reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Piszecie o paznokciach i tak się zastanawiam czy nie mogą być u dłoni nawet te hybrydy czy żel , a po prostu u stóp nie pomalowane?
Wiesz co... myśle ze lepiej na odwrot stopy mieć zrobione, ale rece nie. W zasadzie to najlepiej jakbyś się w swoim szpitalu dowiedziała czy wg można. Moja kosmetyczka mowila, ze miała wg tu i tu, nikt jej nic nie powiedział, ale dziwnie się patrzyli :p ale generalnie to jak coś się dzieje to siniaja pierwsze paznokcie, pulsoksymetr ma chyba za zadanie to kontrolować, czyli te urządzonko, które zakłada się na palec. Jeśli paznokcie będą pomalowane w kolorze może fałszować wyniki, albo wcale nic nie pokazać. Wiec lepiej sobie to odpuścić w razie 'w' przed samym porodem :)

Żebym nie była gołosłowna.. @Karokao na stronie www.megaurwis.pl możesz to nawet sprawdzić[emoji4]

Sprawdzone w kilku miejscach, niestety ta seria Q, cloud Q ma tylko bazę do nich i pózniej nie jest do wykorzystania. Wiem ze inne modele posiadają taka możliwość ale wcześniej nie myśleliśmy o bazie i ten Q nam zachwalali i wzięliśmy :/

Sprawdzone w kilku miejscach, niestety ta seria Q, cloud Q ma tylko bazę do nich i pózniej nie jest do wykorzystania. Wiem ze inne modele posiadają taka możliwość ale wcześniej nie myśleliśmy o bazie i ten Q nam zachwalali i wzięliśmy :/
Zaczelam przeglądać strony i chyba rzeczywiście tak jest. Wyglada na to, ze tylko po Aton M i bazie M można kupić fotelik następny, który będzie pasował do tej samej bazy. Pytaliśmy o to w sklepie i powiedział, ze można kupić fotelik następny, teraz tylko nie wiem czy to pytanie padło ogolnie przy cybexach czy już po wyborze konkretnego modelu. No nic jak to mówią mądry człowiek po szkodzie :/ My tez planujemy raczej dużo jezdzic chociażby do polski i na miejscu tez zależało nam na tym, żeby była możliwość łatwego wypięcia i wpięcia na stelaz wozka, bez wypinania z pasów itd. Wiec może nie będzie aż tak szkoda wydanych pieniędzy.

Ja wróciłam ze spaceru do apteki po maść, byłam w rossmanie po pare kosmetyków tez do szpitala takich mniejszych, bo w dobrych cenach tzn mały balsam do ciała, oliwka dla małej, żel do higieny intymnej, chusteczki 15 szt do pipki tez jakbym nie miała siły się myć tam 3 razy dziennie jak coś wycieknie i takie do rąk antybakteryjne żeby mieć koło łóżka. I zwykła herbatkę ziołowa do pobudzania laktacji dla mnie.
Kupiłam w h&m taki słodki zestaw dla małej za 30 zł i bluzę dla siebie.
I przeszłam może z 4 km łącznie, ale przy końcówce już masakra, padam na twarz. Teraz prysznic, myje włosy, odprężenie z pellingiem i odpoczywam.
IMG_0009.JPG
IMG_0009.JPG
IMG_0009.JPG

Załączniki

• IMG_0009.JPG
    IMG_0009.JPG
    701 KB · Wyświetleń: 453
  • IMG_0009.JPG
    IMG_0009.JPG
    677,5 KB · Wyświetleń: 451
  • IMG_0009.JPG
    IMG_0009.JPG
    692,6 KB · Wyświetleń: 444
Ja wróciłam ze spaceru do apteki po maść, byłam w rossmanie po pare kosmetyków tez do szpitala takich mniejszych, bo w dobrych cenach tzn mały balsam do ciała, oliwka dla małej, żel do higieny intymnej, chusteczki 15 szt do pipki tez jakbym nie miała siły się myć tam 3 razy dziennie jak coś wycieknie i takie do rąk antybakteryjne żeby mieć koło łóżka. I zwykła herbatkę ziołowa do pobudzania laktacji dla mnie.
I przeszłam może z 4 km łącznie, ale przy końcówce już masakra, padam na twarz. Teraz prysznic, myje włosy, odprężenie z pellingiem i odpoczywam. Zobacz załącznik 876385Zobacz załącznik 876386Zobacz załącznik 876388
Miałaś juz odpoczywać dzisiaj [emoji14] ale słodki ten zestaw dla córeczki [emoji7] Już ostatnie ubranko co nie? [emoji23]

I przełamałam się tzn w h&m była kolejka z 15 osób i stanęłam w niej, poczekałem 5 min na cud, ze może ktoś się zlituje i przepuści, ale oczywiście nikt nie widzi. To stanęłam przy drugiej kasie i spytałam Pani czy mogę poza kolejka wejść, bo już nie dam rady, a ta nie zauważyła mojego brzucha i pyta „dlaczego” to połowa w kolejce się śmiała. Co za downy. Oczywiście udało się i weszłam poza kolejnością, bo dłużej bym już tam nie wysyłała..

Miałaś juz odpoczywać dzisiaj [emoji14] ale słodki ten zestaw dla córeczki [emoji7] Już ostatnie ubranko co nie? [emoji23]

Wiem, ale nie wysiedziałam w domu xd a mój i tak od 16-20 chce żeby odespał przed nocka, bo znowu idzie po 22, a spał dziś tylko 3 h :( wiec teraz mu daje jeszcze godzinkę snu a ja wskakuje pod prysznic i już dziś odpoczywam, obiecuje [emoji23]

Hahaha tak, to już ten ostatni zestaw, ale serio. Jest na 62 cm czyli większy chyba niż normalne 62? W sumie wyglada jak normalne 62, ale był taki uroczy, ze nie mogłam się powstrzymać xd

Zaraz Marta powinna wrócić z próby. Pewnie będzie zmęczona. Dzisiaj cały dzień poza domem. Ja pozmieniałam trochę wieszaków, ale brzuch zaczął mnie ciągnąć. Teraz pije herbatkę na wyciszenie. Masakra taka niemoc...

reklama
I przeszłam może z 4 km łącznie, ale przy końcówce już masakra, padam na twarz. Teraz prysznic, myje włosy, odprężenie z pellingiem i odpoczywam. Zobacz załącznik 876385Zobacz załącznik 876386Zobacz załącznik 876388
Śliczny ten arbuzik ❤️ czaiłam się na niego, ale w końcu stwierdziłam ze nie będę kupowała letnich ubranek, bo pod koniec sierpnia może być juz roznie. Jak mala urodzi się wcześniej to się zastanowię :p brakuje mi tu w DE tych saszetek do szafy, tak pięknie pachną :) przywiozłam sobie jakiś czas temu jedna i dalej pachnie :)

Do góry