reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
My już po rosóle u teściowej i drugim dniu u rodziców. Wyłożyłam się na kanapie i już myślę co upiec. Małżonek się wkurza i mówi że nic.
Nawet dziś mi całą kuchnie ogarnął rano. Ja sobie miałam tylko zlew umyć i naolejować.
Może pójdę jeszcze sprawdzić torby raz torby do szpitala dla siebie i małej. Albo w garderobie coś ogarnąć. Boże nie mogę tak bezczynnie siedzieć...
Kasia jest niedziela masz męża.. weź się walnij i przytulaj , ogladnijcie jakiś film .. jeszcze się narobisz w najbliższym czasie [emoji39][emoji39]

Dzisiaj widzę cicho na forum. Czytam z doskoku i nawet jestem na bieżąco :)

Teściowie byli, dali nam placka , trzy obiady , śliwki, jabłka , sok świeżo wyciskany .. wypili kawę i pojechali ;)
My z okazji meczu zamówiliśmy pizze , szkoda że przyjedzie dopiero po meczu [emoji23][emoji23]
Zastanawiam się co robić wieczorem. Czy przytulać się pod kocykiem czy gdzieś jednak wyjść
My też wróciliśmy od teściowej[emoji4]oczywiście byleby zdążyć na mecz[emoji23][emoji16]
przy meczu to chyba wszystkie pizzerie obciążone[emoji39]
A może wyjdźcie, gdzieś wieczorkiem?[emoji16]

Dzisiaj widzę cicho na forum. Czytam z doskoku i nawet jestem na bieżąco :)

Teściowie byli, dali nam placka , trzy obiady , śliwki, jabłka , sok świeżo wyciskany .. wypili kawę i pojechali ;)
My z okazji meczu zamówiliśmy pizze , szkoda że przyjedzie dopiero po meczu [emoji23][emoji23]
Zastanawiam się co robić wieczorem. Czy przytulać się pod kocykiem czy gdzieś jednak wyjść
Najpierw wyjść potem się przytulać ☺

Biedna.. i Ciebie nie ominęły ciążowe dolegliwości. Weź nospe, magnez i odpocznij. Ale nie masz chyba skurczy ?
Skurczy nie mam. Spina się cały brzuch i tylko na chwilę piszą. Wzięłam magnez, nospe i zaczyna być lepiej. Do tego coś od żołądka mnie męczy. Wczoraj byliśmy u ojca siostry na urodzinach, był gil, tort i pełno innych pyszności plus jazda 4godziny w obie strony cały dzień na siedząco i pewnie dlatego.
Współczuję. Weź może spróbuj z nosa albo magnezem ten brzuch wyciszyc. Chociaż dzisiaj na mnie magnez też nie podziałał.

@klaudiaa975 ja w tym roku też nie Skorzystałam z pogody, nawet nie te upały nie cieszą. Urlopu też nie robiliśmy, nawet nie miałam na to siły. Za rok odbijemy .
Dobrze, że możesz leżeć w domku, zawsze to lepiej. Testowa do kiedy jest i chyba zabiera Martę do siebie z tego co pamiętam?

Troszkę są szorstkie ale przez to lepiej wodę chłoną.[emoji5]
To nie dla mnie [emoji16]Ja piorąc ręczniki do proszku dodaję sody, a płynu daje minimalnie i dolewam octu. Ręczniki są chłonne i miłe w dotyku[emoji16] trochę z tym zabawy, ale warto. Stara metoda, ale skuteczna[emoji16]

My też wróciliśmy od teściowej[emoji4]oczywiście byleby zdążyć na mecz[emoji23][emoji16]
przy meczu to chyba wszystkie pizzerie obciążone[emoji39]
A może wyjdźcie, gdzieś wieczorkiem?[emoji16]
Tylko u nas ten problem ze pogada byle jaka i ten mecz się skończy najwcześniej o 19 .. także pewnie to będzie zależało czy będzie dogrywka i ile to potrwa [emoji23]
Najpierw wyjść potem się przytulać [emoji5]
Nierealne :) jak gdzieś wyjdziemy wrócimy o 21 zanim się umyje to już będę tak śpiąca że tylko łóżko i sen będzie dla mnie przyjemnością [emoji39][emoji57] także albo jedno albo drugie

Mnie chyba przeraża fakt tego że po kupce pewnie trzeba to jakoś zapierać i paciac się w tym. To nie dla mnie [emoji39]
A ciśnie podziwiam za chce ci się paciac mając jeszcze dwójkę starszych dzieci [emoji39] a będziesz miała chociaż przerwę od pracy zawodowej ? :)
Chciałabym zrobić sobie rok przerwy - mysle , ze bede doradzać mężowi i jak mała mi na to pozwoli to chciałabym mu pomagać , ale zobaczę jak to wyjdzie w praktyce :)

Tylko u nas ten problem ze pogada byle jaka i ten mecz się skończy najwcześniej o 19 .. także pewnie to będzie zależało czy będzie dogrywka i ile to potrwa [emoji23]Nierealne :) jak gdzieś wyjdziemy wrócimy o 21 zanim się umyje to już będę tak śpiąca że tylko łóżko i sen będzie dla mnie przyjemnością [emoji39][emoji57] także albo jedno albo drugie
To nie wiem..[emoji16][emoji23] u nas jest ładna pogoda, więc dlatego wybrałbym wyjście[emoji16]

reklama
Do góry