reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Byłam na sierpniowych, ale poronilam.
Teraz jestem w 16 tygodniu.
Na prenatalnych doktor powiedział, że chłopiec. 2 razy nam pokazywał, a teraz się okazuje, że jednak dziewczynka.
Zglupiałam.
Będę się bała cokolwiek kupić teraz...
Wczoraj pokazywał tylko tak od spodu, bo nóżki skrzyżowane były i się zastanawiam czy możliwa jest jeszcze pomyłka...
Na dziewczynkę mam cały karton rzeczy po córce, bo co lepsze zostawiłam, ale ja się na koniec jednak okaże, że chłopiec... Chyba zaczekam do połówkowych z zakupami...
Przykro mi z powodu poprzedniej ciąży.
Na twoim miejscu nie bralabym sobie do serca w tym tygodniu wiadomości o płci. Mi lekarz nic nie mówił do 20 tygodnia bo nie był pewien. Później już wyszło , że dziewczynka :) potwierdzone na połówkowych, na echu serduszka, na trzecim prenatalnym i u innego lekarza :) więc na pewno niespodzianki mieć nie będziemy :)
Kochana mój tą pizzę zamówił z naszej ulubionej pizzerii [emoji7]
Ale fakt maja najlepsze ciasto i ogólnie pizze w mieście [emoji7]
Aha [emoji16] haha :D
Ja zawsze się zastanawiam jak można tak długo nie wiedzieć że jest się w ciazy. Przecież nie ma się po pierwsze okresu. Co myślała że już ma menopauze czy co?
Mojej koleżanki mama , ale starsza kobieta. Nie zauważyła do 6 miesiąca. Pracowała, dźwigała itp. myślała , że nie ma okresu z powodu przekwitania..
Wizytę mam w poniedziałek 23.07 :)
To już nie długo :) powodzenia :-*
Tak, to już będzie normalne na tym etapie także polecam pościągać wszelka biżuterię, nawet i z uszu, bo różnie może być. Ja np nie mam kostek u nóg, tak to bym w sumie tej opuchlizny aż tak nie zauważyła, ale puchnie puchnie :) to normalne przed zbliżającym się porodem.

U nas zostało 17 dni [emoji5][emoji847][emoji736]
Nie masz kostek u nóg ? [Emoji16] :D
Mi wczoraj kurier przyniosl stanik do karmienia. W tym tyg przyjdzie jeszcze jeden, pluszak dla Marty i szumis dla Leo.
W ogóle moja teściowa zamówiła lalke dla Marty. Takiego prawdziwego bobasa, chłopca. Jak wrócimy z Leonardo ze szpitala to ona dostanie swojego dzidziusia z pampersami i ubrankami.
Takie lalki da cudowne ❤️
A u nas po śniadanku i leżę jak foka hah Zobacz załącznik 878307
Pysznie wygląda ❤️
Spalo mi sie dzis nawet dobrze ;) tylko dwa razy bylam siku :D nad ranem byl ten skurcz ktory nie puszczal ,a sie gnojek rozkrecal.. i zamiast czuwac i liczyc to usnwlam pozniej snilo mi sie ze wody mi odeszly,przebudzilam sie i odruchowo sprawdzilam czy nie jest mokro :D w czwartek mam wizyte u gina :p
Dobrze zrobilas , że poszłaś spać. Liczenie nic Ci nie da. Jak by się miał poród zaczac to na pewno byś go nie przespała :) dlatego ja jak mnie boli idę spać. Jak się zacznie to z pewnością mnie wybudzi taki prawdziwy skurcz ;)

Spalo mi sie dzis nawet dobrze ;) tylko dwa razy bylam siku :D nad ranem byl ten skurcz ktory nie puszczal ,a sie gnojek rozkrecal.. i zamiast czuwac i liczyc to usnwlam pozniej snilo mi sie ze wody mi odeszly,przebudzilam sie i odruchowo sprawdzilam czy nie jest mokro :D w czwartek mam wizyte u gina :p
Ile jeszcze wizyt przed Tobą ?:)

Mnie na szczęście nie puchną :) i obrączkę i pierścionek noszę cały czas :)
Mnie też nie[emoji4] stopy wyglądają jak zawsze i ręce też[emoji4]
Mi wczoraj kurier przyniosl stanik do karmienia. W tym tyg przyjdzie jeszcze jeden, pluszak dla Marty i szumis dla Leo.
W ogóle moja teściowa zamówiła lalke dla Marty. Takiego prawdziwego bobasa, chłopca. Jak wrócimy z Leonardo ze szpitala to ona dostanie swojego dzidziusia z pampersami i ubrankami.
Też taką dostałam po urodzeniu brata i pamiętam to, mimo że miałam tylko 3 lata[emoji23][emoji16][emoji16] byłam przeszcześliwa[emoji16]

Dzień dobry dziewczyny. Jutro wizyta mam nadzieje ze ostatnia i będziemy się zapisywać na Cc.
@Ankan gratulacje. Teraz juz z górki
emoji4.png

@oliwiapatrycja wszystkiego co najlepsze
emoji11.png

... Mnie wszystko puchnie nogi ręce. Rano palcy nie mogę zgiac
Jak będziesz znać datę daj znać :) O ile pamiętam miałaś rodzić na lutyckiej więc kto wie, może będziemy sąsiadkami z położnictwa :p U mnie wizyta w czwartek.

Ja na szczęście nie puchnę, w sumie nigdy nie puchłam więc nie mam z tym doświadczeń. Jutro kończe oficjalnie 37tc, więc można rodzić :p oczywiście jak mały zechce ujrzeć świat :) ale już bym chciała by zechciał bo coraz mi ciężej robić cokolwiek. Nic nie robić też mi ciężko bo niewygodnie mi w łóżku.. Ciuchów coraz mniej które jeszcze mogę zarzucić.

Przykro mi z powodu poprzedniej ciąży.
Na twoim miejscu nie bralabym sobie do serca w tym tygodniu wiadomości o płci. Mi lekarz nic nie mówił do 20 tygodnia bo nie był pewien. Później już wyszło , że dziewczynka :) potwierdzone na połówkowych, na echu serduszka, na trzecim prenatalnym i u innego lekarza :) więc na pewno niespodzianki mieć nie będziemy :)

Aha [emoji16] haha :D

Mojej koleżanki mama , ale starsza kobieta. Nie zauważyła do 6 miesiąca. Pracowała, dźwigała itp. myślała , że nie ma okresu z powodu przekwitania..

To już nie długo :) powodzenia :-*

Nie masz kostek u nóg ? [Emoji16] :D

Takie lalki da cudowne ❤️

Pysznie wygląda ❤️

Dobrze zrobilas , że poszłaś spać. Liczenie nic Ci nie da. Jak by się miał poród zaczac to na pewno byś go nie przespała :) dlatego ja jak mnie boli idę spać. Jak się zacznie to z pewnością mnie wybudzi taki prawdziwy skurcz ;)
No mnie wlasnie ten wybudzil ;) nawet nie przeszlo gdy poszlam siku :p pozniej polozylam sie,jeszcze trwal jakis dluzszy czas gdzie prominieniowalo strasznie na krzyz ,ale jakos zasnelam wlasnie :p

Jak będziesz znać datę daj znać :) O ile pamiętam miałaś rodzić na lutyckiej więc kto wie, może będziemy sąsiadkami z położnictwa :p U mnie wizyta w czwartek.

Ja na szczęście nie puchnę, w sumie nigdy nie puchłam więc nie mam z tym doświadczeń. Jutro kończe oficjalnie 37tc, więc można rodzić :p oczywiście jak mały zechce ujrzeć świat :) ale już bym chciała by zechciał bo coraz mi ciężej robić cokolwiek. Nic nie robić też mi ciężko bo niewygodnie mi w łóżku.. Ciuchów coraz mniej które jeszcze mogę zarzucić.
Ja w piatek koncze 38 tydz :D w sobote zaczynam 39 :D

reklama
No mnie wlasnie ten wybudzil ;) nawet nie przeszlo gdy poszlam siku [emoji14] pozniej polozylam sie,jeszcze trwal jakis dluzszy czas gdzie prominieniowalo strasznie na krzyz ,ale jakos zasnelam wlasnie :p
To podziwiam że zasnęłaś. Ja ostatnio miałam taki skurcz że oddychać nie mogłam , brakowało mi powietrza i się dusiłam także o śnie nie było mowy [emoji23][emoji23]
U mnie to raczej były te skurcze krzyżowe .
Po prysznicu dopiero przeszlo to okropieństwo także polecam prysznic [emoji4]

Do góry