reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
To dajesz mi nadzieje, bo ja się martwię właśnie czy będę miała pokarm, bo chciałabym karmić córeczkę, a to pierwsza ciąża i nie wiem kompletnie czego się spodziewać. A przed ciążą miałam niezbyt duży biust, przy ciąży wiadomo przybrał „masy” hah, ale żadnej siary nic nie mam jeszcze, nic nie boli, jedynie się zrobiły coraz większe suty hah i żyły wychodzą a tak to ciekawa jestem czy po porodzie ruszy produkcja [emoji16] to super, że tak się udało u Was :) i jaka mała kochana spioszka z niej :)
Ja też nigdy nie miałam dużych. W pierwszej ciąży znacząco się powiększyły, a jak zaczęłam karmić i miałam nawał mleczny to wyglądałam jak dojna krowa... [emoji23][emoji23][emoji23]

I ja wyprawilam męża i córkę i się zbieram do życia.

Laktacja to temat rzeka dziewczyny, chciałam powiedzieć że te co mają małe piersi niech się tym nie stresują ja mam A i przy córce miałam problemy z laktacja dopiero później a nie na początku . Nigdy siary na oczy nie wiedziałam a piersi mi nie urosły. Młoda w szpitalu była dokarmiana raz że strzykawki i tyle. Więc rozmiar nie ma znaczenia.

Ja też biorę tantum rosa i po porodzie rozróbie go w butelce z dziubkiem i będę używać przy każdej wizycie w toalecie. Tak samo robiłam po pierwszym porodzie i u nas polozn tak polecają.

Ja tez bym chciała chociaż do 37 - bo ostatnio ten 36 był troche dla Gabrysia niezbyt jeszcze optymalny ..
Właśnie podobno dziewczynki są szybciej wydolna oddechowo i ogólnie dojrzałe niż chłopcy. Albo Gabryś nie był tym 'dominujacyn' bliźniakiem. Ale dziewczyna mojego brata też jest z bliźniaków. I ona też była tym 'dominującym' bliźniakiem nad bratem.

A ja dzisiaj wstawałam tylko raz na siku ale i tak się nie wyspalam. Jakoś nie mogłam się ułożyć i co chwilę budziłam z bólem kręgosłupa i bioder.
Do tego od zmniejszenia magnezu mam skurcze łydek znowu no ale trzeba jakoś to przeżyć.
Lekarz kazał mi też jeść więcej wołowiny a ja jakoś ogólnie mięsa mało jem bo nie mam ochoty. Nie wiem nawet co zrobić z wołowiny oprócz burgerow:) chociaż pewnie można wszystko.

A ja dzisiaj wstawałam tylko raz na siku ale i tak się nie wyspalam. Jakoś nie mogłam się ułożyć i co chwilę budziłam z bólem kręgosłupa i bioder.
Do tego od zmniejszenia magnezu mam skurcze łydek znowu no ale trzeba jakoś to przeżyć.
Lekarz kazał mi też jeść więcej wołowiny a ja jakoś ogólnie mięsa mało jem bo nie mam ochoty. Nie wiem nawet co zrobić z wołowiny oprócz burgerow:) chociaż pewnie można wszystko.
Steki z grilla [emoji7] nawet takiego elektrycznego, do tego zapiekane ziemniaczki i jakaś sałata [emoji7]

Przygotowalam sie do spania.. mianowicie pod tylkiem mam ceratke i recznik :D tak w razie cos :D od poniedzialku mi cos mowi ze mam sobie poszykowac wszystko.. i to pod tylkiem, czy np ogolenie malej.. :D
Ja już jakos od tygodnia mam pod przescieradlem podklad na łóżko w razie w ;) tym bardziej, że mamy nowy materac to szkoda by było gdybym go zalała wodami płodowymi ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Jedz pomidory i banany i gorzką czekoladę. One mają i magnez i potas , powinno być lepiej☺

Do góry