reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Witaj, gratulacje [emoji323] ja mam na imię Agnieszka, a poza tym podobna sytuacja jak Twoja. 40 skończona 22 listopada, trzy córki - 14,13 i 10 lat i pozytywny test ciążowy [emoji3]. Mnie z kalkulatora wychodzi termin na 9 sierpnia. Pozdrawiam i życzę spokojnej i nudnej ciąży[emoji3]

Napisane na G3121 w aplikacji Forum BabyBoom
Super, że mam rowieśniczke w grupie. Nasze ciąże pewnie będą pod lupą z racji naszego wieku. Wszystkiego dobrego !

reklama
Można dołączyć?
Termin wychodzi na ostatnie dni lipca, ale córkę urodziłam tydzien po terminie, więc wydaje mi się, że prędzej urodzę w sierpniu niż w lipcu :)
Ciąża potwierdzona już na USG, kolejna wizyta u lekarza w najbliższy wtorek - myślę, że zobaczę już serduszko.
Gratuluję wszystkim zaciążonym i życzę spokojnych ciąż :)

Ja też mam termin na ostatni lipca :-)pierwsza wizytę u lekarza mam dopiero 15 grudnia. To moja druga ciąża, mam już synka który na koniec stycznia ukończy 3 latka

Witam serdecznie. Mam na imię Dorota i 2 tyg temu skonczyłam 40 lat. Jestem mamą 3 dzieci - syn 18 lat i córki 16 i 12 lat. Dzisiejszy test usprawiedliwił 3 dniowe opóźnienie @. Staralismy się 3 lata. Powiedziałam sobie, że jak do 40 się nie uda to już nie będę się starać. kalkulator ciąży wskazuje termin 16 sierpnia. Jestem bardzo szczęśliwa i trzymam za nas wszystkie kciuki.
Gratuluję
Ja 34 lat termin ok 3 sierpnia tuż przed 41 urodzinami męża:)podobnie ponieważ mam już prawie 17 latka oraz 14 i 4 lata dzieci, ale my staraliśmy się 3 cykle.Powodzenia.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry!
Od rana przeczytałam cały wątek. To moja druga ciąża po domu biega dwulatka. U mnie ta ciąża póki co lepsza. Poprzednio nie wychodziła z toalety a w 8 tyg już leżałam w szpitala ze wzgledu na wymioty. Teraz dIsiaj mam pierwsze mdłości. W przeciwieństwie do większości zrobiłam jeden test tydzień temu w południe i nie robiłam bety. Druga krecha była blada. Wizytę mam w środę i zaczynam się zastanawiać czy nie za wcześnie ale teraz będzie okres przedświąteczny więc pierwsza wizytę będę mieć zaliczoną. Usg mam mieć 18 prywatnie a do lekarza chodzić będę jak poprzednio na NFZ ten sam Lekarz.

Dzień dobry!
Od rana przeczytałam cały wątek. To moja druga ciąża po domu biega dwulatka. U mnie ta ciąża póki co lepsza. Poprzednio nie wychodziła z toalety a w 8 tyg już leżałam w szpitala ze wzgledu na wymioty. Teraz dIsiaj mam pierwsze mdłości. W przeciwieństwie do większości zrobiłam jeden test tydzień temu w południe i nie robiłam bety. Druga krecha była blada. Wizytę mam w środę i zaczynam się zastanawiać czy nie za wcześnie ale teraz będzie okres przedświąteczny więc pierwsza wizytę będę mieć zaliczoną. Usg mam mieć 18 prywatnie a do lekarza chodzić będę jak poprzednio na NFZ ten sam Lekarz.
Który tydzień?

Mamusie czy to prawda że przy drugiej ciąży dużo szybciej rośnie brzuszek i jest szybciej widoczny niż w pierwszej? :-)
Nie zauważyłam u mnie :)
Mamusie czy to prawda że przy drugiej ciąży dużo szybciej rośnie brzuszek i jest szybciej widoczny niż w pierwszej? :-)
również mam 17 latka w domu.A jak 17 latek przyjął informację o rodzeństwie?
Bardzo dobrze jest zadowolony o dziwo ma lepszy kontakt z 4 niż 14 latka:) Starsze rodzeństwo stwierdziło że mała będzie miała kogoś młodszego i super....ale zobaczymy jak to będzie bo u mnie żadnych objawów ciąży i może do nich nie dotarło;))

reklama
Hej dziewczyny :) można dołączyć? czytam wątek od paru dni i nie mogłam się zebrać żeby napisać. Chyba jeszcze do mnie nie dotarło że będzie bobas. Jest to moja pierwsza ciąża :) pozdrawiam ;)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Do góry