reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

To tak samo jak ja :-D Lubie wszystko mieć odrazu i wogole. Po pierwszej wizycie usg zacznę kupować jakieś ciuszki w takich neutralnych kolorach pasujących i dla chłopca i dziewczynki :-)kupowanie i oglądanie takich dziecięcych rzeczy jesr bardzo uzależniają. :p

Moja przyjaciółka jest w 36 tygodniu i jeszcze nie kupiła wszystkiego a ja niedawno się dowiedziałam i juz bym chciała wszystko mieć. Ze 2 miesiące temu dałam jej worek maleńkich ciuszków jak jeszcze nie wiedziałam że będę znów mamą a teraz mi się by przydały ale teraz jej nie zabiorę przecież :-D

reklama
Moja przyjaciółka jest w 36 tygodniu i jeszcze nie kupiła wszystkiego a ja niedawno się dowiedziałam i juz bym chciała wszystko mieć. Ze 2 miesiące temu dałam jej worek maleńkich ciuszków jak jeszcze nie wiedziałam że będę znów mamą a teraz mi się by przydały ale teraz jej nie zabiorę przecież :-D

Mam tak samo. Ale niestety trzeba jeszcze poczekać :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Byłam na usg jeszcze nic nie widać [emoji20]strasznie się denerwuje lekarz mówił że może wcześnie być mam jutro zrobic betę jeśli będzie około 1800 to wporzadku a jeśli ponad 2000 to ciąża pozamaciczna. Mówił że macica jest ropulchniona i wskazuje na ciążę i nic nie wskazuje na ciążę pozamaciczna ale ja sie bardzo denerwuje [emoji20]w środę mam znowu iść na usg. Oszaleje chyba ostatnio @ miałam 2 listopada. Boję się dziewczyny

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Byłam na usg jeszcze nic nie widać [emoji20]strasznie się denerwuje lekarz mówił że może wcześnie być mam jutro zrobic betę jeśli będzie około 1800 to wporzadku a jeśli ponad 2000 to ciąża pozamaciczna. Mówił że macica jest ropulchniona i wskazuje na ciążę i nic nie wskazuje na ciążę pozamaciczna ale ja sie bardzo denerwuje [emoji20]w środę mam znowu iść na usg. Oszaleje chyba ostatnio @ miałam 2 listopada. Boję się dziewczyny

Napewno wszystko będzie dobrze, trzymamy kciuki :-)
Dzidzie podobno już lepiej widać ok 6-7 tygodnia i wtedy też można zobaczyć bijące serduszko

A ile miałaś wcześniej? U mnie przy becie 1056 było widać tylko małą kropkę, w opisie nawet nie użył lekarz słów " pęcherzyk ciążowy " tylko pęcherzyk. Też mi coś mówił niby o pozamacicznej a w opisie pisał macica rozpulchniona i powiększona. Więc raczej nie pozamaciczna [emoji57] zresztą kropka była w macicy. Nie martw się, na pewno jeszcze za wcześnie na dobry obraz. Zrób jutro betę i się uspokoisz. A do lekarza idź za tydzień. Jak dzisiaj dokładnie liczyłam to usg miałam w ostatnim dniu piątego tygodnia, a nastawialam się nie wiadomo na jaki widok [emoji6] na pewno wszystko będzie dobrze [emoji106]

Napisane na G3121 w aplikacji Forum BabyBoom

Niepotrzebnie się denerwujesz. Możliwe że lekarz ma słaby sprzęt i dlatego nic jeszcze nie widać. Zresztą to jeszcze bardzo wcześnie. Skąd w ogóle przypuszczenie ciąży pozamacicznej? Bo na usg nic nie widać? Ja bym poszłam do innego lekarza z innym sprzętem lub poczekała spokojnie tydzień na kolejne badania. Chodziłąm równolegle do 2 ginów w pierwszej ciąży i różnicy obrazu na usg była kolosalna! Beta też tylko wprowadzi zamęt bo 1800 a 2000 to tak naprawdę zadna róznica i możesz się tylko niepotrzebnie zdenerwować. Ja hamuje swoje czarne scenariusze i hoduję pewność że wszystko bedzie ok, bo od początku też jakieś dziwne rozkminy i stres miałam, a to nie pomaga. No i nie warto za dużo czytac w necie, głowa do góry, wszystko bedzie dobrze :)

A ile miałaś wcześniej? U mnie przy becie 1056 było widać tylko małą kropkę, w opisie nawet nie użył lekarz słów " pęcherzyk ciążowy " tylko pęcherzyk. Też mi coś mówił niby o pozamacicznej a w opisie pisał macica rozpulchniona i powiększona. Więc raczej nie pozamaciczna [emoji57] zresztą kropka była w macicy. Nie martw się, na pewno jeszcze za wcześnie na dobry obraz. Zrób jutro betę i się uspokoisz. A do lekarza idź za tydzień. Jak dzisiaj dokładnie liczyłam to usg miałam w ostatnim dniu piątego tygodnia, a nastawialam się nie wiadomo na jaki widok [emoji6] na pewno wszystko będzie dobrze [emoji106]

Ostatnio bede robiłam 29 listopada i miałam 136 lekarz liczył to mówił że może być jeszcze zawczesnie, ale u niego w gabinecie prywatnym była mini kropka a tu w szpitalu nic nie było widać.. Ja ja już szaleje z nerwow

reklama
Niepotrzebnie się denerwujesz. Możliwe że lekarz ma słaby sprzęt i dlatego nic jeszcze nie widać. Zresztą to jeszcze bardzo wcześnie. Skąd w ogóle przypuszczenie ciąży pozamacicznej? Bo na usg nic nie widać? Ja bym poszłam do innego lekarza z innym sprzętem lub poczekała spokojnie tydzień na kolejne badania. Chodziłąm równolegle do 2 ginów w pierwszej ciąży i różnicy obrazu na usg była kolosalna! Beta też tylko wprowadzi zamęt bo 1800 a 2000 to tak naprawdę zadna róznica i możesz się tylko niepotrzebnie zdenerwować. Ja hamuje swoje czarne scenariusze i hoduję pewność że wszystko bedzie ok, bo od początku też jakieś dziwne rozkminy i stres miałam, a to nie pomaga. No i nie warto za dużo czytac w necie, głowa do góry, wszystko bedzie dobrze :)
Dokładnie, mnie mówił lekarz że po 1056 powinno przyrosnac po dwóch dniach do co najmniej 2000. Wyszło 1820, wysłałam mu sms z taka informacja a on na to że jest [emoji108] więc on sam zmienił zdanie po jednym dniu. Daj sobie trochę czasu, na pewno będzie dobrze.

Do góry