reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
@eulalia83 - spokojnie z tymi wynikami :) nie ma dużo odstepstw od normy. Z reszta dotycza one głównie parametrow rozmiaru krwinek i proporcji wystepowania poszczegolnych komorek krwi w jej objetosci. W ciąży dzialanie krwiotworcze naszego organizmu jest obciazone bo musimy tej krwi wytworzyc wiecej, a do tego zasilamy tez mala paskude w brzuchu. ja lekarzem nie jestem i nie mam kompetencji zeby czyjes badania interpretowac ale, gdyby byly to moje wyniki to spokojnie bym czekala a terminowa wizytę bo nie zauwazylam w tych wynikach przejawów zapalen ani nic innego niepokojacego. Jesli sie bardzo martwisz to idz do lekarza, wiem ze to czerwone podświetlenie dodaje +20 do powagi sytuacji :)

@justyna919 mnie się bardzo podoba Aleksandra i gdyby nie to że mąż ma babcie o tym imieniu i wszyscy brzydko je zdrabniaja to bym brała pod uwagę a tak to nie chce żeby mi na dziecko Olesia wołali.

Wy wszyscy o tej płci ja w pierwszej ciąży dowiedziała się że to dziewczynka przy porodzie, teraz tez się nie pytałam o plec i chyba tak zostanie chyba ze gdzieś sie lekarzowi wypsnie ;)

Ja w pierwszej ciąży w 12tyg dowiedziałam się że na 80proc chłopak [emoji5]
Teraz sama nie wiem co bym chciała usłyszeć.
Mąż sie skłania ku drugiemu synowi ze względu na to, że cała wyprawka by była.

Powiem wam jak my mielismy z watkiem zamknietym bo udzialalam sie kiedys na Wrzesniowe mamy 2007 :) a wiec mielismy normalny watek otwarty dla wszystkich (jak by chcialy jakies nowe mamusie dołaczyc) i tam pisalismy o wszystkim i mielismy taki tak jak by podwatek zamkniety i tam pisalismy o sprawach o ktorych nie chciliesmy pisac na otwartym i tam wklejalismy zdjecia dostep do niego mieli tylko zatwierdzeni uzytkownicy.

Znam 3 pary którym urodziło sie dziecko innej plci niż wynikalo z usg. I bylo to w XXI wieku ;) oczywiscie nie zmienia to faktu ze jak mi lekarka pokaże na usg dziecka sisiora albo wagine to bede zadowolona :D

U mnie na obiad dzis makaron z sosem bolonskim. Ale nie spaghetti tylko farfalle bo w pracy sie slabo je dlugi makaron :-) jutro bedzie łosoś z fasolką szparagowa i chyba puree ziemniaczane. o ile ile dorwe gdzies ladne ziemniaki. Cos mnie strzela jak widze w sklepie te pomarszczone wyziebione stare ziemniaki. ladne tez sa ale nie na wage tylko pakowane po 2.5 kilo a my miesiecznie chyba kilograma nie jemy :p

Ja w pierwszej ciąży miałam więcej niż 3 usg. Jakoś tak co druga wizytę o ile dobrze pamiętam.
A od któregoś momentu to położna przed wizytą sprawdzała tętno dziecka.
O i to ma już dla mnie większy sens. ;)

f2w3flw1cbdbspns.png

Znam 3 pary którym urodziło sie dziecko innej plci niż wynikalo z usg. I bylo to w XXI wieku ;) oczywiscie nie zmienia to faktu ze jak mi lekarka pokaże na usg dziecka sisiora albo wagine to bede zadowolona :D

U mnie na obiad dzis makaron z sosem bolonskim. Ale nie spaghetti tylko farfalle bo w pracy sie slabo je dlugi makaron :-) jutro bedzie łosoś z fasolką szparagowa i chyba puree ziemniaczane. o ile ile dorwe gdzies ladne ziemniaki. Cos mnie strzela jak widze w sklepie te pomarszczone wyziebione stare ziemniaki. ladne tez sa ale nie na wage tylko pakowane po 2.5 kilo a my miesiecznie chyba kilograma nie jemy :p
Też znam taki przypadek, śmiesznie się patrzylo na chłopca co pierwsze tygodnie życia ubierany był w różowe ubranka i tak dalej, bo wiadomo, że po porodzie nikt by już nie biegał po nowe ubranka na tą chwilkę.

f2w3flw1cbdbspns.png

reklama
Hahaah... przypierwszym dziecku to jeszcze o tyle smieszne ze czesto cala wyprawke sie, komponuje kolorystycznie pod plec :D posciel, rozek, ciuszki, czasem i sciany malowane. Przy drugim i kolejnym to chyba ma sie wiecej luzu :)
Czasem rozgladam sie sa unisexowymi ciuszkami ale serio jest tego malo.

Do góry