reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

No to jeszcze zaciskaj nogi ☺ i uważaj na siebie.
A Mały to będzie Leonardo tak? A Leoś będziecie mówić na niego? Mi się Leon podobał ale mój nie chciał słyszeć.☺
Tak Leonardo. Będziemy mówić też Leo. Leon też mi się podobało, ale u nas co drugi chłopczyk to Leon ;).

reklama
Jakbym czytała o sobie 1,5 tygodnia temu [emoji16] taka sama waga małego, szyjka miękka, rozwarcie 1cm [emoji16]

Będzie dobrze, odpoczywaj jak będzie Cię coś bolało :*

Który masz tydzień, bo oczywiście nie pamiętam?
Dzisiaj 34.2. Zaraz się kładę i może uda mi się zasnąć, bo po tej nocy to jestem wykończona. Enno z teściowa i Marta i Marty kuzynka pojechali na basen się trochę ochłodzić to mam ciszę i spokój.

Ostatnia edycja:
Wiecie co, tak mnie naszło... wiem głupia baba ze mniem, jaka stara taka głupia...

Właśnie dotarła do mnie wieść że kuzynka urodziła synka :) i strasznie mnie wkurza jak słyszę, że jakiś maluch się urodził... nosz kurde, przecież on sam się nie rodzi, to matka musi ducha wyzionąć by wykluć to dziecko :D wiem, głupie.... :p :D

Moi pojechali na wycieczkę rowerową nad jezioro a ja sama w domu zostałam, robię obiad na jutro. Wstawiłam pranie, może poodkurzam. Potem pewnie znów na drzemce polegnę ale jakoś muszę zrobić cokolwiek bo nieróbstwo źle na mnie działa :)

Zobaczymy jak się będę czuła po południu. Może pojedzie tylko do żabki i przywiezie lody jakieś do domu
Jadłam śniadanie. Po prostu w kościele zawsze było mi gorzej niż gdziekolwiek indziej nie wiem czemu ale dzisiaj to o włos a wyciągali by mnie z między ławek.
Podejrzewam , że może wyjść ujemny wynik tym razem. W pierwszej ciąży miałam cały czas jakieś infekcje w moczu a teraz całą ciążę nic każde badanie super. No okaże się za tydzień. I za tydzien robię ostatnie już badania z krwi i moczu.
Dużo ludzi, duszno. Może dlatego.
No ja też cała ciszeąbadania super, a jednak wyszła jakaś cholerna bakteria :( mam nadzieję , że u Ciebie będzie inaczej ✊:)

Dzisiaj 34.2. Zaraz się kładę i może uda mi się zasnąć, bo po tej nocy to jestem wykończona. Enno z teściowa i Marta i Marty kuzynka pojechali na basen się trochę ochłodzić to mam ciszę i spokój.
To trochę jeszcze niech maluszek posiedzi u Ciebie :) dacie radę :)

Zobacz załącznik 877747

U nas już wszystko prawie gotowe, ostatni obrazek nad łóżeczkiem, a tam w tej A4 ramce będzie na pewno zdjęcie z sesji tej noworodkowej jakieś slodziachne [emoji7]

Dziś tylko mój zawiesi rolete na okno, jutro podjedziemy kupić firankę i jakieś ładne może motylki czy coś na nią żeby tak pozawieszac delikatne ozdoby i gotowe :)
Super! Juz prawie wszystko gotowe na tip top.

A ja tak na rozluźnienie zapytam : czy rozwazalyscie moze stosowanie pieluszek wielorazowych ? Ja wciaz o tym mysle - idea fajna ,ale czy dałabym radę z 3 dzieci i jeszcze takim praniem non stop pieluszek , to nie wiem :) moze sprobuje i zobaczymy , jak mi pójdzie. Sam opis co trzeba kupic na start i Jak to sie montuje to na razie dla mnie czarna magia

Mój mąż palił, odkąd skończył 16 lat. Wypalał dwie paczki dziennie [emoji4] i zawsze twierdził, że nie da się rzucić... próbował i się nie da! [emoji23] od 6 lat nie pali...w ogóle. Rzucił palenie przy pomocy tabexu... chyba tak się to nazywało. Wymagało to od niego mega dużo cierpliwości i samozaparcia [emoji848] fakt, że ten okres był straszny... był nerwowy[emoji23] musiał mieć coś, jako zapychacze np.paluszki, orzeszki , czy słonecznik. Przytył prawie 8 kg, ale w końcu wygląda jak facet, a nie chuchro[emoji23][emoji16] i przede wszystkim... teraz twierdzi, że to tylko siedzi w głowie. Wcześniej nie rzucił palenia, bo to zwyczajnie lubił [emoji85] A jeszcze przy piwku, to palenie było idealne. Po latach docenia, że ręce, ubrania i włosy nie śmierdzą dymem..
Więc, dziewczyny...da się![emoji16]tylko trzeba chcieć[emoji5] jak z każdym nałogiem.
Kasy i tak potem z tego nie widzisz, bo wydajesz na coś innego. Więc oszczędność żadna[emoji16]
To ja chyba byłam silniejsza w swoich postanowieniach :p nie byłam nerwowa, nie zajadalam głodu nikotynowego. Zapaliłam jednego dziennie , gdzie na ogół szło 5-10, przy imprezie paczka. Po prostu trzeba chcieć i być silnym. U mnie dodatkowo doszła wiadomość o dziecku więc w tym dniu też odstawiłam tabletki których zużyłam bardzo mało :) ważne , że Twojemu tacie się udało. :)
Dzięki dziewczyny za kciuki :*

Mogłam zostać w szpitalu, ale mogę też wrócić do mojego łóżka i właśnie wracamy do domu. Szyjka miękka długość ta sama co była, ale rozwarcie na 1 palec. W razie większych boli, jak pokaże się krew, albo odejdą wody to mam wrócić do szpitala. Skurcze jakieś się pisały, ale nieregularne. Leo waży 2900 g
icon_smile.gif
Duzy synuś już :) leż, odpoczywaj :*
Ja Zaraz dzwonię do swojego ginekologa. Ciekawe czy mi każe przyjść na wizytę i kiedy :)
Bardzo ładne :) jak się czujesz dzisiaj ?:)
Ja nie jestem zwolenniczką palenia na codzień i uzależnienia od papierosów, bo to i śmierdzi i dużo kasy idzie. Ale również wychodzę z założenia, że nie można sobie odmawiać wszystkiego, bo nam to czasami sprawia przyjemność zapalić sobie do piwka :)
Do piwka, czasem. Ale nie co 15/20 minut .. bo to już na prawdę głupota.. mojemu wydzielilam właśnie 4 papierosy bo pojechał zawieść brata do kuzyna, do taty wyostrzyć noże. Nie będzie go z trzy godziny. Więc jestem zdania , że nie trzeba mu więcej. Pewnie i tak wyzebrze od ojca bo jeden na godzinę to za mało [emoji16] w

reklama
To ja chyba byłam silniejsza w swoich postanowieniach :p nie byłam nerwowa, nie zajadalam głodu nikotynowego. Zapaliłam jednego dziennie , gdzie na ogół szło 5-10, przy imprezie paczka. Po prostu trzeba chcieć i być silnym. U mnie dodatkowo doszła wiadomość o dziecku więc w tym dniu też odstawiłam tabletki których zużyłam bardzo mało :) ważne , że Twojemu tacie się udało. :)

Duzy synuś już :) leż, odpoczywaj :*
Ja Zaraz dzwonię do swojego ginekologa. Ciekawe czy mi każe przyjść na wizytę i kiedy :)

Bardzo ładne :) jak się czujesz dzisiaj ?:)

Do piwka, czasem. Ale nie co 15/20 minut .. bo to już na prawdę głupota.. mojemu wydzielilam właśnie 4 papierosy bo pojechał zawieść brata do kuzyna, do taty wyostrzyć noże. Nie będzie go z trzy godziny. Więc jestem zdania , że nie trzeba mu więcej. Pewnie i tak wyzebrze od ojca bo jeden na godzinę to za mało [emoji16] w
Dzieki :*
Jak sie czuje?.. psychicznie srednio,hormony pewnie ;) fizycznie super,chociaz troche mnie bierze na wymioty ;) posprzatalam,wypucowalam wszystko,przegladnelam i ulozylam ciuszki malej..

Do góry