reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Wciąż czekamy. Kocham NFZ...

Długo by opowiadać. Córka ma od urodzenia niedrozny kanalik lzowy i mimo licznych interwencji wciąż nie było dobrze. Teraz miała kolejną próbę zespolenia woreczka lzowego z utworzonym kanalikiem laryngologicznie. Na pół roku miała założony specjalny stent żeby jej to nie zaroslo i znów się nie przytkalo. Jakieś miesiąc temu wyjeto jej stent. Mam wrażenie że jest dużo lepiej niż kiedykolwiek.
Taki defekt to dla dziecka nie tyle ból co wieczne lzawienie oka i taka napuchtnieta powieka.

Zle dni u mnie ostatnio. Kłopoty z autem. W domu... poród lada moment i brak jakiekolwiek pomocy. Nerwowa jestem i z mężem się dogadać nie mogę ani trochę.dobrze że czuje się lepiej niż ostatnio bywało. Choć jeszcze nie jest dobrze. W nocy jakby mało było zalalo mężowi biuro. Niby nie mocno ale telefon służbowy, kasa, laptop zaznaly wody. Nie wiem czy bez strat się obejdzie.

A żeby było zabawniej właśnie byłam w wc i chyba zaczął mi czop odchodzic.
Spokojnie, czop może podobno długo przed terminem odchodzić :) na kiedy masz termin?

Wciąż czekamy. Kocham NFZ...

Długo by opowiadać. Córka ma od urodzenia niedrozny kanalik lzowy i mimo licznych interwencji wciąż nie było dobrze. Teraz miała kolejną próbę zespolenia woreczka lzowego z utworzonym kanalikiem laryngologicznie. Na pół roku miała założony specjalny stent żeby jej to nie zaroslo i znów się nie przytkalo. Jakieś miesiąc temu wyjeto jej stent. Mam wrażenie że jest dużo lepiej niż kiedykolwiek.
Taki defekt to dla dziecka nie tyle ból co wieczne lzawienie oka i taka napuchtnieta powieka.

Zle dni u mnie ostatnio. Kłopoty z autem. W domu... poród lada moment i brak jakiekolwiek pomocy. Nerwowa jestem i z mężem się dogadać nie mogę ani trochę.dobrze że czuje się lepiej niż ostatnio bywało. Choć jeszcze nie jest dobrze. W nocy jakby mało było zalalo mężowi biuro. Niby nie mocno ale telefon służbowy, kasa, laptop zaznaly wody. Nie wiem czy bez strat się obejdzie.

A żeby było zabawniej właśnie byłam w wc i chyba zaczął mi czop odchodzic.

To trzymam kciuki za dobre wieści u lekarza!

Pamiętaj, że opo każdej burzy wychodzi słońce! Przyjdzie lepszy czas i mam nadzieję, że to jak najszybciej!

Jedząc śniadanie jakoś mi się źle zrobiło..poczułam kłucie w klatce piersiowej i wzdłuż kręgosłupa. Zmierzyłam ciśnienie i 135/85 puls 90 a zawsze było książkowe a nawet ciut niższe

Jedząc śniadanie jakoś mi się źle zrobiło..poczułam kłucie w klatce piersiowej i wzdłuż kręgosłupa. Zmierzyłam ciśnienie i 135/85 puls 90 a zawsze było książkowe a nawet ciut niższe
Mogłaś się źle poczuć bo jeśli normalnie masz niskie a tutaj nagle wzrosło ci to ogrnazim to odczuł :)
Może się zdenerwowałas bo za mało szynki w kanapce ? [emoji16][emoji8]
Ale ciśnienie nawet to 135/85 jak na ciążę i tak jest bardzo ładne :)

Mogłaś się źle poczuć bo jeśli normalnie masz niskie a tutaj nagle wzrosło ci to ogrnazim to odczuł :)
Może się zdenerwowałas bo za mało szynki w kanapce ? [emoji16][emoji8]
Ale ciśnienie nawet to 135/85 jak na ciążę i tak jest bardzo ładne :)

Mogło pójść o szynkę bo w sklepie pokroili tak przeźroczyste plastry że masło z bułki prześwitywało :D:p

Szukam właśnie poduszki motylka i w świecie dziecka na allegro mają po niecałe 15 zł i jest opcja darmowej dostawy listem poleconym ekonomicznym :D taniej chyba nie widziałam ;)
Też to właśnie wczoraj widziałam...Ale mam mieszane uczucia co do motylka. Pięknie wygląda,fajny gadżet, ale na mój rozumek hamuje rozwoj miesni u dziecka, jak się tak główkę usztywni...wiadomo,że nie jest jak w gipsie;) ale jednak ogranicza jakieś tam ruchy...

reklama
Hej dziewczyny :)

Dobrze ze dzis jade.. w nocy dostalam taki potworny skurcz,nie puscil nawet gdy znienilam pozycje i gdy wstalam,pochodzilam.. nie moglam isc.. taki bol.. trwal z minute moze ciut wiecej,az mi lezki poszly bo nijak nie chcialo puscic ,nawet kiwanie na boki i w przod tyl ,nie pomoglo,to byl taki scisk calego brzucha i łona.. no masakra ,pozniej juz byly zwykle tzn lzejsze.. liczylam je i czekalam z budzeniem mojego, ale skurcz juz nie wrocil i zasnelam.. dzis strasznie rwie mnie na dole.. :(

Kochana daj znać po wizycie :)

Do góry