to później mogę wysłać :-)

Ja wiem ze nikt normalny by tak może nie wolał. Ale obawiam się ze tesciowie po złośliwości by mogli wołać właśnie Olesia.

U nas będzie albo Bartosz albo Małgosia.

Moze by tak mogli wolac z przyzwyczajenia moja babcia sw. Pamieci ciagle mylila imiona swoich synow i tak zartowalam ze powinna dac na odwrot imiona :)

To szybko poznałaś płeć :-)ja trochę czytałam informacji należy ten temat i że w takich tygodniach jest trochę za wcześnie bo narządy chłopca i dziewczynki na tym etapie jeszcze wyglądają podobnie. Chociaż wolałabym tez juz poznać płeć to nie wiem jak z tym będzie :-)
Tez jestem za wątkiem zamkniętym :-)ja mam jutro usg 12.4 tydz ale wątpię że poznam płeć jeszcze z moim szczęściem :-/
a miałas robione usg w 3d czy to zwykle w 12 tyg?
Ja bym juz chciala poznac bo chetnie bym juz kupowala ciuszki takie slodkie sa zreszta kupilam juz kiedys taka slodka kamizelke a maz sie zapytal czy to kupilam dla psa :p to jeszcze zalezy jak sie szkrabek obroci :p mi sie jakos 3D nie podobaja zdjecia wole te zwykle :)

Kwestia lekarza. Ja chodziłam na nfz i miałam więcej niż 3 a ciąża rozwijała się prawidłowo.
Tak też myślę ta moja lekarka poprostu była niemiła opinię też miała kiepska ale jedyny lekarz dostępny w mojej przychodni a ciąża przebiegała prawidłowo więc nie narzekałam teraz wiem że w ciąży
zasługuje na godne traktowanie trudno skoro w większości przypadków trzeba za ten komfort zaplacic...tak to jest u nas w Polsce
Co do obiadu to już postanowienie mąż zrobi mi kebaby a ja na szybko jeszcze jakaś zupkę sknoce oczywiście gotowca
Co do zamknięcia forum też bym była za

KatiNails, bidulko oby zrobiło Ci się lepiej ! Daj znać po wizycie u lekarza [emoji4]

Pralinka92 też wychodź z założenia, że lepiej założyć wątek zamknięty. W poprzedniej ciąży zrobiliśmy wątek zamknięty gdzieś ok 14tc w zupełności inaczej się pisało i tak zostało do dnia dzisiejszego, że piszemy do siebie [emoji6]

Karorek, współczuję jelitowki [emoji17]

Oliwiapartycja, jak jest bardzo profesjonalny sprzęt to nie ma problemu z określeniem płci [emoji6]Ze względu na pewne problemy o których nie chce tutaj pisać póki nie zamkniemy wątku. Chodzę do najlepszego specjalisty w Warszawie i robi mi usg na takim monitorze który ma 32cal i widać naprawdę wszystko. Dla mnie temat usg jest bardzo wrażliwy cały czas mam nadzieję, że dzidziuś jest zdrowy i ponownie będę mogła się cieszyć malutkim maluszkiem o którym marzę [emoji4]Mi się marzy mieć Oliwkę w domu [emoji6]

Colorado1989, o rany ale mi narobiłaś ochotę na młode ziemniaczki z koperkiem do tego kefir i jajeczko - pycha [emoji6] A do lata jeszcze tak daleko [emoji17]

Oliwiapartycja, Megalija dzięki Wam mam dzisiaj obiad makaronowy zrobię cannelloni [emoji6]

Megalija, strasznie ciężko kupić dobre ziemniaczki na szczęście my nie mamy tego problemu bo przywozimy od teściów a oni mają swoje i w smaku konsystencji w ogóle nie przypominają tych ze sklepu. Chociaż w Lidlu czasami można kupić na wagę takie ziemniaki z ziemi nawet są zjadliwe [emoji6] Patrzyłaś w h&m tak są takie ciuszki unisex i jak kiedyś w next była bynajmniej dużo zamówiłam dla córeczki takich ciuszkow[emoji6]

Thisjuss, jak super będę trzymać kciuki żeby stres odpuścił i żeby to był najwspanialszy dzień [emoji6]

Augusta89, też z Martynka miałam 2 tyg przesunięcia według usg termin był na 17.08 a OM na 27.07 :) urodziła się według terminu USG najprawdopodobniej miałam przesunięta owulacje [emoji6] odpoczywaj dużo [emoji4]

Wiola1994, mnie na początku strasznie bolal żołądek okropne uczucie [emoji17] na szczęście przeszło [emoji6]

Też nie jestem za portalem społecznościowym nie pisze się tak fajnie jak na forum bb!!

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja bym juz chciala poznac bo chetnie bym juz kupowala ciuszki takie slodkie sa zreszta kupilam juz kiedys taka slodka kamizelke a maz sie zapytal czy to kupilam dla psa :p to jeszcze zalezy jak sie szkrabek obroci :p mi sie jakos 3D nie podobaja zdjecia wole te zwykle :)
To ładnie podsumował Twój zakup :-D tak to jest czasem z facetami. Zawsze możesz jakieś unisex kupić. Ja narazie kupuje szare, kremowe, beżowe, ciuszki bo uważam ze będę pasować dla chłopca i dziewczynki, potem wiadomo żeby za szaro nie było to dodaje coś różowego albo jak chłopiec niebieskiego i będzie ok :-)jak będę pewna płci to dopiero zaczną kupować typowo dla chłopca albo dziewczynki, ale gdyby była dziewczynka to i tak nie chce wszystkiego mieć różowego bo co za dużo to nie zdrowo :-D

Do góry