Maljan
Fanka BB :)
Pobolewają co jakiś czasCzy bolą was biodra? To miejsce gdzie udo styka sie z pośladkiem? Od kilku dni mnie bili najbardziej jak leżę na boku.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Pobolewają co jakiś czasCzy bolą was biodra? To miejsce gdzie udo styka sie z pośladkiem? Od kilku dni mnie bili najbardziej jak leżę na boku.
Legnij się w tych kulkach hehe.On już hula, a ja sobie siedzę [emoji23] chociaż wolałabym się położyć [emoji23]
Aaa to teraz już rozumiem. A ja myślałam o takim zwykłym cewniku i sie zastanawiałam po co Ci to założyliTak ten cewnik foleya jest zeby zwiększyć rozwarcie
Cewnik Foleya wprowadzany jest do szyjki macicy(wymagane jest minimum 1 cm rozwarcie), a następnie balonik jest napompowywany. Dzięki temu powstaje mechaniczne parcie na szyjkę, które wywołuje jej rozwieranie. Dodatkowo na skutek tego zaczyna ona wytwarzać prostaglandyny, które również przyspieszają poród.
Ale jestes spec astronom a to się gdzies da sprawdzić jaka była faza ksieżyca w datach z przeszłosci?? sprawdziłabym jak u nas, ale raczej dla żartu bo mężu nie wiem jak rodzony (teściowej nie spytam), ja wywołana ze względu na mróz duży (swoją drogą kto dziś słyszał zeby poród wywoływać ze względu na warunki pogodowe ), moja starsza wywołana, jedynie młodsza nadejszła kiedy chciałaHyhyhyhy moze dzis sie konczy now jutro jest pierwsza kwarta od 21.53 takze ostatnia nocka w nowiu jest dzis
Ale ja sobie tak tylko dopowiedzialam ,bo taki dziki zbieg okolicznosci byl tak jak z koncowka peselu mojego i meza (3 koncowe liczby) mamy te same liczby tylko ciut w innej kolejnosci mala moze sie urodzic kiedy chce
A Klaudii jeszcze nie ma.. :/
Wogole się nie spodziewalam że trafię do szpitala a teraz jeszcze toAle super, pewnie się nie spodziewałaś, że wrócisz do domku z córeczką a tutaj wyglada na to, że będziesz mieć niespodziankę a dlaczego założyli Ci cewnik?
No nam właśnie żadne sterydowe nie pomagały. Ten jak nie pomoże to już nie wiem co. Tamtą maść co pisałaś pewnie kupię,ale poczekam do wtorku na wizytę u dobrej dermatolog. Zobaczę co ona powie... bo ja tezctamte sterydy po kilku dniach odkladalam,bo nie chce to tym faszerowac... pół biedy z tym wyglądem tego,ale swędzenie w nocy dramat...@Mikasa7 no to dobrze że nie świerzb. No przepisała Ci steryd więc szybko pomoże ale i szybko wróci. A jak to AZS to do alergologa idźcie albo najlepiej bo alergologa-dermatologa. Ten krem co Ci pisałam to nie steryd tylko krem więc wiadomo że nie pomoże tak szybko jak steryd.
My sterydy w ostateczności używamy i jak najmniej.
O kurczę, kochana to już niedługo może nawet dziś trzymam kciuki, żeby szybko poszłoWogole się nie spodziewalam że trafię do szpitala a teraz jeszcze to
Zapytali czy chce poprostu , bo to 38.3 tydz rano skurcze jakieś , których nie czułam , miałam większy puls 116 ciśnienie raczej już w normie , dzisiaj rano miałam 106/66
jakoś takiego większego wskazania nie było raczej .
Teraz coś się chyba powoli rozkręca bo już czuję ale nie wiadomo czy dalej będzie szło czy to chwilowe
Jaki tam spec hyhyhy w google zajrzalam Link do: Kalendarz faz księżyca – kalendarz internetowyAle jestes spec astronom a to się gdzies da sprawdzić jaka była faza ksieżyca w datach z przeszłosci?? sprawdziłabym jak u nas, ale raczej dla żartu bo mężu nie wiem jak rodzony (teściowej nie spytam), ja wywołana ze względu na mróz duży (swoją drogą kto dziś słyszał zeby poród wywoływać ze względu na warunki pogodowe ), moja starsza wywołana, jedynie młodsza nadejszła kiedy chciała
no to cóż, może i dla Klaudii przeszedł ten moment jesli tak @klaudiaa975 to trzymam kciuki