reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ty to sama sprawdź lepiej z lusterkiem bo mąż to wiesz może coś pokręcić ;) ja np wkładek nie mogę nosić bo mi odparza się wszystko i poci. Wolę już bieliznę zmieniać sto razy.
No wlasnie mi tez sie poci.. moze to odparzenie jest.. nie nosilam wkladek od dluzszego czasu,a zaczelam od szpitala wtedy.. wiec zrezygnowalam.. smaruje clotrimazolum.. :/

No wlasnie mi tez sie poci.. moze to odparzenie jest.. nie nosilam wkladek od dluzszego czasu,a zaczelam od szpitala wtedy.. wiec zrezygnowalam.. smaruje clotrimazolum.. :/

Clotrimazolum nie jest przypadkiem bardziej na grzybicze sprawy? Może weź lepiej sobie nadmanganian potasu kup i przemywaj, tantum rosa albo spryskaj octeniseptem lub posmaruj alantanem ale w kremie nie maści i wietrz ;) na noc majtek nie zakładaj. Przed porodem lepiej żebyś podrażnień nie miała bo i tak przybędą nowe.

Ja też używam wkładek bo upławy mam cały czas lub czop mi powoli odpada ciężko mi to stwierdzić i od jakiegoś czasu mam podrażnienia i świąd i też wczoraj kupiłam tą maść :D fajną ma cenę bo tylko 3,50 zapłaciłam :)

Clotrimazolum nie jest przypadkiem bardziej na grzybicze sprawy? Może weź lepiej sobie nadmanganian potasu kup i przemywaj, tantum rosa albo spryskaj octeniseptem lub posmaruj alantanem ale w kremie nie maści i wietrz ;) na noc majtek nie zakładaj. Przed porodem lepiej żebyś podrażnień nie miała Boni tak przybędą nowe.
No jest,ale zawsze mi pomagalo :/ dzieki ;) mam ten tantum rosa..

Ja też używam wkładek bo upławy mam cały czas lub czop mi powoli odpada ciężko mi to stwierdzić i od jakiegoś czasu mam podrażnienia i świąd i też wczoraj kupiłam tą maść :D fajną ma cenę bo tylko 3,50 zapłaciłam :)

Bo te wkładki prawda taka odcinają dopływ powietrza. Poza tym wiadomo że czy czysta jest czy nie, trzeba zmieniać jak dziecku pieluszkę kilka razy dziennie. Ja mimo to używam naprawdę bardzo rzadko. Nie służą mi.

Bo te wkładki prawda taka odcinają dopływ powietrza. Poza tym wiadomo że czy czysta jest czy nie, trzeba zmieniać jak dziecku pieluszkę kilka razy dziennie. Ja mimo to używam naprawdę bardzo rzadko. Nie służą mi.
No i wysuszaja ;) bo wciagaja wilgoc.. do tego sa z nie ekologicznej bawelny nawozonej jajcami.. mi tez nie sluza

reklama
Zobacz załącznik 878651 Zobacz załącznik 878650 No to większość z nas miała ciężka noc - niezle jaja beda jak wszystkie zaczniemy rodzic tego samego dnia !!!

Moje dzieci jutro wracają - juz tak sie stęskniłam . W międzyczasie okazuje sie , ze moze byc tez w rodzinie pogrzeb , bo babcia mojego męża w stanie ciężkim - był u niej nawet juz ksiądz do spowiedzi .

A my dzis spinka i musimy wszystko dokończyć w domu przed przyjazdem dzieci . Lozka prawie złożone , czekam na materace- tak jak obiecałam pokazuje zdjecia . Łóżeczko Astrid i Gabrysia , laury nie wyglada zbyt dobrze bez materaca , wiec pokaże pózniej .
Jak pięknie [emoji7] mogę u Ciebie zamieszkać ? :D
Chyba nie ma teraz pełni, co?

@Gienio Cudownie się pokoje prezentują ❤️.Dzieci powinne być Zachwycone!!!

Fajnie, że już dziś wracają . Ja dopiero zacznę 2 dzień bez mojej gwiazdy.
Pełnia będzie 27.07 :)
Był obchód , potem badanie i zaproponowali mi cewnik ..a ja się zgodziłam i już mam :/ może jutro lub piątek będę mieć małą
❤️ Czekamy w takim razie na Malwinke ❤️
Cześć Dziewczyny:)
Mnie też w nocy że dwa skurcze obudziły. Poza tym mój młody tak niemiłosiernie się drapie,że ja spać nie mogę. Idę z nim dziś do lekarza.

A ja po wizycie. Pod ktg godzinę byłam. Bo mała jak nigdy sobie spała i Pani położnej się nie podobał zapis:p ale ktg wyszło super.
A u mnie... szyjka krociutenka i rozwarcie na 2 cm... dla mojego Pana dr w piątek am donoszona ciążę i wtedy mogę robić wszystko. Ale to termin z USG. Z OM za tydzień kończę 37 tc. Powiedział że w razie jak urodze w ciągu tygodnia i chce szczepionki za darmo to mam mówić termin z OM;) ja i tak bym wolała dopiero jak skończę 37 tc z OM. Ale zobaczymy:) coś czuje,że poród szybko pójdzie...
Malutka waży 2880 g;-)
Super :):):) duża niunia już :):):)
Musisz mieć pewnie cały dom taki piękny :) Jak będę mieć kiedyś własny domek, to odezwę się do Ciebie żebyś mi zaprojektowała wnętrza [emoji16][emoji16][emoji16]
I ja ❤️

Żyje , żyje :D
Ani mnie nie strasz :D ale wiesz.. tez tak cos czuje ze bede na koncu.. :p [emoji23]
Ty będziesz Zaraz przede mną [emoji23]
Własnie sie dowiedziałam że koleżanka urodziła córeczkę w nocy, Miała termin na za pare dni i malutka urodzona z wagą 3700 i 54cm długa. Boziu, jak ja chce by to już za mną było :)

@klaudiaa975 ominełam jakiś Twoj wpis czy sie nie odzywasz?? weź daj znać :)

@Ewka34 tak sobie pomyslałam (tylko mnie nie ubij w myslach :p )że skoro wy wszyscy urodzeniu w nowiu to może Misia na kolejny nów czeka... (w ogóle nie wiem kiedy to przypada)

Pojadłam śniadanie, powolutku odżywam :)
u mnie wszystko okej. Boli mnie brzuch jak na okres trzeci dzień i kręgosłup , bez przerwy mnie trzyma ale funkcjonuje normalnie więc czekam na 3 sierpnia :)
On już hula, a ja sobie siedzę [emoji23] chociaż wolałabym się położyć [emoji23]
Połóż się w te kulki , przy okazji zrobisz sobie masaż pleców :D
Ale jestes spec astronom :) a to się gdzies da sprawdzić jaka była faza ksieżyca w datach z przeszłosci?? sprawdziłabym jak u nas, ale raczej dla żartu bo mężu nie wiem jak rodzony (teściowej nie spytam), ja wywołana ze względu na mróz duży (swoją drogą kto dziś słyszał zeby poród wywoływać ze względu na warunki pogodowe :p ), moja starsza wywołana, jedynie młodsza nadejszła kiedy chciała :p :D

no to cóż, może i dla Klaudii przeszedł ten moment :) jesli tak @klaudiaa975 to trzymam kciuki :)
Ja wpisałam sobie : fazy księżyca listopad 1997 w google. Wpisz sobie datę urodzenia meza i Ci wyjdzie :) dziękuje. Jeszcze nie pora :p
Ja mam takie :p Screenshot_2018-07-18-14-58-15-480_com.opera.browser.png
No siema ;) jestem w szpitalu, czekam na ktg bo przepływy mam słabe, ilość wód płodowych się zmniejszyła a szyjka nagle ma 1 cm. Tak że tak... Lekarka stwierdziła że jak nie w najblizszych dniach to w ciągu 2 tyg raczej urodzę. Nie ukrywam że mnie to zaskoczyło :D ps. Termin z om mam za równy miesiac
Trzymam kciuki za Was :*
melduję się po wizycie ;) to tak mały przybrał 700 g w 3 tygodnie, i aktualnie waży 2400g ;) szyjka zamknięta :) za tydzień mam mieć pobierane wszystkie badania przed porodem :) i muszę dzwonić do szpitala, żeby umówić się na konsultację z anestezjologiem ;)
Fajnie, że wizyta udana i same dobre wiadomości :)
Dziewczyny mam glupie pytanie,ale dosc istotne dla mnie.. powiedzcie mi czy jesli robi sie wieksze rozwarcie,czy lechtaczka tez sie rozciaga i moze dojsc do podraznienia jej?
Bo myslalam ze to od wkladek bo wysuszaja mi jej okolice i mezul wczoraj patrzyl i powiedzial ze wyglada to jakbym miala troszke naderwane tam.. :eek: to nie jest w srodku tylko zzewnatrz.. w okolicy wejscia..
Nie mam pojęcia.. mnie od wczoraj łechtaczka boli, nie mogę się dotknąć. Piersi też w ciągu dwóch dni mi strasznie urosły, napecznialy , nawet mój zauważył jak masował :p
Posmaruj kremem może .. :(
Widzialam że Klaudia jest na forum bo polubila czyjś post :D no ale może nie ma czasu się odezwac:D
Szpieg :D
Może chce wzbudzić naszą ciekawość [emoji23][emoji23] albo nie może się doczytać [emoji23]
Haha no 40 stron :o nie mogłam Was dogonić :D

Załączniki

• Screenshot_2018-07-18-14-58-15-480_com.opera.browser.png
    Screenshot_2018-07-18-14-58-15-480_com.opera.browser.png
    48,9 KB · Wyświetleń: 81
Do góry