reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dzien dobry! :)
My już od 6 dziś na nogach, bo jednak zdecydowałam się jeszcze ostatni raz na paznokcie, pod koniec lipca/początek sierpnia ściągniemy. W razie 'w' zrobiłam bardziej neutralne żeby nikt się nie czepiał jakby coś zaczęło się wcześniej dziać. Jednak położna w szpitalu powiedziała mi, ze wystarczy jak na początku sierpnia ściągnę.
Zobacz załącznik 876155
Coraz ciezej mi już, kręgosłup boli coraz częściej i mam bóle na dole brzucha jak na okres. Myśle ze to przez to, ze ostatnio za mało spie, bo już 5 Dzien z rzędu budzi mnie budzik, a ja już odwykłam os wczesnego wstawania :O ale z drugiej strony mała już tez ma koło 2,5kg i Brzucho coraz większy, Wiec jus coś się powoli będzie działo. Tu moje dzisiejsze zdjęcie z pokoju małej, który jeszcze się tworzy ;)
Zobacz załącznik 876154
Paznokcie przepiękne, ja lubię właśnie takie delikatne [emoji7] nie mogę się doczekać jak wrócę do kosmetyczki po porodzie :)

Ładny brzucho, już spory :)

Mnie też strasznie męczy zgaga tak od popołudnia i w nocy. Ale idę do sypialni z kubkiem mleka i popijam przed snem i w nocy jak się obudzę to też kilka łyków i jest ok ☺
Nie lubię mleka:(:( mama ma mi przynieść rennie aalbo inny wynalazek...
A u mnie takie drugie sniadanko

Załączniki

• 20180711_111705.jpg
    20180711_111705.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 67
Dzwoniła mam i prawie ryczy do słuchawki, że Piotruś nadal chory, gardło już lepiej ale boli go strasznie głowa aż krzyczał słyszałam: ,, babciu zrób coś bo mi głowa pęknie,,. i wymiotuje, zwymiotował antybiotyk i ibufen. Mój m mówi, że o=po niego pojedziemy dziś ale co ja mam z nim zrobić. Od dziś do piątku muszę iść chociaż na te 5-6godzin do pracy a poza tym jeszcze mnie zarazi tą anginą i po co mi to na koniec ciąży. Tak mi przykro, że nie mogę być z nim, przytulić go. Na szczęście Michał na razie się trzyma i szaleje, oby go ominęła choroba.
Mam pytanie. Czy dzieci mogą mieć migreny (7latek)? Od jakis 6miesiecy Piotrek ma ok raz na miesiąc ból glowy często poprzedzony wymiotami, boli go bardzo płacze, krzyczy jak dam mu lek p-bólowy to zasypia, śpi wtedy 12-14h, wstaje i jest ok. wcześniej to bagatelizowałam ale musimy się chyba wybrać do neurologa z tymi bólami.
Biedny. No niestety może. Ja miałam z 9lat jak złapały mnie pierwsze bóle , zaburzenia widzenia i wymioty. Tyle , że ja uderzyłam się w głowę i od tego się zaczęło. Trwa to do dziś. Neurolog nic nie widzi .. ale Ty idź z małym jak najszybciej. Może coś wyjdzie i będzie się dało mu jakoś ulżyć.

Mi w sumie neurolog niezbyt pomógł. Wzięli mnie do szpitala zrobili badania, tomograf, ale wszystko było w porządku. Ktoś mojej mamie polecił lekarkę homeopatkę i do niej pojechslismy gdzieś pod Warszawę. Dała mi jakieś v malutkie groszki i kazała je brać jak tylko zacznie mnie głowa cmic. Do tego miałam specjalną listę z produktami, których mam unikać. Pół roku stosowalam się do tej diety i ból głowy minął. Zaboli mnie czasem głową, ale to nie jest już ten specyficzny, kilkudniowy ból głowy.
Pamiętasz jakich produktów unikalas ?

To chyba tylko ja spie jak zabita i potrafię po 9 h spać, wisodmo łącznie z 30 min przerwy na wstawanie te 6 razy na wc, ale nie narzekam
Ja to spie jeszcze bardziej jak zabita (jeśli można być bardziej zabitym [emoji23]) wcale nie wstaje i się nie budzę, gdyby nie ten budzik z rana w ostatnich dniach to wg bym spała długo, może z jednym wstawaniem na siku :p

Dzien dobry! :)
My już od 6 dziś na nogach, bo jednak zdecydowałam się jeszcze ostatni raz na paznokcie, pod koniec lipca/początek sierpnia ściągniemy. W razie 'w' zrobiłam bardziej neutralne żeby nikt się nie czepiał jakby coś zaczęło się wcześniej dziać. Jednak położna w szpitalu powiedziała mi, ze wystarczy jak na początku sierpnia ściągnę.
Zobacz załącznik 876155
Coraz ciezej mi już, kręgosłup boli coraz częściej i mam bóle na dole brzucha jak na okres. Myśle ze to przez to, ze ostatnio za mało spie, bo już 5 Dzien z rzędu budzi mnie budzik, a ja już odwykłam os wczesnego wstawania :O ale z drugiej strony mała już tez ma koło 2,5kg i Brzucho coraz większy, Wiec jus coś się powoli będzie działo. Tu moje dzisiejsze zdjęcie z pokoju małej, który jeszcze się tworzy ;)
Zobacz załącznik 876154

Śliczne paznokcie ❤️ i Ty jak ładnie wyglądasz :):)[emoji7]

reklama
Do góry