reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Wow tu w uk as tylko 2 za darmo usg 12 tydz I 20 jak dla mnie to za malo I tez chodze prywatnie tzn z julcia bylam 32 tydz dla sprawdzenia a z terazniejsza moja fasolka bylam 7 tyg bo bardzo sie martwilam czy wszytsko ok po ostatniej utracie swego okruszka ...
Dla mnie tez za malo dlatego sie ciesze ze mam usg na kazdej wizycie zwlaszcza ze mam problemy tarczyca i Mocz mi kiepsko wychodzi nie pomogly ziolowe leki i musialam brac antybiotyk i dlatego sie boje nastepnej wizyty :(

reklama
Tylko trzy USG? To co pójdę co miesiąc na wizytę do lekarza i on dalej będzie mnie kierował na badania i tak dalej nawet nie wiedząc czy moje dzieciątko jeszcze żyje? Coś tu nie gra.

f2w3flw1cbdbspns.png
Ja nie wiem jak jest na fundusz z tymi wizytami bo ja chodze prywatnie a badania robie czesto bo mam kiepskie wizyty a dziecko jest dla mnie najwazniejsze zwlasnej inicjatywy robie a lekarz zleca to co najwazniejsze choc ostatnio nie ma co bo wszystko robie na bierzaco bo Ty mnie nie rozumiesz ja pisze o tym co sie orientuje ze na fundusz sa tylko 3 za darmo usg

Tylko trzy USG? To co pójdę co miesiąc na wizytę do lekarza i on dalej będzie mnie kierował na badania i tak dalej nawet nie wiedząc czy moje dzieciątko jeszcze żyje? Coś tu nie gra.

f2w3flw1cbdbspns.png
Ja w pierwszej ciąży miałam więcej niż 3 usg. Jakoś tak co druga wizytę o ile dobrze pamiętam.
A od któregoś momentu to położna przed wizytą sprawdzała tętno dziecka.

Hehe umieram z ciekawosci5, bo wg chińskiego kalendarza dziewczynka
To może jak jyz poznamy w 100%plec to napiszcie czy wam się zgadza z tym co jest napisane w tym chińskim kalendarzu wz jestem ciekawa może faktycznie wszystkim się sprawdzi u mnie przewidywany jest chłopak ja po cichutku liczę że to dziewczynka i takie mam przeczucia ale zobaczymy..

Hej dziewczęta moje :* wczoraj poszłam lezec i zasnęłam :) co do leków to ogólnie jestem przecziwniczką łykania medykamentów na potęgę... Nospy jeszcze ani razu nie brałam mimo że boli brzuch, zawsze staram się położyć i przeczekać niż od razu lekami siebie i dzidziolka faszerować...

Dzisiaj tez mnie pobolewa podbrzusze ale tak co jakiś czas i jest to znośny ból :) dzisiaj czeka mnie zawiezienie siśków do badania i w piątek odbiorę sobie wyniki :)

A jak tam u was dzisiaj samopoczucie?
Myślałyście nad wątkiem zamkniętym? Czy według was to jeszcze trochę za szybko?

f2w3flw1cbdbspns.png
Tak jest w Polsce kochana że w ramach NFZ robią ci w ciąży 3 USG też tak miałam bo dwukrotnie chodziłam na NFZ przy 3 ciąży chodziłam osobno prywatnie tym razem się nie szczykam chodzę tylko prywatnie bo i lekarka z NFZ była delikatnie ujmując przeniemila!!

Hej. Ale wy duzo piszecie. S

Prymulkax wspolczoje ci strasznie. Jest mi smutno ze takie rzeczy musza nas spotykac.

Co do usg na nfz ja w poprzedniej ciazy mialam 4 robione u lekarza, urodzilam 4 dni przed terminem a wizyte mialam miec w dniu terminu i mialam miec usg na nim ale nie doczekalam czyli w sumie bym miala 5, natomiast od 19 tygodnia co wizyte mialam sprawdzane serduszko przez polozna.

Mam cicha nadzieje na dziewczynke oraz przeczucia ale boje sie o tym myslec zeby sie nie rozczarowac. Imie chcialam Aleksandra, Ola.

U mnie leci 10 tydzien a wymioty, mdlosci i zle samopoczucie nie odpuszcza.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Hello

Ja płeć poznałam w 12 tc i teraz bardzo chciałabym żeby to było dziewczynka. Jak kiedyś zamknięty wątek to Wam napiszę dlaczego [emoji17]

Pralinka92, też myslam żeby załączyć zamknięty wątek moglibyśmy wstawiać zdjęcia i pisać o tym o czym nie mamy odwagi na otwartym ale może niech większość się opowie za czym są [emoji6]

Jakie macie plany na dzisiejszy obiad - totalnie nie mam weny [emoji4]

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry