reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

@czarna_jagoda mnie Aleksandra podoba sie od dawna i mojemu mezowi takze. Jakos jestesmy w tym temacie zgodni. A Olesia na Aleksandre juz sie nie wola to wlasnie pokolenie naszych babc tak zdrabnialo. ;)

@sorenlorenson moj maz wczoraj mnie tak zaskoczyl i mowi ze choc zrobimy sobie niespodzianke z plcia a ja kategorycznie mu odmowilam bo ja chce znac plec. ;)

Co do wyprawki ja wszystkie ubranka, czy wozek, czy lozeczko sprzedalam badz wydalam i teraz bede musiala od nowa uzbierac. Ale pochodze sobie po ciucholandach.. sa wysprzedaze po 1 zl i takie piekne ubranka moze kupic. I sa lepszej jakosci niz nowe.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja dziś do swojego ginekologa jadę.
Od wczoraj wymiotuje i praktycznie nic nie jem [emoji24][emoji24]
Dzwoniłam do Niego, powiedziałam że powtórka z rozrywki z synem i kazał przyjechać na 11.15.

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

@sorenlorenson - super, że wszystko dobrze. Może ta tygodniowa różnica w terminie wynika z tego że owulacja była wcześniej niż by z cyklu na sztywno wychodziło. U mnie termin z om to 17/18.08 z USG póki co 19.08 ale z tego co rozumiem to się z biegiem czasu może jeszcze zmieniać.

Dziewczyny jeśli możecie unikać brania nospy to nie bierzcie... nospa działa rozkurczowo nie tylko na Wasz ból brzucha ale też na maluchy. Rozmawiałam ze znajomą niedawno o tym, że bardzo wiele dzieci z którymi pracują logopedzi to tak zwane 'dzieci nospowe', mają obniżone (albo też nadmierne) napięcie mięśniowe, a co za tym idzie słabszą sprawność. Oczywiście nie da się sprawdzić wstecz czy gdyby w ciąży mamy nie przyjmowały nospy tego efektu by nie było. Zdaję sobie też sprawę z tego, że wiele kobiet przyjmuje nospe i rodzą zdrowe dzieci. Wybór zawsze należy do nas, dobrze po prostu o tym wiedzieć.
Z tą nospa to prawda. Już kiedyś też to tu pisalam. Mam koleżankę bardzo dobrego fachowca. Fizjoterapeuta. Zajmuje się terapiami dzieci i ona jak słyszy o nospie w ciąży to białej gorączki dostaje

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Megalija twoja odpowiedz brzmi tak profesjonalnie, że zrobiło mi się od razu lepiej trochę w nocy poczytałam i też mnie to uspokoiło. Trochę się przyjęłam, ponieważ już TSH mam podwyzszone biorę na czczo Euthyrox a tu znowu coś nie tak[emoji22] chyba w tej drugiej ciąży ztobiłam się bardziej przeczulona. Bo wczoraj to się popłakałam z nerwów - tak ogólnie nie chodz tylko o leki, ale ta ciągla praca nerwy na uczelni, koniec semestru gonią terminy sprawozdań, rady pedagogiczne. Dzisiaj postanowiłam, przed Radą porozmawiać z p. Dyrektor że muszę wcześniej wyjść - od soboty moje dziecko ma ferie a ja widziałam ją kilka godzin bo albo śpi jeszcze albo już śpi. Dzisiaj zarezerwowałam bilety do kina i żeby się walilo paliło jedziemy

9ewnk6nl7iw1ts2s.png

Rowniez brałam nospe i córeczką nie miała problemów z napięciem czy jego brakiem. Moja dr. twierdzi, że wszystko z umiarem owszem nadmierne nadużywanie możliwe, że będzie miało jakieś skutki, na pewno nie zaszkodzi jedna tabletka raz na mc czy na dwa mc - dużo gorsze dla dziecka mogą okazać się skurcze wywołane bolem brzucha[emoji17]

Ninex, Szelazo jest na receptę?

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom
Bez recepty[emoji6]

Sent from my MB5012 using Forum BabyBoom mobile app

Ja przy pierwszym dziecku miałam przeczucie, że będzie dziewczynka i się sprawdziło :) teraz wydaje mi się że będzie chłopak i tez fajnie bo córka chce brata :) i fajnie mieć parkę :) oczywiście zależy mi żeby było zdrowe i płeć jest drugorzędna dla mnie :)

Właśnie fajnie by było mieć zamknięty wątek bo to różnie bywa, nie wiadomo kto to czyta i wgl. A spotkałam się z taką sytuacją, że we wcześniejszych wątkach juz nie pamiętam który to był, był przypadek trolla który pisał, zdobywał zaufanie dziewczyn i najnormalniej w świecie kłamał a wcale nie było żadnej ciąży, nawet zdjęcia z usg brał z internetu czy coś :/ wolałabym uniknąć takich sytuacji u nas...

reklama
Do góry