reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Czekam na e-maila z rossmana o tych pieluszkach za 1gr ale nic nie dostałam jeszcze. Dziś 33.3tc.

Gienio, jak twoje dzieci? Laurze przeszło?
Czesc @kasiak85 - teściowie byli z Laura u lekarza , obejrzał i mówi ze trzeba poczekać az sie cos rozwinie , bo na razie nic nie widać a u niej tez bóle głowy i wymioty , po lekach przechodzi a potem nachodzi znowu, ale mówili , ze juz lepiej . Tez mysle jak ty, ze nawet dobrze, ze ja to spotkało u teściów , bo na 100% by mnie zaraziła - ja sie wszystkim zarazam :(

Takie bóle głowy u dziecka moga byc od nawracającego zapalenia zatok .

I przełamałam się tzn w h&m była kolejka z 15 osób i stanęłam w niej, poczekałem 5 min na cud, ze może ktoś się zlituje i przepuści, ale oczywiście nikt nie widzi. To stanęłam przy drugiej kasie i spytałam Pani czy mogę poza kolejka wejść, bo już nie dam rady, a ta nie zauważyła mojego brzucha i pyta „dlaczego” to połowa w kolejce się śmiała. Co za downy. Oczywiście udało się i weszłam poza kolejnością, bo dłużej bym już tam nie wysyłała..
Ja ostatnio w Lidlu jak robię zakupy to wystarczy, że zbliżymy się do kas a już mnie wołają bez kolejki. Chyba już mnie kojarzą bo jestem tam co tydzień. Nieraz mi to nie na rękę bo mam pełny koszyk zakupów a te wołają i każą przy kasie wykładać wszystko bo na taśmie miejsca nie ma bo inni ludzie już swoje zakupy wyłożyli. W Rossmanie to samo ☺ inne sklepy to już inny świat. Nikt nic nie widzi a nawet jak widzi to ma to gdzieś

A co z @.rudzielec ? Długo się nie odzywała :p
Kochana, czuję się wywołana do tablicy i miło zaskoczona, że o mnie nie zapomniałaś :* :)
U mnie wszystko (już) ok :) W czerwcu byłam w szpitalu ze skurczami i zagrażającym przedwczesnym porodem i mam przykaz leżenia jak najdłużej, żeby Młodemu znów nie przyszło do głowy pchać się na świat. Więc w sumie dużo leżę i odpoczywam, czytam książki i korzystam ze spokoju i błogiego lenistwa. Brzuchol rośnie i ciągnie jak chwile pochodzę, macica się rozciąga, dzieciaczek się rozpycha i co raz wychodzą mi jakieś nowe rozstępy :p a te aktualne upały i III trymestr mnie wykańczają i śpię normalnie po 2-3h w ciągu dnia, bo inaczej jestem jak zombie :p ale już końcówka, jeszcze tylko miesiąc :D
Po woli kończymy szykować pokoik dla Mikołaja i dopakowuję ostatnie rzeczy do torby szpitalnej. I już w sumie od przyszłego tygodnia zostanie nam już tylko czekać na Malucha (oby ten miesiąc jeszcze w brzuchu wysiedział) :D
Ciężko mi być z Wami tu na bieżąco, bo jak mąż wraca z pracy to staramy się spędzać razem cały czas, bo niebawem zaczyna dodatkowy kurs i o ile jestem w stanie czytać posty rano, to tych popołudniowych i wieczornych już nie ogarniam :p Jeszcze z moim chodzeniem spać o 22 to już w ogóle :p I dopadło mnie zwątpienie i ciążowa bezsilność, że nie mogę być ze wszystkim na czasie i tak zamilkłam co by nie komentować "przeterminowanych" postów i nie wracać do "zapomnianych" spraw :p

A ja jutro jade autobusem do gin z corcia.. hyhy moze mi wody nie odejda :D moj pracuje od 8 ,a tak, ma w tym tyg popoludniowki.. i akurat jutro na 8 rano.. :confused2: no nic.. moze dojdziemy.. mam godzine czasu na dojscie do gina :confused2:
Jestem jakas zrezygnowana,obojetna,wkurzona.. nie wiem..:dry:
@miloscwczasachpopkultury fajny ten komplecik ;)
Nie mam nawet weny pisac.. :confused2:
Dobrze , że nie jedziesz sama. O jak ja nie lubię teraz w ciąży jeździć autobusem.. nie dość że telepie to jeszcze nikt Ci miejsca nie ustąpi.

Współczuję :( bo mi nic nie jest nawet zadyszki nie mam jak wejdę na 3 piętro. Gdyby nie brzuch, ktory czuc przy schylaniu to bym nie wiedziała, że w ciazy jestem.
Połóż się i odpocznij albo chłodny prysznic wez
Ja w swoim domu jak wejdę na piętro to już mam szybszy oddech. A jak mam wejść do rodziców na 3 piętro to idę i idę i krzesło stoi w korytarzu bo ja muszę od razu usiąść jak wejdę.
Oj kobieto.. obyś miała równie lekki poród co teraz się czujesz. Zazdroszczę ☺

reklama
No osobno ja poukładałam :) a nasz miejsce żeby trochę ciuszkow na wieszaki pozawieszac do szafy ? Sweterki np ?
Ja mam poukładane wszystko osobno i rozmiarami też. Chociaż na metki nie patrzyłam tylko położyłam sobie 56,62,68 i dokladalam , teraz już na oko wiem jaki to rozmiar każdego ciuszka jak jakieś nowe kupuje lub sobie przeglądam :)

Znaczy na to i tak pytam z ciekawości bo ja całą ciążę może miałam z dwa razy pomalowane. Nie robilam nigdy żeli itp. teraz w ciazy mam mocne i nie chciałam niszczyć :) piłować muszę co dwa dni tak szybko rosną :)Zobacz załącznik 876459
Ja tez tak wszystko osobno, ale jest tego trochę. Mam miejsce w szafie, żeby powiesić tylko muszę zamówić takie malutkie wieszaczki na ubranka dla dzidziusia ;)
No piękne masz paznokcie szkoda niszczyć, tylko bezbarwny dla połysku i wystarczy :)

Do góry