reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

U mnie tak towarzystwo śpi a ja czekam az się drugie pranie zrobi żeby powiesić [emoji23]
PicsArt_07-17-02.00.01.jpg
PicsArt_07-17-02.00.28.jpg

Załączniki

• PicsArt_07-17-02.00.01.jpg
    PicsArt_07-17-02.00.01.jpg
    106 KB · Wyświetleń: 384
  • PicsArt_07-17-02.00.28.jpg
    PicsArt_07-17-02.00.28.jpg
    100 KB · Wyświetleń: 389
reklama
@miloscwczasachpopkultury ile lat ma Twój facet?
Trochę słabe że tak ucieka ciągle gdzieś zamiast spędzić czas z Tobą. Ale ty się nie dołuj bo stres Ci teraz nie potrzebny. Nastawiaj się pozytywnie bo po porodzie też łatwo nie będzie niestety. Macierzyństwo zazwyczaj jest idealizowane a ten pierwszy moment po narodzinach jest bardzo trudny.
Ja i mój mąż byliśmy ciut starsi od ciebie jak się nam rodziło pierwsze dziecko co prawda on byl przy mnie ale jakby nie rozumial że mi źle że czuje się samotna, zapomniana i nie ważna. Faceci chyba tak maja. Też się klocilismy i nie raz pakowałam walizki:p

W lutym skończył 25, ja mam 23 od miesiąca :)

Właśnie chciał wziąć chorobowe na dziś żeby mnie samej nie zostawiać, bo się jednak martwi i może tez dużo rzeczy ja po swojemu tłumacze sobie przez te hormony itd ale go wygoniłam żeby nie kombinował i na jutro weźmie, przyda nam się taki cały dzień razem, a tez ja się coraz gorzej czuje i nie mam siły na nic.
Hah no taki juz nasz urok, nie bez powodu się mówi, ze jesteśmy z innych planet chyba

Oj to faktycznie mozesz miec dosyc.. oczy mu sie otworza jak mala sie pojawi :*

Oj tak, już teraz jest zakochany w niej i ciagle głaszcze brzuszek itd ale jednak na żywo jak ją zobaczy po porodzie i będzie kangurowal to wtedy się zakocha bez opamiętania w niej [emoji7][emoji3]

Mi wczoraj kurier przyniosl stanik do karmienia. W tym tyg przyjdzie jeszcze jeden, pluszak dla Marty i szumis dla Leo.
W ogóle moja teściowa zamówiła lalke dla Marty. Takiego prawdziwego bobasa, chłopca. Jak wrócimy z Leonardo ze szpitala to ona dostanie swojego dzidziusia z pampersami i ubrankami.
Mam ten sam plan,żeby córce kupić jej lalkowego dzidziusia :)

W lutym skończył 25, ja mam 23 od miesiąca :)

Właśnie chciał wziąć chorobowe na dziś żeby mnie samej nie zostawiać, bo się jednak martwi i może tez dużo rzeczy ja po swojemu tłumacze sobie przez te hormony itd ale go wygoniłam żeby nie kombinował i na jutro weźmie, przyda nam się taki cały dzień razem, a tez ja się coraz gorzej czuje i nie mam siły na nic.
Hah no taki juz nasz urok, nie bez powodu się mówi, ze jesteśmy z innych planet chyba
A wiesz facet jak ma 25 to nie to samo co dziewczyna 25:p trzymam kciuki żeby się wszystko ułożyło:)

@Ankan Gratulacje!

Dziewczyny czy Wam też puchną palce u rak I nóg ?:(
Palce u rąk tak mi puchną, że mam problem zacisnąć pięść a u stóp nie tylko palce ale całe stopy mam opuchnięte łącznie z kostkami..

Odpoczywam na tyle ile obowiązki pozwalają [emoji5] termin z om mam na 23.08 ale cc ma mi robić tak gdzie w 39 tygodniu wiec myślę że koło 18.08 bo wiem ze urzeduje w szpitalu. Wiec jeśli wcześniej nie urodze a będę miała klopsa to za 4 tygodnie mała będzie z nami ( 4 tygodnie temu miała 2300)... No i pierwszy raz w życiu ciesze się z pogody taka jak dzisiaj jest 18 stopni. Za miesiąc juz mogą wrócić upały...
A Wy jak się czujecie?
Ja w taką pogodę też czuję się o wiele lepiej :) bóle pachwin i dosyć silne okresowe od czasu do czasu dają o sobie znać więc głównie odpoczywam.. Rano byłam tylko porobić badania przed czwartkową wizytą.

@oliwiapatrycja wszystkiego najpiękniejszego ;)

Ja dzisiaj na obiad zrobię zupę porowo-serowa. Chyba jedyna zupa, na którą Enno nie narzeka. W sumie to jego propozycja, ale musi jechać kupić pory.

Enno chciał dzisiaj jechać porozmawiać z szefem, a on teraz na urlopie...

@aniaczarnula to się kurujcie! Zdrowia!

@miloscwczasachpopkultury przykro mi, że taka sytuacja u Ciebie. Rozumiem, że strasznie Ci przykro. Może Bartka dziecko teraz przerosło i w ten sposób odreagowuje? Co on za studio robi?

Takie muzyczne tzn kabinę tam sobie sam zrobił, wygłuszyl ściany, zrobił sam drzwi z takiej deski i przymocował na zawiasy, szybę taka plastikowa tam wstawił, biurko sam złożył z deski i 4 nóg żeby mieć na ten swój sprzęt co kupił ostatnio i będzie tam sobie po prostu tworzył muzykę, bity, mikrofon tam jest itd. On ogólnie taki artysta hah ;) zaczął w lutym naukę zaocznie w Szkole Muzyki Nowoczesnej we Wrocławiu i co drugi weekend tam jeździł i sobie super radził, bo to prywatna uczelnia, ale tragedii nie ma, bo za miesiąc 400 zł to zawsze płacimy z góry 2,4 tys i mamy z głowy już a on się może spełniać, edukować itd a nie było łatwo się tam dostać, bo jednak patrzą na wiedzę i osobowość itd :) a bardzo go nauczyciele chwala, pozaliczal wszystkie przedmioty na super oceny i teraz od lipca do końca września ma luz. Następny semestr od
Października i co 2 gi weekend to jest. Także jestem z niego dumna i wspieram go jak mogę, ale czasami moja frustracja wygrywa i nie umiem przełknąć tego ze w piwnicy tak często siedzi i robi ten remont który kończy się już ciagle xd

Ale już podobno wszystko ogarnął i licze ze teraz w weekend się wysili, zabierze nas gdzieś na wycieczkę, gdziekolwiek - po prostu sam z jego inicjatywy a nie ze ja proszę i wymagam żebyśmy gdzieś pojechali.

Miałam przed południem badanie szyjki tak tam grzebał że bolało a teraz jak poszłam do łazienki to krew i przy podcieraniu.. Jezu tak się przestraszyłam , pierwszy raz mam jakieś krwawienie i przeżywam :(
I ze 3 razy się pytał czy czuje jakieś skurcze po tym badaniu .. a rano ktg dobrze wyszlo

Może tak Ci podraznil tym badaniem i zaglądaniem i dlatego krew? Obserwuj to lepiej, ale myśle ze nie ma co się denerwować :*

Mój nie grał z półtora roku więc nie mam z tym zadnego problemu. Mógł nawet siedzieć do teraz. Ale jak ja mam się czuć później bezpiecznie jak usypia, jak kopie, bije, a jak próbuje go budzić lub odwrócić to po prostu krzyczy na cały dom, klnie, gada głupoty. To nie jest normalne chyba .. następnym razem będzie spał na podłodze. Za bardzo się boje że uderzy mnie w brzuch .. a jak bym rodzić zaczęła to by był nie przytomny ://

Może go w jakieś pasy bezpieczeństwa na tym łóżku zapinaj hah :D

reklama
Do góry