reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Jestem po badaniu.. szyjka wygladzona.. mala napiera i ja czuc bardzo juz ,pytalam o ta lechtaczke,mowil ze to podraznienie takie to efekt napierania malej.. nie kazal sie juz zapisywac tylko jesli poczuje silne skurcze ,zaobserwowac i mam odrazu jechac do szpitala.. bolalo mnie gdy badal wszystko w srodku.. mala ma 3200 wg niego ale powiedzial ze nie jest to precyzyjny pomiar ;) a i rozwarcie mam na 2 cm. Na ktg pisaly mi sie skurcze ;) i powiedzial ze w przyszlym tyg juz sie nie zobaczymy
Czyli już niedługo :) to przy następnych mocnych skurczach wybierasz się do szpitala? [emoji16]

No i już coraz bliżej, pięknie :) trzymam kciuki żebyś długo się nie męczyła. A córcia już super duża ;) także może wychodzić.

U mnie 11 dni temu wg usg miala 2,8 kg to pewnie dobiła już do 3 kg i wizytę mam w ten poniedziałek ostatnia, ale ciekawa jestem czy dotrwamy skoro jeszcze 4 dni, ja mam Bartka na codzien w domku, bo dostał chorobowe na plecy + weekend wolny ma i nawet on chciał się poprzytulać, nie żebyśmy chcieli mała wyganiać, ale mogłaby się urodzic w weekend żeby dostał od razu dni na opiekę 2 wolne i później urlop mu przesuną ten co ma na 3-20 sierpnia i idealnie hah :)
Nie no w ogóle nie chcecie jej wyganiać po tym co piszesz [emoji14] tak tylko będziesz piła herbatę i kochała się z facetem specjalnie bo ma kilka dni wolnego [emoji14] i tak tylko masz zaplanowane kiedy mogłaby się urodzić [emoji14]

Nie no w ogóle nie chcecie jej wyganiać po tym co piszesz [emoji14] tak tylko będziesz piła herbatę i kochała się z facetem specjalnie bo ma kilka dni wolnego [emoji14] i tak tylko masz zaplanowane kiedy mogłaby się urodzić [emoji14]
To żeś teraz napisała [emoji23][emoji23]
Przy planach Karoliny taki ogólny plan to praktycznie nie plan wiec tak jakby nie miała planu [emoji39]. Po niej spodziewałabym się " mogłaby się urodzić w niedzielę między 12-13 " to byłby plan w stylu Karoliny [emoji23][emoji23]

Wiem, że to żaden wyznacznik ale ja ostatnio od poltora tygodnia codziennie chodzę do kibelka na 2. Codziennie, czasami nawet 2 razy. Gdzie wcześniej chodziłam co 3-4 dni więc dla mnie jest to mega dziwne.:D no i wczoraj meczyly mnie delikatne bole okresowe i kłucie w szyjce, no i dzisiaj też meczy mnie delikatny ból, do tego jakoś mi tak ciężko i mam wrażenie że zaraz będę wymiotować :(
Jeszcze się stresuje jutrzejsza wizyta, mam nadzieję że Mały coś przybrał jeżeli nie i lekarz nie da mi skierowanie do szpitala i będzie straszyć dalej bardzo starym łożyskiem to chyba zacznę masować sobie sutki, wiem że to się może wydawać mega dziwne ale wydaje mi się że lepiej to moje dziecko będzie mieć poza brzuszkiem niż w nim w takim przypadku. Bo łożysko w każdej chwili może przecież przestać pracować i strasznie mnie to stresuje.. :(
Ty się nie stresuj na zapas :* bo to może też stąd te częste wizyty w toalecie itp.

reklama
IMG_20180719_153950-992x744.jpg

Załączniki

• IMG_20180719_153950-992x744.jpg
    IMG_20180719_153950-992x744.jpg
    157,6 KB · Wyświetleń: 532
Do góry