reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hahahaha sorrki, ale fajnie to wygląda [emoji23] oczekiwania vs. rzeczywistość [emoji23]

Może jakieś ciasto bez pieczenia? Np 3bit na herbatnikach :)
Też się uśmiałam :D bo robię ciasto raz na pół roku i zazwyczaj mniej więcej wychodzi a dzisiaj totalna porażka :D mój bardzo chciał takie puszyste ciasto , bo uwielbia z mlekiem to mu chleb upiekłam [emoji23]

reklama
Pierwsza opcja białe z szufladą
Druga opcja (mojego męża) białe z misiem/żyrafą po boku bez szuflady
Trzecia opcja już po krótkiej dyskusji zwykłe białe bez szuflady

Chciałam z szufladą ale obawiam się jak to będzie ze ścieraniem kurzu z tej dykty. Potem mąż wybrał z obrazkiem ale zaś nie wiemy gdzie to łóżeczko będzie stało (będziemy się wyprowadzać do końca września) i w końcu stanęliśmy nad zwykłym klasycznym białym i wtedy T. pojechał do pracy i w końcu mamy zamówiony tylko materac [emoji14]
Jeżeli zdecydujemy się na to zwykłe białe to raczej kupimy stacjonarnie bo szkoda dawać 30 zł za wysyłkę a znaleźliśmy sklep z Bielska :)
My kupiliśmy z szufladą, bo to zawsze dodatkowe miejsce na schowanie czegoś :) o kurzu nie myślałam, ale chyba spokojnie się to wytrze ręką :)

A
Też się uśmiałam :D bo robię ciasto raz na pół roku i zazwyczaj mniej więcej wychodzi a dzisiaj totalna porażka :D mój bardzo chciał takie puszyste ciasto , bo uwielbia z mlekiem to mi chleb upiekłam [emoji23]
Już kiedyś pisałam że piekę z moichwypiekow.pl i zawsze się udaje:) także polecam.

Ja łóżeczko będę zamawiać w przyszłym tygodniu takie z szufladą i na kółeczkach. Szuflade musze mieć bo chce mieć pod ręką u nas trochę ciuszkow żeby nie latać co chwilę do pokoiku po ubranka.

My kupiliśmy z szufladą, bo to zawsze dodatkowe miejsce na schowanie czegoś :) o kurzu nie myślałam, ale chyba spokojnie się to wytrze ręką :)

Mój miał chyba rację z tym że ja bym tego się ścierała :p za to dużą wagę przywiązuję do kuchni i łazienki :D nienawidzę plamek, placków, osadów, obsikanej deski od wc i lustra brudnego od pasty do zębów :D

reklama
My zakupiliśmy nianie z kamerka i monitorem oddechu. Nie wiem jak to będzie z ta czujnością u mnie, mam nadzieje, ze włączy się jak dzidzia się urodzi, bo normalnie to mogla by chyba bomba spaść, a ja spie jak zabita... Także zawsze to jakies dodatkowe zabezpieczenie.

Byleby nie ufać bezwzględnie tym urządzeniom. Ja tak mam w sumie do tej pory odkąd się córka urodziła, że np jak jest chora to tym bardziej każdy jej głośniejszy oddech mnie budzi, nie mówiąc o kaszlu. A mała śpi już od 2 lat w swoim pokoju. A jak jej jeszcze nie było to też miałam twardy sen zawsze. To jakoś tak z automatu się przestawiło ☺ na tryb mama ☺

Do góry