Ogólnie ok jeszcze z łóżka nie wstałam, ale chyba zaraz mnie głód wygoni [emoji23]To tak jakby ci sie moja ciąża poprzednia wysnuła był chłopiec i dziewczynka tylko on leżał pod nia zgnieciony i cała ciąże nie wiedziałam jak bedzie wyglądał
Jak dzis sie czujesz ?
reklama
Zuzanka1402
Fanka BB :)
Ja też nigdy nie miałam dużych. W pierwszej ciąży znacząco się powiększyły, a jak zaczęłam karmić i miałam nawał mleczny to wyglądałam jak dojna krowa... [emoji23][emoji23][emoji23]To dajesz mi nadzieje, bo ja się martwię właśnie czy będę miała pokarm, bo chciałabym karmić córeczkę, a to pierwsza ciąża i nie wiem kompletnie czego się spodziewać. A przed ciążą miałam niezbyt duży biust, przy ciąży wiadomo przybrał „masy” hah, ale żadnej siary nic nie mam jeszcze, nic nie boli, jedynie się zrobiły coraz większe suty hah i żyły wychodzą a tak to ciekawa jestem czy po porodzie ruszy produkcja [emoji16] to super, że tak się udało u Was i jaka mała kochana spioszka z niej
Gienio
Ja tez bym chciała chociaż do 37 - bo ostatnio ten 36 był troche dla Gabrysia niezbyt jeszcze optymalny ..U mnie całe szczęście nie odszedł cały, więc mam nadzieję wytrzymać jeszcze półtora tygodnia do 37+0. :/
Daj znać po wizycie :*
Biedroneczka10
I ja wyprawilam męża i córkę i się zbieram do życia.
Laktacja to temat rzeka dziewczyny, chciałam powiedzieć że te co mają małe piersi niech się tym nie stresują ja mam A i przy córce miałam problemy z laktacja dopiero później a nie na początku . Nigdy siary na oczy nie wiedziałam a piersi mi nie urosły. Młoda w szpitalu była dokarmiana raz że strzykawki i tyle. Więc rozmiar nie ma znaczenia.
Ja też biorę tantum rosa i po porodzie rozróbie go w butelce z dziubkiem i będę używać przy każdej wizycie w toalecie. Tak samo robiłam po pierwszym porodzie i u nas polozn tak polecają.
Laktacja to temat rzeka dziewczyny, chciałam powiedzieć że te co mają małe piersi niech się tym nie stresują ja mam A i przy córce miałam problemy z laktacja dopiero później a nie na początku . Nigdy siary na oczy nie wiedziałam a piersi mi nie urosły. Młoda w szpitalu była dokarmiana raz że strzykawki i tyle. Więc rozmiar nie ma znaczenia.
Ja też biorę tantum rosa i po porodzie rozróbie go w butelce z dziubkiem i będę używać przy każdej wizycie w toalecie. Tak samo robiłam po pierwszym porodzie i u nas polozn tak polecają.
Właśnie podobno dziewczynki są szybciej wydolna oddechowo i ogólnie dojrzałe niż chłopcy. Albo Gabryś nie był tym 'dominujacyn' bliźniakiem. Ale dziewczyna mojego brata też jest z bliźniaków. I ona też była tym 'dominującym' bliźniakiem nad bratem.Ja tez bym chciała chociaż do 37 - bo ostatnio ten 36 był troche dla Gabrysia niezbyt jeszcze optymalny ..
Biedroneczka10
A ja dzisiaj wstawałam tylko raz na siku ale i tak się nie wyspalam. Jakoś nie mogłam się ułożyć i co chwilę budziłam z bólem kręgosłupa i bioder.
Do tego od zmniejszenia magnezu mam skurcze łydek znowu no ale trzeba jakoś to przeżyć.
Lekarz kazał mi też jeść więcej wołowiny a ja jakoś ogólnie mięsa mało jem bo nie mam ochoty. Nie wiem nawet co zrobić z wołowiny oprócz burgerow chociaż pewnie można wszystko.
Do tego od zmniejszenia magnezu mam skurcze łydek znowu no ale trzeba jakoś to przeżyć.
Lekarz kazał mi też jeść więcej wołowiny a ja jakoś ogólnie mięsa mało jem bo nie mam ochoty. Nie wiem nawet co zrobić z wołowiny oprócz burgerow chociaż pewnie można wszystko.
Steki z grilla [emoji7] nawet takiego elektrycznego, do tego zapiekane ziemniaczki i jakaś sałata [emoji7]A ja dzisiaj wstawałam tylko raz na siku ale i tak się nie wyspalam. Jakoś nie mogłam się ułożyć i co chwilę budziłam z bólem kręgosłupa i bioder.
martini87
Ja już jakos od tygodnia mam pod przescieradlem podklad na łóżko w razie w tym bardziej, że mamy nowy materac to szkoda by było gdybym go zalała wodami płodowymiPrzygotowalam sie do spania.. mianowicie pod tylkiem mam ceratke i recznik tak w razie cos od poniedzialku mi cos mowi ze mam sobie poszykowac wszystko.. i to pod tylkiem, czy np ogolenie malej..
Ostatnia edycja:
reklama
Bajunia
Jedz pomidory i banany i gorzką czekoladę. One mają i magnez i potas , powinno być lepiej☺A ja dzisiaj wstawałam tylko raz na siku ale i tak się nie wyspalam. Jakoś nie mogłam się ułożyć i co chwilę budziłam z bólem kręgosłupa i bioder.