reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Skurczy nie mam. Spina się cały brzuch i tylko na chwilę piszą. Wzięłam magnez, nospe i zaczyna być lepiej. Do tego coś od żołądka mnie męczy. Wczoraj byliśmy u ojca siostry na urodzinach, był gil, tort i pełno innych pyszności plus jazda 4godziny w obie strony cały dzień na siedząco i pewnie dlatego.
Dobrze, że możesz leżeć w domku, zawsze to lepiej. Testowa do kiedy jest i chyba zabiera Martę do siebie z tego co pamiętam?
Jutro już jadą. Marta szczęśliwa, a ja już tęsknię. Marta ostatnio mówiła, że też będzie tęsknić, ale musi jechać, bo już nie pamięta jak babci domek wygląda :D kochana kombinatorka ❤️.

Dziś ubrałam sukienkę i siostry chłopak zauważył że mam duży brzuch :D
IMAG0648.jpg

Załączniki

• IMAG0648.jpg
    IMAG0648.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 351
Jutro już jadą. Marta szczęśliwa, a ja już tęsknię. Marta ostatnio mówiła, że też będzie tęsknić, ale musi jechać, bo już nie pamięta jak babci domek wygląda :D kochana kombinatorka ❤️.
Moi dziś wrócili i ciągle się przytulają do mojego brzucha:) tez tęskniłam ale odpoczęłam, nie musiałam gotować codziennie, sprzątać po nich itp. Za tydzień w niedzielę jadą jeszcze do teściów na tydzień a ja w tym czasie spakuję torbę do szpitala, założę pościel do kołyski i wypiorę gondolę z fotelikiem

Tak dokładnie ! Mam nadzieje , ze sie utrzymamy :) ja idę tez na urlop macierzyński i jakies tam pieniążki bede dostawała . Rynek jest ciężki , czasy niespokojne , niewiadomo jak bedzie z USA jak nałożą cło na rzeczy z Europy wtedy ten kierunek nam odpadnie , bo juz nie bedzie im sie opłacało od nas ubranek sprowadzać , Marek nowych powstaje masa - powstają i po roku upadają , utrzymają sie tylko najsilniejsi , wiec to moja jedyna szansa - nie moge jej zmarnować tylko iść za ciosem ;-)
Kurcze to widzę że masz już dobrze rozwiniętą ta firmę ;) ale ciekawe masz te ciuszki. Takie inne, a nie takie zwykłe [emoji39]

Myślałam , że masz coś przepisane , skoro jeszcze nie jesteś nawet w 36 tygodniu a problemy z szyjka, rozwarciem.. ważne , żebyś dużo leżała :)
Staram się jak mogę, ale tak mnie nosi. Normalnie jak mam gości to cały czas w kuchni siedzę i pichcę. Teraz idę na łatwiznę, ale zdrowie mojego dziecka najważniejsze! A po drugie to by mi się oberwało jak bym szalała jak zawsze ;).

Ja jestem skorpion, maz byk - wydaje mi sie połączenie idealne [emoji3] ja szatan, on spokojny, do wszystkiego dochodzimy rozmowa a gdy cos iskrzy to on zawsze podchodzi do tego spokojnie i mnie ogarnia [emoji3]
Dzisiaj cały dzień odpoczywamy, oglądamy mecz i jedziemy na impreze do wioski obok, ma być Bajm [emoji3]
Jutro poniedziałek, kolejny tydzień, ciekawe czy któraś z nas sie doczeka maluszka ❣️ ja bardzo bym chciała w przyszły weekend leżeć na porodówce [emoji3][emoji3][emoji3]

reklama
Już pewnie ostatni raz w ciąży jechałam w swoje rodzinne strony dopiero z małą pojedziemy.
To dobrze, że mąż może wziąć roczny urlop i zająć się firmą. Pewnie będziesz dużo mu pomagać bo wiadomo. My z m razem prowadzimy firmę i teraz m będzie większość rzeczy robił sam ja księgowość muszę ba pewno ogarnąć bo sama się tym zajmuję ale 2-3 w miesiącu więc spoko. Rozmawiałam z sąsiadki córka - 15letnią u ona ma się zająć w tym czasie małą a z rana mąż.
Ja po roku tez kogos zaangażuje do pomocy chociaż tak na 3X w tygodniu a jak skończy 2 latka to żłobek / przedszkole .Tak moj Maź pracuje w tak niszowej dziedzinie , ze nawet jakby szef nie poszedł mu na rękę to bez problemu znajdzie nowa prace a plan jest taki, ze bardzo chcielibyśmy pracować tylko dla naszej Firmy oboje w przyszłości :)

Do góry