reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
To dajesz mi nadzieje, bo ja się martwię właśnie czy będę miała pokarm, bo chciałabym karmić córeczkę, a to pierwsza ciąża i nie wiem kompletnie czego się spodziewać. A przed ciążą miałam niezbyt duży biust, przy ciąży wiadomo przybrał „masy” hah, ale żadnej siary nic nie mam jeszcze, nic nie boli, jedynie się zrobiły coraz większe suty hah i żyły wychodzą a tak to ciekawa jestem czy po porodzie ruszy produkcja [emoji16] to super, że tak się udało u Was :) i jaka mała kochana spioszka z niej :)
Ja też nigdy nie miałam dużych. W pierwszej ciąży znacząco się powiększyły, a jak zaczęłam karmić i miałam nawał mleczny to wyglądałam jak dojna krowa... [emoji23][emoji23][emoji23]

I ja wyprawilam męża i córkę i się zbieram do życia.

Laktacja to temat rzeka dziewczyny, chciałam powiedzieć że te co mają małe piersi niech się tym nie stresują ja mam A i przy córce miałam problemy z laktacja dopiero później a nie na początku . Nigdy siary na oczy nie wiedziałam a piersi mi nie urosły. Młoda w szpitalu była dokarmiana raz że strzykawki i tyle. Więc rozmiar nie ma znaczenia.

Ja też biorę tantum rosa i po porodzie rozróbie go w butelce z dziubkiem i będę używać przy każdej wizycie w toalecie. Tak samo robiłam po pierwszym porodzie i u nas polozn tak polecają.

Ja tez bym chciała chociaż do 37 - bo ostatnio ten 36 był troche dla Gabrysia niezbyt jeszcze optymalny ..
Właśnie podobno dziewczynki są szybciej wydolna oddechowo i ogólnie dojrzałe niż chłopcy. Albo Gabryś nie był tym 'dominujacyn' bliźniakiem. Ale dziewczyna mojego brata też jest z bliźniaków. I ona też była tym 'dominującym' bliźniakiem nad bratem.

A ja dzisiaj wstawałam tylko raz na siku ale i tak się nie wyspalam. Jakoś nie mogłam się ułożyć i co chwilę budziłam z bólem kręgosłupa i bioder.
Do tego od zmniejszenia magnezu mam skurcze łydek znowu no ale trzeba jakoś to przeżyć.
Lekarz kazał mi też jeść więcej wołowiny a ja jakoś ogólnie mięsa mało jem bo nie mam ochoty. Nie wiem nawet co zrobić z wołowiny oprócz burgerow:) chociaż pewnie można wszystko.

A ja dzisiaj wstawałam tylko raz na siku ale i tak się nie wyspalam. Jakoś nie mogłam się ułożyć i co chwilę budziłam z bólem kręgosłupa i bioder.
Do tego od zmniejszenia magnezu mam skurcze łydek znowu no ale trzeba jakoś to przeżyć.
Lekarz kazał mi też jeść więcej wołowiny a ja jakoś ogólnie mięsa mało jem bo nie mam ochoty. Nie wiem nawet co zrobić z wołowiny oprócz burgerow:) chociaż pewnie można wszystko.
Steki z grilla [emoji7] nawet takiego elektrycznego, do tego zapiekane ziemniaczki i jakaś sałata [emoji7]

Przygotowalam sie do spania.. mianowicie pod tylkiem mam ceratke i recznik :D tak w razie cos :D od poniedzialku mi cos mowi ze mam sobie poszykowac wszystko.. i to pod tylkiem, czy np ogolenie malej.. :D
Ja już jakos od tygodnia mam pod przescieradlem podklad na łóżko w razie w ;) tym bardziej, że mamy nowy materac to szkoda by było gdybym go zalała wodami płodowymi ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Jedz pomidory i banany i gorzką czekoladę. One mają i magnez i potas , powinno być lepiej☺

Do góry