czarna_jagoda
Fanka BB :)
Tak jest w Polsce kochana że w ramach NFZ robią ci w ciąży 3 USG
Kwestia lekarza. Ja chodziłam na nfz i miałam więcej niż 3 a ciąża rozwijała się prawidłowo.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak jest w Polsce kochana że w ramach NFZ robią ci w ciąży 3 USG
O i to ma już dla mnie większy sens.Ja w pierwszej ciąży miałam więcej niż 3 usg. Jakoś tak co druga wizytę o ile dobrze pamiętam.
A od któregoś momentu to położna przed wizytą sprawdzała tętno dziecka.
Też znam taki przypadek, śmiesznie się patrzylo na chłopca co pierwsze tygodnie życia ubierany był w różowe ubranka i tak dalej, bo wiadomo, że po porodzie nikt by już nie biegał po nowe ubranka na tą chwilkę.Znam 3 pary którym urodziło sie dziecko innej plci niż wynikalo z usg. I bylo to w XXI wieku oczywiscie nie zmienia to faktu ze jak mi lekarka pokaże na usg dziecka sisiora albo wagine to bede zadowolona
U mnie na obiad dzis makaron z sosem bolonskim. Ale nie spaghetti tylko farfalle bo w pracy sie slabo je dlugi makaron :-) jutro bedzie łosoś z fasolką szparagowa i chyba puree ziemniaczane. o ile ile dorwe gdzies ladne ziemniaki. Cos mnie strzela jak widze w sklepie te pomarszczone wyziebione stare ziemniaki. ladne tez sa ale nie na wage tylko pakowane po 2.5 kilo a my miesiecznie chyba kilograma nie jemy