reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
@eulalia83 - spokojnie z tymi wynikami :) nie ma dużo odstepstw od normy. Z reszta dotycza one głównie parametrow rozmiaru krwinek i proporcji wystepowania poszczegolnych komorek krwi w jej objetosci. W ciąży dzialanie krwiotworcze naszego organizmu jest obciazone bo musimy tej krwi wytworzyc wiecej, a do tego zasilamy tez mala paskude w brzuchu. ja lekarzem nie jestem i nie mam kompetencji zeby czyjes badania interpretowac ale, gdyby byly to moje wyniki to spokojnie bym czekala a terminowa wizytę bo nie zauwazylam w tych wynikach przejawów zapalen ani nic innego niepokojacego. Jesli sie bardzo martwisz to idz do lekarza, wiem ze to czerwone podświetlenie dodaje +20 do powagi sytuacji :)

@justyna919 mnie się bardzo podoba Aleksandra i gdyby nie to że mąż ma babcie o tym imieniu i wszyscy brzydko je zdrabniaja to bym brała pod uwagę a tak to nie chce żeby mi na dziecko Olesia wołali.

Wy wszyscy o tej płci ja w pierwszej ciąży dowiedziała się że to dziewczynka przy porodzie, teraz tez się nie pytałam o plec i chyba tak zostanie chyba ze gdzieś sie lekarzowi wypsnie ;)

Ja w pierwszej ciąży w 12tyg dowiedziałam się że na 80proc chłopak [emoji5]
Teraz sama nie wiem co bym chciała usłyszeć.
Mąż sie skłania ku drugiemu synowi ze względu na to, że cała wyprawka by była.

Powiem wam jak my mielismy z watkiem zamknietym bo udzialalam sie kiedys na Wrzesniowe mamy 2007 :) a wiec mielismy normalny watek otwarty dla wszystkich (jak by chcialy jakies nowe mamusie dołaczyc) i tam pisalismy o wszystkim i mielismy taki tak jak by podwatek zamkniety i tam pisalismy o sprawach o ktorych nie chciliesmy pisac na otwartym i tam wklejalismy zdjecia dostep do niego mieli tylko zatwierdzeni uzytkownicy.

Znam 3 pary którym urodziło sie dziecko innej plci niż wynikalo z usg. I bylo to w XXI wieku ;) oczywiscie nie zmienia to faktu ze jak mi lekarka pokaże na usg dziecka sisiora albo wagine to bede zadowolona :D

U mnie na obiad dzis makaron z sosem bolonskim. Ale nie spaghetti tylko farfalle bo w pracy sie slabo je dlugi makaron :-) jutro bedzie łosoś z fasolką szparagowa i chyba puree ziemniaczane. o ile ile dorwe gdzies ladne ziemniaki. Cos mnie strzela jak widze w sklepie te pomarszczone wyziebione stare ziemniaki. ladne tez sa ale nie na wage tylko pakowane po 2.5 kilo a my miesiecznie chyba kilograma nie jemy :p

Ja w pierwszej ciąży miałam więcej niż 3 usg. Jakoś tak co druga wizytę o ile dobrze pamiętam.
A od któregoś momentu to położna przed wizytą sprawdzała tętno dziecka.
O i to ma już dla mnie większy sens. ;)

f2w3flw1cbdbspns.png

Znam 3 pary którym urodziło sie dziecko innej plci niż wynikalo z usg. I bylo to w XXI wieku ;) oczywiscie nie zmienia to faktu ze jak mi lekarka pokaże na usg dziecka sisiora albo wagine to bede zadowolona :D

U mnie na obiad dzis makaron z sosem bolonskim. Ale nie spaghetti tylko farfalle bo w pracy sie slabo je dlugi makaron :-) jutro bedzie łosoś z fasolką szparagowa i chyba puree ziemniaczane. o ile ile dorwe gdzies ladne ziemniaki. Cos mnie strzela jak widze w sklepie te pomarszczone wyziebione stare ziemniaki. ladne tez sa ale nie na wage tylko pakowane po 2.5 kilo a my miesiecznie chyba kilograma nie jemy :p
Też znam taki przypadek, śmiesznie się patrzylo na chłopca co pierwsze tygodnie życia ubierany był w różowe ubranka i tak dalej, bo wiadomo, że po porodzie nikt by już nie biegał po nowe ubranka na tą chwilkę.

f2w3flw1cbdbspns.png

reklama
Hahaah... przypierwszym dziecku to jeszcze o tyle smieszne ze czesto cala wyprawke sie, komponuje kolorystycznie pod plec :D posciel, rozek, ciuszki, czasem i sciany malowane. Przy drugim i kolejnym to chyba ma sie wiecej luzu :)
Czasem rozgladam sie sa unisexowymi ciuszkami ale serio jest tego malo.

Do góry