reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Zobaczymy jak się będę czuła po południu. Może pojedzie tylko do żabki i przywiezie lody jakieś do domu
Jadłam śniadanie. Po prostu w kościele zawsze było mi gorzej niż gdziekolwiek indziej nie wiem czemu ale dzisiaj to o włos a wyciągali by mnie z między ławek.
Podejrzewam , że może wyjść ujemny wynik tym razem. W pierwszej ciąży miałam cały czas jakieś infekcje w moczu a teraz całą ciążę nic każde badanie super. No okaże się za tydzień. I za tydzien robię ostatnie już badania z krwi i moczu.
A te infekcje mają jakąś wpływ ? Bo ja właśnie myślałam że mają więc spodziewałam się dodatniego wyniku .
Przed ciążą wiecznie infekcja pochwy i pęcherza. W ciąży bakterie i grzyby w pochwie praktycznie na okrągło. A GBS wyszedł ujemny więc już nie wiem jak to jest [emoji39]

reklama
Dzięki dziewczyny za kciuki :*

Mogłam zostać w szpitalu, ale mogę też wrócić do mojego łóżka i właśnie wracamy do domu. Szyjka miękka długość ta sama co była, ale rozwarcie na 1 palec. W razie większych boli, jak pokaże się krew, albo odejdą wody to mam wrócić do szpitala. Skurcze jakieś się pisały, ale nieregularne. Leo waży 2900 g
icon_smile.gif

Mogłam zostać w szpitalu, ale mogę też wrócić do mojego łóżka i właśnie wracamy do domu. Szyjka miękka długość ta sama co była, ale rozwarcie na 1 palec. W razie większych boli, jak pokaże się krew, albo odejdą wody to mam wrócić do szpitala. Skurcze jakieś się pisały, ale nieregularne. Leo waży 2900 g
icon_smile.gif
W domu zawsze lepiej![emoji4] ładna waga[emoji16]

A te infekcje mają jakąś wpływ ? Bo ja właśnie myślałam że mają więc spodziewałam się dodatniego wyniku .
Przed ciążą wiecznie infekcja pochwy i pęcherza. W ciąży bakterie i grzyby w pochwie praktycznie na okrągło. A GBS wyszedł ujemny więc już nie wiem jak to jest [emoji39]
Nie mam pojęcia. Tak to u mnie wyglądało poprzednio i może te infekcje od tego paciorkowca były. A nieraz pewnie tak jak u Ciebie nie ma to wpływu. A może wyjdzie mi dodatni pomimo że całą ciążę mam spokój z infekcjami.. okaże się.

Nie mam pojęcia. Tak to u mnie wyglądało poprzednio i może te infekcje od tego paciorkowca były. A nieraz pewnie tak jak u Ciebie nie ma to wpływu. A może wyjdzie mi dodatni pomimo że całą ciążę mam spokój z infekcjami.. okaże się.
Oby wyszedł ujemny ;) ale całe szczęście że w Polsce mamy dobrą diagnostykę w tym kierunku i praktycznie nie ma problemu przed te paciorkowce :)

icon_smile.gif
No to jeszcze zaciskaj nogi ☺ i uważaj na siebie.
A Mały to będzie Leonardo tak? A Leoś będziecie mówić na niego? Mi się Leon podobał ale mój nie chciał słyszeć.☺

Klaudia ale za to na pewno masz coś innego. Przecież pieniążki co wydawałas na cygary nagle nie znikły :) my nie mamy wypasionego auta i nie jeździmy na super wakacje pomimk tego że nie palimy. no ale jeśli przyszłoby nam wydawać 800zl miesięcznie na papierosy to sorki ale nie mielibysmy albo na jedzienie, albo na rachunki ;)
No pewnie tak. Bo za te 30zl dziennie kupicie coś do domu, coś dla siebie, a nie pójdzie z dymem. Szkoda , że mój tego nie rozumie ..

reklama
Do góry