reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Sorenlorenson, ja myślałam, że to właśnie młoda pokolenie tak ma żeby chorym przychodzić do pracy bo boją się o swoje stanowisko. Strasznie irytujące jest takie chodzenie chorym do pracy [emoji17]

Napisane na SM-A520F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
KatiNails kusisz ja za sorbetami jestem niebardzo choć ostatnio tak mi spasowało wszytko co malinowe a ty skąd jesteś bo z tego co kojarzę to też pisałaś że z okolic rzeszowa
Tak tak z Rzeszowa :)

ckai9jcgk10emd23.png

mhsv15nmhdmpbr2g.png

Ja mdłości raz mam, a raz nie mam. Generalnie odkąd zaczął się 12 tydzień to jest troszkę lepiej i trochę więcej energii ;)

Dziewczyny, różne źródła różnie podają, jak wy liczycie kiedy zaczyna się drugi trymestr? Od 13, 14, 15 tygodnia? :)

Ja mdłości raz mam, a raz nie mam. Generalnie odkąd zaczął się 12 tydzień to jest troszkę lepiej i trochę więcej energii ;)

Dziewczyny, różne źródła różnie podają, jak wy liczycie kiedy zaczyna się drugi trymestr? Od 13, 14, 15 tygodnia? :)
Wg mojej aplikacji II trymestr zaczyna się od 15 tygodnia (14+0) [emoji4]

8une3e3kck8m6mea.png

U mnie w pracy (UK) L4 jest niepłatne, więc wierzcie mi, że ludzie przychodzą w każdym stanie. Proste...nie ma cię w pracy nie masz kasy.... dużej części osób na to po prostu nie stać. Ja sama nastawiam sie na pracę do 37 tygodnia. U nas dziewczyny pracowały czasami, do samego porodu. Pod tym względem Polska naprawde przoduje w Europie. Moja siostra obie ciąże przesiedziała w domu od 4 miesiąca na L4 płatnym. Ja tutaj nie mam takiej możliwości...kwota macierzyńskiego też jest masakrycznie niska. Więc teraz czeka mnie duuuużo oszczędzania ;)

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny ja już po wizycie,wszystkie badania mam wzorowe poza hemoglobiną moja pięta achillesa:p więc mam znów szelazo zapisane.Dzieć znowu starszy niż om o 3 dni,ponad 5 cm,termin 1.08 dalej,przezierność 1,2 albo 1,4 nie pamiętam z tego wszystkiego wg wszystko wygląda że jest w porządku:-D;)

Załączniki

• usg2.jpg
    usg2.jpg
    304,2 KB · Wyświetleń: 103
reklama
O nieee współczuje. Ja mam wizyte z położną w czwartek o 18:00 też bardzo sie nastawiam, że zobacze dzidziusia i wogole że dowiem się wreszcie czy wszystko jest ok,ale już zapowiedzieli ze mam zadzwonić o 17:00 żeby potwierdzić ze wizyta sie odbędzie.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Wiola na wizycie z położna nie zobaczysz dzidziusia :( , usg robią dopiero 12-13 tyg , ja dostałam list ze szpitala mam na 5.02

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry