reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Na 8.30 ktg pół godziny a na 9 wizytę i mnie tam wkoncu zbada ciekawe co tam się dzieje :p
A Ty na południe ? :)
A ja nie będę miała ktg bo mój lekarz jest przeciwny, uważa , że bez sensu skoro nie ma przyczyny :(:( a chciałabym chociaż raz na tej końcówce mieć :(:( chyba się przejdę do Karoliny, będzie miała w domu przenośne to może mi użyczy :D
To wczesniutko ❤️ fajniee. :)
Ja jeszcze nie wiem, dopiero mnie umówi jak zadzwonię w niedzielę :) poprosze o wizytę bliżej południa a nie znowu na 19-21 :/

Ja po badaniu..
Skurczy na ktg nie bylo.. mala tez malo aktywna,
Wiec tak.. rozwarcia nie mam wiekszego ale mala jest juz w kanale rodnym i to bardzo nisko.. stad moje bole.. powiedzial ze jest w srodku wszystko napiete i wypukle i da sie wyczuc glowke i jeszcze jeden lub kilka takich skurczy jak dzis w nocy i moga puscic wody ;) te bole z podbrzusza prądowe w dol to skurcze..
Mala ma ok 3000g ;) dokladnie jej nie zmierzyl bo jest za nisko juz ;)
Czyli wszystko w każdej chwili może się zadziać ☺

Dziewczyny powiedzcie mi czy Wasze maluchy też tak strasznie rozrabiają w brzuszkach? :D ja rano spać nie mogłam, tak się ruszał i w prawym i w lewym boku :) teraz chciałam się na chwilę położyć to tak samo, nawet nie mogę odpocząć :(
Moja bardzo bardzo rzadko kiedy tak fika. Od kilku dni jest bardzo spokojna. Czasem się wypnie, kopnie, przekręcić się i tyle.
Ciesz się :) bo to najlepsze uczucie ktorego będzie nam bardzo brakować , ja będę strasznie za tym tęsknić :(

A ja nie będę miała ktg bo mój lekarz jest przeciwny, uważa , że bez sensu skoro nie ma przyczyny :(:( a chciałabym chociaż raz na tej końcówce mieć :(:( chyba się przejdę do Karoliny, będzie miała w domu przenośne to może mi użyczy :D
To wczesniutko [emoji173]️ fajniee. :)
Ja jeszcze nie wiem, dopiero mnie umówi jak zadzwonię w niedzielę :) poprosze o wizytę bliżej południa a nie znowu na 19-21 :/
A ja jestem zdania że twój lekarz ma rację .. co innego jakbyś słabe ruchy czuła czy coś a jeśli jest bez zmian to po co się stresować ? Dzieciaki z reguły na ktg też się denerwują :)
Skurcze porodowe jak będziesz mieć to też poczujesz teraz w terminie to już nie potrzeba ich sprawdzać :)

reklama
Moja bardzo bardzo rzadko kiedy tak fika. Od kilku dni jest bardzo spokojna. Czasem się wypnie, kopnie, przekręcić się i tyle.
Ciesz się :) bo to najlepsze uczucie ktorego będzie nam bardzo brakować , ja będę strasznie za tym tęsknić :(
U mnie też już tak jak u ciebie.. chociaż chciałabym czuć mocniej to mały ma już mniej miejsca i się przeciąga , rozpycha [emoji53]

Do góry