reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
A i zapomniałam . GBS znów dodatni :(
Pytam się położnej dlaczego po tylu antybiotykach po poprzednim porodzie znowu dodatni to popatrzyła na mnie i mówi tak : bo w naszej Polsce tak już jest jak kobiecie coś dolega to leczy się tylko ją , a tu istotny jest również partner . No fakt... co prawda to prawda

Martini31, Miłośćwczasachpopkultury doczytalam, że u was w nocy też były skurcze. Jak jest teraz?
Ja pamiętam przy pierwszym porodzie skurcze zaczęły się w niedzielę ok 17ej. Mieliśmy gości, akurat poszli ja zaczekam sprzątać ze stoku i zaczęło się mocne spięcia w krzyżu i takie promieniujące do brzucha. Jak zaczęły byc co 3-4min pojechaliśmy do szpitala byla1w nocy. Rozwarcia 3cm, poszlam na porodówkę ale akcja się wstrzymała. Dali mi oxy i szli dalej. Przy 5cm rozwarcia odeszły wody ale rozwarcie nadal szli wolno. Po 12godzin męczarni zaczęli koło mnie latać ponowne USG,lekarz przyleciał, mi tętno skoczylo do prawie 200, synkowi zanikalo i szybka decyzja o cc. Okazało sie, ze podczas porodu młody okręcił się pępowiną wokół szyi. Takze skończyło się dobrze ale najedliśmy się z mężem strachu
U mnie zdecydowanie lepiej :) od czasu do czasu jeszcze mnie złapie skurcz ale te nocne byly o wiele gorsze :) współczuję, niepotrzebnie Cie wtedy tyle męczyli skoro i tak skończyło się cesarką bo mały owinięty pępowiną..a teraz jak zamierzasz rodzić, sn czy cc?

Czy bolą was biodra? To miejsce gdzie udo styka sie z pośladkiem? Od kilku dni mnie bili najbardziej jak leżę na boku.
Mnie bolą biodra szczególnie w nocy ale trochę wyżej niż opisujesz ;)

Wogole się nie spodziewalam że trafię do szpitala a teraz jeszcze to :)
Zapytali czy chce poprostu , bo to 38.3 tydz rano skurcze jakieś , których nie czułam , miałam większy puls 116 ciśnienie raczej już w normie , dzisiaj rano miałam 106/66
jakoś takiego większego wskazania nie było raczej .
Teraz coś się chyba powoli rozkręca bo już czuję :) ale nie wiadomo czy dalej będzie szło czy to chwilowe
Trzymam kciuki, żeby się akcja jednak rozwinęła i żebyś już niedlugo miała malutką przy sobie :)

Dziewczyny dzisiaj w mojej lodówce znalazłam schab pieczony w niedzielę [emoji33][emoji33]
Jakoś go przegapiłam .
Myślicie że mogę go dziś zjeść czy już za długo leży ? Dzięki Bogu dziś już środa a schab z niedzieli [emoji33]
Haha ja bym zjadła[emoji106]
No ładnie przybrał ;) a już się bałam, że będzie taki malutki [emoji14] a jak ta wizyta wygląda? w jakim szpitalu rodzisz?
W Katowicach [emoji4]
U mnie wyglądało tak, że popatrzył na wyniki krwi, tylko że robiłam dodatkowo badania na krzepliwość i tam są trzy badania ważne[emoji4] Potem krótki wywiad, czy miałam np kiedyś znieczulenie itd. I tyle[emoji16]

Haha ja bym zjadła[emoji106]W Katowicach [emoji4]
U mnie wyglądało tak, że popatrzył na wyniki krwi, tylko że robiłam dodatkowo badania na krzepliwość i tam są trzy badania ważne[emoji4] Potem krótki wywiad, czy miałam np kiedyś znieczulenie itd. I tyle[emoji16]

A powiedz mi w którym szpitalu w Katowicach? bo ja na Łubinowej :)

Dziewczyny dzisiaj w mojej lodówce znalazłam schab pieczony w niedzielę [emoji33][emoji33]
Jakoś go przegapiłam .
Myślicie że mogę go dziś zjeść czy już za długo leży ? Dzięki Bogu dziś już środa a schab z niedzieli [emoji33]
Powinien być jeszcze dobry :) ale zależy też jaką masz temperaturę w lodowce ustawiona ;)

reklama
Do góry