reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
2018-07-17 15.31.50.jpg

Promocja w biedrze za 17,49

Załączniki

• 2018-07-17 15.31.50.jpg
    2018-07-17 15.31.50.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 403
Dzien dobry! :)
U nas kolejny dzień upalow, wiec jedziemy na basen chłodzić się w wodzie :D Mam nadzieje, ze mi wody nie odejdą [emoji23] Trzymajcie kciuki, bo ja jeszcze nie gotowa. Ale patrząc na to co się dzieje u nas na forum, powinnam być już gotowa na wszystko :p
A mi się wydaje, że u nas mało się dzieje [emoji16] dopiero można powiedzieć że 2 dziewczyny urodziły (te co się pochwaliły) plus pewnie Luiza :) wydaje mi się, że na innych wątkach sporo dziewczyn wcześniej się rozpakowywało :)

Ja właśnie zjadłam krokiety z grzybami i kapusta i do tego popijalam kefirem haha, ja to mam smaczki [emoji5]

Teraz leżę i oglądam Kuchenne Rewolucje i jakoś godzinka zleci, później pozbieram pranie, umyje naczynka i poodkurzam żeby było ciagle czyściutko :)
Ja to nie lubię oglądać kuchennych rewolucji bo robię sobie tylko smaka na coś i potem próbuje to gotować i się wkurzam [emoji16] kiedyś byla restauracja i pierożki gruzińskie .. jak je robiłam to klnelam na siebie samą [emoji16]

@miloscwczasachpopkultury
@klaudiaa975
Dziewczyny odpuście trochę dla swojego dobra. Nie będę bronić Waszych facetów bo to dziki gatunek z innej planety, ale z tego co kojarzę to macie młodych chłopaków , którzy za chwilę mają zostać ojcami. Może po prostu przeraża ich ta sytuacja i perspektywa wzięcia odpowiedzialności za małego człowieka i jego mamę. Uciekają w różne strony i zajmują się rzeczami dla Was bezsensownymi.
Ja bym teraz nie prowokowała żadnych nerwowych sytuacji ani rozmów. Wiem , że to może być trudne, ale macie tylko myśleć o tym , żeby szczęśliwie urodzić zdrowe dzieci. W tej końcówce jest Wam potrzebny spokój i same musicie o to zadbać. A panowie jak zobaczą maleństwa to im nogi zmiękną i odechce im się głupot ☺
Ale mój żadnych głupot nie robi. Wręcz przeciwnie, od kad zjechał na wolne , był tylko raz na piwie u kolegi , nie wychodzi , nie imprezuje. Ciągle spędza ze mną czas. Sprząta, gotuje. :) Nie mam co do niego żadnych zastrzeżeń :) nie ucieka od odpowiedzialności , wiadomo, stresuje się ale doczekać się nie może i jest mu strasznie smutno jak pomyśli , że miałby wyjechać a ja jeszcze bym nie urodziła. Wiem jaki ma charakter i rodzina jest dla niego najważniejsza. A , że sobie grał wczoraj cała noc to przecież nic złego :D śmiałam się , jak mu dokuczyć za nieprzespany poranek przez jego niebezpieczne zachowanie w łóżku [emoji23]

reklama
Melduję się po wizycie! Dziś 35+0
GBS pobrany i wynik dostanę od gin na następnej wizycie. 30 zł płaciłam więcej niż za wizytę bo tylko miałam pobrane z pochwy. Od razu gin mi powiedziała że jakby wynik wyszedł pozytywny to mam się nie stresować bo antybiotyk i po problemie.
Nie wiem ile ma szyjka ale ujście zamknięte i wszystko tam na dole ok.
Mały ma ułożenie główkowe buźką do mojego kręgosłupa. Waży 2780 gramów więc w 2 tygodnie przybrał 280 g. Pani doktor powiedziała że jednak może być ciut większy niż zakładała więc koło 3,5-3,6 kg. Buźkę tylko troszkę pokazał..chętniej za to eksponował swoje narządy płciowe. Będzie z niego akrobata bo ma nóżkę założoną za główkę i na usg tak śmiesznie było widać paluszki w tej maleńkiej stópce.
Przepływy są w porządku i w sumie tyle. Następną wizytę mam za 3 tygodnie bo gin teraz będzie miała urlop :)
Podpytałam jeszcze w które dni ma dyżury i mile mnie zaskoczyła bo powiedziała że jakby się coś działo i jechała bym na porodówkę to mam do niej dzwonić to ona wtedy zadzwoni do lekarza który będzie miał dyżur żeby się mną dobrze zajęli.

Gratuluję !:* Duży chłopczyk już :) może już nie zdążysz dotrzeć na wizytę :) w końcu to będzie już skończony 38 tydzień :):)

Do góry